Deniz ürünleri ne kadar ve nasıl tüketilmeli?Balık, karides, kalamar, istiridye, yengeç, ıstakoz, midye gibi deniz ürünleri sağlıklı bir beyin, kalp ve bağışıklık sistemini destekleyen protein, omega-3 yağ asitleri, B12, demir, çinko, magnezyum bakımından zengindirler. Bununla birlikte deniz ürünleri en yaygın gıda alerjenlerinden biridir. Deniz ürünlerinin aşırı tüketimi vücuda zarar verebilir. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak deniz mahsüllerinin tüketimi hakkında bilgi verdi.
Maldivler hakkında genel ve tarihi bilgilendirmeMaldivler; Hint Okyanusu’nda yer alan, Sri Lanka’nın güneybatısında bulunan bir ada devletidir. Başkenti Male’dir. Yaklaşık 1200 adaya sahiptir. Resmi dili Dhivehi dilidir. Diğer sık konuşulan dil ise İngilizcedir. Maldivler 417.492 bin nüfusa sahiptir. Adada çoğunluğu İslamiyet inancına sahip kişiler oluşturmaktadır.
Aklınız sipariş etmediklerinizde kalacak!Bir aile işletmesi burası; mutfakta, serviste, müşteri ilişkilerinde, her türlü hizmetin içinde Adnan Bal ve güler yüzlü aile bireyleri...
'Sağlıklı yaşam için balık tüketin' önerisiSağlam: "Ülkemizdeki balık tüketimini iki katına çıkardığımızda ben inanıyorum ki sağlık kurumlarına müracaatlar yüzde 20 daha aşağıya inecektir"