Son dakika Deniz kestanesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Deniz kestanesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Deniz kestanesi haber sayfamızda...
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek!Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde su sıcaklığının uzun yıllar ortalamasına göre 3 derece daha yüksek olduğunu açıkladı.
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek!Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde su sıcaklığının uzun yıllar ortalamasına göre 3 derece daha yüksek olduğunu açıkladı.
Bu balığı sakın tüketmeyin: Yüzgeçleri kesilmeden yenilirse kesinlikle öldürürBandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, çok çeşitliliğe sahip olan balık türlerinden bazılarının bilinçsiz şekilde tüketildiğinde ölüme yol açabileceğini dikkat çekerek, “Aslan balığı, eğer yüzgeçleri kesilmeden yenilecek olursa kesinlikle ölüme yol açar. Balon balığı da kesinlikle tüketilmemelidir. Vatandaşlarımıza tavsiyem, bilmedikleri balığı kesinlikle yememelidirler” dedi.
Tam 5 bin yıllık! İzmir açısından önemliİzmir'in Bornova ilçesindeki kazı çalışmalarının sürdüğü Yassıtepe Höyüğü'nde, 5 bin yıl öncesine ait Anadolu'nun en eski incir çekirdekleri bulundu.
Tam 5 bin yıllık! İzmir açısından önemliİzmir'in Bornova ilçesindeki kazı çalışmalarının sürdüğü Yassıtepe Höyüğü'nde, 5 bin yıl öncesine ait Anadolu'nun en eski incir çekirdekleri bulundu.
Doğu Akdeniz'i göçmen çayırı sarmaya başladıDoğu Akdeniz'de istilacı balıklardan sonra, yerli deniz çayırlarının yerini Halophıla Stıpulacea olarak bilinen Kızıldeniz göçmeni deniz çayırı aldı.
İzmir'de önemli keşif! İlk kez bulunduİzmir'in Bornova ilçesinde şehrin ilk insanlarının yaşadığı Yassıtepe Höyüğü'ndeki kazı çalışmalarında Yunan Miken Uygarlığı'na ait mezar alanıyla birlikte çok sayıda buluntu gün yüzüne çıkartıldı.
Yeşilova Höyüğü'nde 5 bin yıllık mermer idol bulunduİzmir'in Bornova ilçesindeki Yeşilova Höyüğü'nde, 5 bin yıllık mermer idol bulundu. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Kazı Başkanı Doç. Dr. Zafer Derin, "Yeşilova Höyüğü, Truva'ya benzeyen ticari bir merkez. Truva ile idolleri, çanak çömlekleri, gelenekleri benziyor. Son bulduğumuz 6-7 santim boyunda, birkaç santim inceliğinde bir eser" dedi.
Akdeniz'de dikenli zehirli deniz kestanesi istila hızı yüzde 108Akdeniz'in turizm bölgelerinden Mersin’de belirlenen 9'ar metrekarelik iki noktada uzun zehirli dikenlere sahip istilacı tür deniz kestanelerinin yoğunluğunun iki ay içerisinde temizlendikten sonra yeniden yerleşme oranı yüzde 108 olarak tespit edildi.
İstila hızı yüzde 108! "Ciddi bir alternatif protein kaynağı olarak olabilir"Akdeniz'in turizm bölgelerinden Mersin’de belirlenen 9'ar metrekarelik iki noktada uzun zehirli dikenlere sahip istilacı tür deniz kestanelerinin yoğunluğunun iki ay içerisinde temizlendikten sonra yeniden yerleşme oranı yüzde 108 olarak tespit edildi.
Marmara Denizi'nde yeni tehlike! Kaçak denizkestanesi avcılığıBalıkesir'de Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde yapılan kaçak denizkestanesi avcılığının deniz ekosistemine ciddi zararlar vereceğini söyledi. Denizkestanelerinin 'makrofit' adı verilen deniz dibindeki bitkilerin artışını kontrol altında tuttuğunu belirten Sarı, kaçak denizkestanesi avcılığı nedeniyle makrofitlerin hızla çoğalacağını ve oksijensiz alanlar oluşacağını, bunun da deniz altındaki hayatı yok edeceğini kaydetti.
Akdeniz'de dikenli zehirli istilacı deniz kestanesi tehlikesiMersin'de alanında uzman akademisyenlerle birlikte Akdeniz'in turizm bölgesi Kızkalesi ile Narlıkuyu arasında belirlenen 9'ar metrekarelik iki noktada dalış yapan ekipler, uzun zehirli dikenlere sahip istilacı tür deniz kestanelerinin yoğunluğunu araştırmaya başladı. Toplam 18 metre kare alanda yapılan dalışlarda 34 adet dikenli zehirli deniz kestanesi çıkmasının bölge için yüksek olduğu belirtilirken, en son Ege tarafında da görüldüğünün rapor edildiğini açıkladı.
