Gündem'İnternetteki videolara akıllı işaretler gelmeli’

'İnternetteki videolara akıllı işaretler gelmeli’

13.04.2025 - 07:01 | Son Güncellenme:

Dijitalleşme bir “ulusal güvenlik meselesi” haline dönüşürken, özellikle çocukların korunması için yeni önlemler gündemde.

İnternetteki videolara akıllı işaretler gelmeli’

MELTEM GÜNEŞ/ANKARA- Sosyal medya kullanımına yaş sınırı getirilmesinin yanı sıra ulusal mevzuatın güçlendirilmesi, internetteki videolarda akıllı işaretlerin yer alması, platformlara yapay zekâ ile çocuğun yaşını tespit etme, buna uygun hizmet sunma zorunluluğu getirilmesi hedefleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çocukların dijital dünyada karşılaştıkları avantajlar ve riskleri değerlendirmek, ihtiyaçları belirlemek amacıyla 17 Aralık 2024’te düzenlendiği ve alanın uzmanlarının katkı verdiği “Dijital Dünyada Çocuk Çalıştayı”nın sonuç raporu yayımlandı. Raporda, hukuki düzenlemelerden eğitim stratejilerine, toplumsal farkındalıktan teknolojik çözümlere kadar geniş bir yelpazede öneriler yer aldı.

Haberin Devamı

Ağır ceza önerisi

Raporda, çocukların dijital haklarının korunması için uluslararası iyi uygulama örneklerinden faydalanılması gerektiği belirtilerek, doğrudan çocukların çevrim içi gizliliğini koruyan özel bir düzenlemeye ihtiyaç olduğu dile getirildi. Türk Ceza Kanunu’nda “Özel Hayata Karşı Suçlar” başlığı altında yer alan suçların çocuklara karşı işlenmesi halinde ağırlaştırılmış cezalarla yaptırıma bağlanması önerildi.

KEŞFETYENİ
Veda krizi! Ateş püskürdü: Bu kısmı bizi ilgilendirir
Veda krizi! Ateş püskürdü: Bu kısmı bizi ilgilendirir

Cadde | 12.04.2025 - 17:40

'Kızılcık Şerbeti'nde 'Pembe' karakterini canlandıran oyuncu Sibel Taşçıoğlu'na veda paylaşımı yapmayan Evrim Alasya'dan sert açıklama geldi.

Yazarlar