Artan dolma içi böyle saklanır! 2 saat önce çıkarın, tadı hiç değişmeyecekSofralarımızın pratik yemeklerinden olan dolma, kimi zaman biberle, kimi zaman da farklı sebzelerle hazırlanır. Dolma yapmak için hazırladığınız iç harcın ölçüsü bazen fazla gelebilir. Böyle durumlarda arta kalan harcı atmak yerine böyle saklayabilirsiniz.
Biber dolmasını böyle pişirin! İçi sulu kalmıyor, tam kıvamında pişiyorBiber dolması, özellikle yaz aylarının vazgeçilmezi olan, nefis ve doyurucu bir yemektir. Ancak birçok kişi biber dolmasını pişirirken, iç harcının fazla sulu ya da fazla kuru olmasından şikayet eder. Biberlerin dışı pişerken içi ya yeterince yumuşamaz ya da suyu fazla kaçıp dağılabilir. Peki, biber dolmasının içi nasıl tam kıvamında, sulu ama dağılmadan pişer? İşte, biber dolmasında mükemmel sonuç almak için kullanabileceğiniz püf noktaları!
Parmak yedirten biber dolması taktiği! Sulu sulu olacak, tam kıvamında pişecekBiber dolması, aperatif yiyecekler arasında en sık tercih edilenlerden biridir. Soğuk, sıcak fark etmeksizin tüketilen dolma, doğru tekniklerle hazırlandığında daha nefis oluyor. Bu tüyolar sayesinde dolmanın kıvamı pirinç tanesi gibi olacak. İşte sulu kalmasını sağlayan çeşitli taktikler.