Son dakika Doç. Dr. Ümit Savaşçı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Doç. Dr. Ümit Savaşçı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Doç. Dr. Ümit Savaşçı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 50 doç. dr. ümit savaşçı haberi bulunmuştur.
'Martta maskeye gerek kalmayacak'Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, geçen hafta Omicron varyantına yakalandığını ve çok hafif geçirdiğini belirtip, "Artık pandeminin sonuna geldik" dedi.
Omicron'da tam doz aşı etkisi! 'Vakalarda belki 300-400 binleri bulacağız'Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "ABD'de 'Omicron' varyantı döneminde tam doz aşılıların, aşısızlara göre yüzde 90 daha az hastaneye yattığı tespit edildi. İsviçre'de tam aşılıların aşısızlara göre 48 kat daha az ölüme yakalandığı tespit edildi" dedi.
'Omicron daha sinsi, tat- koku kaybı yapmıyor'Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, 'Omicron' varyantında bazı semptomların değiştiğini belirterek, "Koku, tat kaybı biraz belirti gibiydi. Ne yazık ki yeni varyant biraz daha sinsi. Koku, tat kaybını çok yapmıyor. Koku, tat alabiliyorsunuz; ama birden öksürük, ateş, solunum sıkıntısı ile seyredebilir. Gribal belirtiler, baş ağrısı, kas ağrısı, öksürük, solunum sıkıntısı, ateşi olan kişiler, mutlaka PCR testini yaptırsınlar" dedi.
Uzmanlar mart ayını işaret etti! Çarpıcı Omicron uyarısıHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Akova, 'Omicron' varyantı ile ilgili 'Covid-19'u bitirecek mutasyon mu?' tartışmaları için henüz erken olduğunu belirterek, "Şu ana kadar veriler, hastalığın hafif seyrettiği yönünde" dedi. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, "'Omicron' varyantının Türkiye'de yaygınlaşmasının mart ayını bulacağını düşünüyorum" derken, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı da "1 ay içinde baskın form 'Omicron' olarak devam edeceğiz gibi görünüyor" diye konuştu.
Doç. Dr. Savaşçı'dan 'Nu' varyantı uyarısıEnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, Güney Afrika'da görülen 'Nu' mutasyonunun çok tehlikeli olduğunu belirterek, "Tedbir almazsak ve Avrupa'da da yayılırsa, 1-2 ay sonra Türkiye'de bir yayılım söz konusu olacaktır" dedi. Öte yandan Savaşçı, koronavirüsün son zamanlarını yaşadığını söyleyerek, "Bu dönemde mutasyona uğrayarak kendini biraz daha korumaya çalışacağı için 'süper varyant' versiyonları da ortaya çıkabilir" şeklinde konuştu.
Doç. Dr. Savaşçı'dan 'kuş gribi' uyarısı: Çok uyanık olunması lazımEnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, koronavirüse göre daha bulaşıcı ve öldürücü olan kuş gribinin 14 ülkeye yayıldığını söyledi. Özellikle kümes hayvancılığı ile uğraşanları uyaran Doç. Dr. Savaşçı, "Özellikle kümes hayvancılığı ile uğraşanlar bir hayvan ölümü ya da kendilerinde öksürük, ateş, eklem, kas ağrısı gibi grip belirtileri görürlerse mutlaka yetkili yerel mercilere haber vermeleri gerekiyor. Bu konuda özellikle kanatlı hayvan üreticileri, şirketler, ferdi vatandaşlar, çiftçilerimizin çok uyanık olması lazım" dedi.
Doç. Dr. Savaşçı: İsoquercetin molekülü Kovid tedavi rehberine girmeli!Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, Kovid-19 mutasyonlarına karşı doğal bir savunma ürünü olan ve gerek korunmada ve gerekse tedavide etkinliği pek çok klinik çalışma ile ispatlanmış kuersetin molekülünün ve özellikle quercetinin emilimi 5 kat biyoyararlanımı 18 kat arttırılmış formu olan isoquercetin molekülünün acil olarak ülkemizde tedavi rehberlerinde yer alması gerektiğini söyledi.
Felç bırakıyor! Uzman isimden koronavirüs uyarısıEnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, hastalarda koronavirüse bağlı çeşitli kötü komplikasyonlar ve hasarlar gördüklerini söyledi. Doç. Dr. Savaşçı, "Son dönemlerde beyne pıhtı atarak bu kişiler artık ne yazık ki felç durumunda kalıp yatağa bağımlı hale geliyor. Bacağa pıhtı attığı zaman, özellikle bacakların beslenmesini bozup, bacaklarda kesilmeye kadar giden vakalar olmaya başladı" dedi.
