İRMİK HELVASI EL YAPIMI DONDURMA İLE- Süt 1 su bardağı - Krema %30 yağ oranlı 1 su bardağı - Toz salep 5 yemek kaşığı - Vanilin 1 çay kaşığı -Dr. Oetker İrmik Helvası Sütün içerisine salep, vanilin ve kremayı ekleyip ocağa alıyoruz ve yoğunlaşana kadar çırpıyoruz. Yoğunlaştıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar dinlendiriyoruz. Soğuduktan sonra bir kaba aktarıp derin dondurucuda 3-4 saat kadar bekletiyoruz. Arada bir çıkartıp karıştırıyoruz. Yeteri kadar kıvam aldığında servise hazır demektir. İrmik helvasının içine dondurmamızı koyup servis ediyoruz.
İRMİK HELVASI EL YAPIMI DONDURMA İLE- Süt 1 su bardağı - Krema %30 yağ oranlı 1 su bardağı - Toz salep 5 yemek kaşığı - Vanilin 1 çay kaşığı -Dr. Oetker İrmik Helvası Sütün içerisine salep, vanilin ve kremayı ekleyip ocağa alıyoruz ve yoğunlaşana kadar çırpıyoruz. Yoğunlaştıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar dinlendiriyoruz. Soğuduktan sonra bir kaba aktarıp derin dondurucuda 3-4 saat kadar bekletiyoruz. Arada bir çıkartıp karıştırıyoruz. Yeteri kadar kıvam aldığında servise hazır demektir. İrmik helvasının içine dondurmamızı koyup servis ediyoruz.
Dondurmalı irmik helvası tarifi - Arda'nın Ramazan MutfağıArda'nın Ramazan Mutfağı, Ramazan'da iftara ne yapsam diye düşünenler için en güzel tarifleri vermeye devam ediyor. Ramazan'da yenebilecek en hafif tatlılardan birisi olan dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır? İşte Arda'nın dondurmalı irmik helvası tarifi
İrmik helvası tarifiİrmik helvası tatlı krizlerinin bir numaralı çözümüdür. Evde kolayca bulunabilecek malzemelerle yapılan pratik tarif irmik helvası, yazın dondurmayla birlikte sofraların vazgeçilmez tatlıları arasında yer almaktadır.