Felç bırakıyor! Uzman isimden koronavirüs uyarısıEnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, hastalarda koronavirüse bağlı çeşitli kötü komplikasyonlar ve hasarlar gördüklerini söyledi. Doç. Dr. Savaşçı, "Son dönemlerde beyne pıhtı atarak bu kişiler artık ne yazık ki felç durumunda kalıp yatağa bağımlı hale geliyor. Bacağa pıhtı attığı zaman, özellikle bacakların beslenmesini bozup, bacaklarda kesilmeye kadar giden vakalar olmaya başladı" dedi. İşte Savaşçı'nın dikkat çeken açıklamaları
Son dakika... Uzman isim açıkladı! 'Çocuk vaka sayılarında artış var'Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, çocuklarda koronavirüs vakalarının artışa geçtiğini belirterek "Tabii ki 2 yıldır çocuklarımız evde. D vitamini alamıyorlar, hareket etmiyorlar, bağışıklık sistemi de baskılı boyutta. Okulda da bazı kurallara dikkat etmedikleri için virüs de kapılabiliyor" dedi.
Korkutan araştırma! 'Covid-19 geçirenlerin beyninde küçülme tespit edildi'Ankara’da Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, İngiltere'de yapılan araştırmayla Covid-19 geçirenlerin beyinlerinde 'gri cevher' denilen alanda küçülme ve hücre ölümü tespit edildiği belirtildi. Doç. Dr. Savaşçı, "Bu açıkçası ilerleyen dönemde hem MS hem Alzheimer artışlarına neden olabilecek bir gelişme" dedi.
Korkutan araştırma! 'Covid-19 geçirenlerin beyninde küçülme tespit edildi'Ankara’da Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, İngiltere'de yapılan araştırmayla Covid-19 geçirenlerin beyinlerinde 'gri cevher' denilen alanda küçülme ve hücre ölümü tespit edildiği belirtildi. Doç. Dr. Savaşçı, "Bu açıkçası ilerleyen dönemde hem MS hem Alzheimer artışlarına neden olabilecek bir gelişme" dedi.
Uzman isimden kritik uyarı! Koronavirüs geçirenlerde 37 kat daha fazlaEnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "Yapılan son çalışmada, koronavirüs geçirenlerde geçirmeyenlere göre 37 kat daha fazla kalp kası intihabı tespit edildi. Çok ciddi bir seriydi bu. Aşılanıp korunmak aslında kalp kası iltihabından bizi daha çok koruyacaktır. Dolayısıyla aşı yaptıranlarda kalp yönünden endişe olmasın" dedi.
Mehmet Ceyhan'dan kritik uyarı: İki virüs aynı anda vücutta bulunabilirHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, geçen yıl çok nadir görülen virüslerin bu sene ciddi bir şekilde artacağını söyledi. Prof. Dr. Ceyhan, "İki virüs de aynı anda vücutta bulunabilir, bunlardan biri hastalık yapabilir, diğeri de boğazda sadece çoğalabilir; ama aynı anda ikisi birden hastalık yapamaz. Grip sezonu başlayınca bunu muhtemelen yaşayacağız. Bu yıl grip artı koronavirüs vakalarını göreceğiz" dedi. Doç. Dr. Ümit Savaşçı da 15 Ekim'den itibaren grip vakalarının görülmeye başlayacağını söyledi.
Mehmet Ceyhan'dan kritik uyarı: 'İki virüs aynı anda vücutta bulunabilir'Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, geçen yıl çok nadir görülen virüslerin bu sene ciddi bir şekilde artacağını söyledi. Prof. Dr. Ceyhan, "İki virüs de aynı anda vücutta bulunabilir, bunlardan biri hastalık yapabilir, diğeri de boğazda sadece çoğalabilir; ama aynı anda ikisi birden hastalık yapamaz. Grip sezonu başlayınca bunu muhtemelen yaşayacağız. Bu yıl grip artı koronavirüs vakalarını göreceğiz" dedi. Doç. Dr. Ümit Savaşçı da 15 Ekim'den itibaren grip vakalarının görülmeye başlayacağını söyledi.
Biontech mi Sinovac mı? Hangi aşı daha etkili, daha iyi? İşte aşı farklarıHangi aşı daha etkili? Koronavirüs ile mücadelede aşılama devam ediyor. Yaş grupları ve öncelik durumuna göre başlayan aşılamada son olarak 35 yaş üzeri vatandaşların aşılamaları başladı. Ülkemizde şuanda Biontech ve Sinovac aşıları yapılmaktadır. Peki, hangi aşı daha etkili, hangi aşı daha iyi? Sinovac mı Biontech mi yaptırmalı?
BioNTech yan etkileri neler? BioNTech mi, Sinovac mı daha etkili?Sinovac ve BioNTech, koronavirüse karşı Türkiye'de uygulanan aşılardır. Son değerlendirmelerle 3 doz aşı uygulamaları başlanmıştı. Bakan Koca, aşı programında değişiklik yapıldığını belirterek, 2. doz aşıların uygulanma süresini bildirdi. Vatandaşlar ise Biontech aşısının yan etkilerini araştırmaya koyuldu. Peki, Sinovac aşısı yan etkileri neler?
BioNTech mi, Sinovac mı daha etkili? Hangi aşı daha iyi: Çin aşısı mı, Alman aşısı mı?Koronavirüs aşılamaları tüm hızıyla devam ediyor. Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrasında 3. doz aşı açıklamasında bulundu. Bugünden itibaren 3. doz aşılamaların başlayacağını belirten Bakan Koca vatandaşları istediğiniz aşıyı tercih edebilirsiniz detayını da belirtti. Vatandaşlar ise hemen arayışa koyuldu. BioNTech mi, Sinovac mı daha iyi, etkili? Hangi aşı daha iyi: Çin aşısı mı, Alman aşısı mı?
Sırası gelenlere randevusuz aşıSosyal Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) kayıtlı tüm çalışanların Covid-19 aşı programına dahil edilmesi üzerine randevu sisteminde sıkıntı yaşandı. Bunun üzerine bazı merkezlerde sırası gelenlere randevusuz aşı yapılmaya başlandı. Doç. Dr. Ümit Savaşçı, sistemde yaşanan sorun nedeniyle randevusuz sırası gelenlere aşı yapılabildiğini söyledi.
BioNTech aşısı kimin, hangi ülkenin? BioNTech aşısı yan etkileri nedir, kaç doz vuruluyor?Biontech aşılarının yeni dozları Türkiye'de uygulanmaya devam ediyor. Bu haber üzerine BioNTech aşısı hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar arayışa geçti. BioNTech aşısı kimin, hangi ülkenin? sorularını araştırırken, BioNTech aşısı yan etkileri neler, kaç doz vuruluyor? sorularına da cevap almak istiyor. İşte BioNTech aşısı vurulmayı isteyenlere ayrıntılı bilgiler...
Hangi aşı daha etkili? Biontech mi, Sinovac mı? İşte Covid 19 aşı farklarıBiontech ve Sinovac aşıları ve yan etkileri merak ediliyor. Hangi aşı daha etkili? Koronavirüs ile mücadelede aşılama devam ediyor. İlk olarak Sinovac ile başlayan aşılamada Biontech aşısının da Türkiye'ye getirilmesi ile birlikte vatandaşlara seçim hakkı sunuldu. Peki, hangi aşı daha etkili? Sinovac mı, Biotech mi yaptırmalı? İşte aşılar arasındaki farklar ve aşıların yan etkileri.
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Tamamen değişti...Son dakika haberlere göre, Türkiye'de son 24 saatte 223 bin 482 Kovid-19 testi yapıldı, 7 bin 112 kişinin testi pozitif çıktı, 129 kişi hayatını kaybetti. Kademeli normalleşmenin sonuna gelinirken gözler Kabine Toplantısı'na çevrilmişti. Kritik toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan flaş açıklamalarda bulundu. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması gevşetilecek mi, restoran ve kafeler müşteri kabul etmeye başlayacak mı, açık hava düğünlerine izin verilecek mi? Yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor? soruları yanıt buldu. İşte son dakika tüm detaylar...
'Baskılanmış verem aktif hale geliyor'Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, koronavirüs hastalarında uygulanan tedavilerin istenmeyen yan etkilere, kalıcı olabilecek şeker ve tansiyon hastalığına neden olabileceğini söyledi.
Yerli ve milli imkanlarla isoquercetin üretiliyorSağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde (Teknopol İstanbul) quercetin molekülünden yaklaşık 5 kat daha fazla gelişmiş biyoemilim ve yaklaşık 18 kat daha fazla biyoyararlanıma sahip, isoquercetin üretimine başladı.
Doç. Dr. Ümit Savaşçı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.