Marmara'da deniz kestanesi avcılığı yasaklandıMarmara Denizi'nde Uzak Doğu'ya ihracatı nedeniyle aşırı avcılığı yapılmaya başlanan denizlerin doğal temizleyicilerinden deniz kestanesinin avcılığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nce yasaklandı.
Dünyaca ünlü sahilde deniz kestaneleri koloni olarak görüntülendiAntalya’nın dünyaca ünlü sahilinde, Kızıldeniz orijinli denizkestanesi, koloni olarak görüntülendi. Kestanelerin dikenlerinin zehirli ancak öldürücü olmadığını belirten Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, “Kıyıya kadar girmemiş açıkta şu anda zaman zaman kıyıya kadar girdiklerini görüyoruz. Çok hızlı bir popülasyonları var. Marmara’ya kadar uzandı. Kestaneyi ilk kez Kaş’ta kaydedilmişti, ikinci kez burada kaydettik” dedi.
Antalya'da koloni olarak görüntülendi: Dikenleri zehirli Antalya’nın dünyaca ünlü sahilinde, Kızıldeniz orijinli denizkestanesi, koloni olarak görüntülendi. Kestanelerin dikenlerinin zehirli ancak öldürücü olmadığını belirten Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, “Kıyıya kadar girmemiş açıkta şu anda zaman zaman kıyıya kadar girdiklerini görüyoruz. Çok hızlı bir popülasyonları var. Marmara’ya kadar uzandı. Kestaneyi ilk kez Kaş’ta kaydedilmişti, ikinci kez burada kaydettik” dedi.
Tank gibi deniz kestanesiDeniz biyologları, Akdeniz’de yerel türler kadar insan sağlığını da tehdit eden yabancı deniz canlılarını 'İstilacılar' belgeselinde anlattı. Biyolog Mert Gökalp, aslan, balon balığı ve ‘tank’ dediği deniz kestanesini hiçbir canlı türünün yok edemeyeceği güçlü silahlara benzetti.
Başkalaşım Geçiren Hayvanlar Ve Canlılar Hangileridir?Doğada bulunan her canlının yavrusu kendisine benzememektedir. Bazı canlılar anne ve babalarına benzer iken bazıları ise benzememektedir. Fakat bu canlılar belli bir süre sonra ebeveynlerine benzemektedir. Bu durumda karşımıza başkalaşım kelimesi çıkmaktadır. Peki başkalaşım geçiren hayvanlar ve canlılar hangileridir? Sizlere başkalaşım geçiren hayvanlar hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
Hayvanlar Alemi İle İlgili Bilgiler; Özellikleri, Çeşitliliği Ve SınıflandırılmasıHayvanlar alemi bir çok insanın dikkatini çeken ve farklı olan bir topluluktur. Hayvan canlılar dünyasında yaşayan kendi içerisinde gruplara ayrılan organizmaların ortak ismidir. Hayvanlar üst alem olarak Eukaryota ismiyle adlandırılır. Bu ortak isimde anılan canlılar arasında evcil olanları evde insanlar tarafından beslenmektedir. Evcil olmayanların kendi yaşam tarzlarına göre hayat alanları bulunmaktadır. Bu yüzden hayvanlar alemi insanlara çok değişik ve farklı gelmektedir. Hayvanlar alemiyle ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
Dikenli Hayvanlar Hangileridir? İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir?Diken bazı hayvan türlerinde bulunan ve koruyucu özellik gösteren yapıdır. Dikensi yapısı vücudun üst kısmını kaplayıcı şekilde görünmektedir. Aynı zamanda diken dokunulduğunda batacak ve acı verecek kadar sert bir şekilde bulunmaktadır. Bazı hayvanlarda bu dikenler zehir işlevi de görmektedir. Bu şekilde düşmanlarına ya da herhangi bir tehlikeye karşı önlem olmaktadır. İşte, dikenli hayvanlar hakkında tüm detayları derledik.
İlk Egeliler de balıkla ilişkiliKültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi’nin desteğiyle devam eden Yeşilova ve Yassıtepe höyüklerindeki kazı çalışmalarında 8 bin 500 yıl öncesine tarihlenen, 15 santim boyunda kemikten ve balık figürü şeklinde yapılmış, balık pulu temizliğinde kullanılan alet bulundu.
Kıyıdan 5 metre açıkta, 1 metre derinlikte zehirli aslan balığıHint Okyanusu ve Kızıldeniz'den, Süveyş Kanalı'nın açılmasıyla Akdeniz'e göç eden istilacı türlerden aslan balığı, dikenli yüzgeçlerinde taşıdığı zehri nedeniyle, balon balığından sonra en tehlikeli tür olarak gösteriliyor. Yılda 2 milyon yumurta bırakarak çok hızlı çoğalabilen bir tür olan aslan balığı, önceki gün kuş gözlemcisi ve veteriner hekim Gökçe Coşkun tarafından, Kemer ilçesine bağlı tarihi Phaselis Antik Kenti'nin de bulunduğu sahilde kıyıya sadece 5 metre uzaklıkta ve 1 metre derinlikte görüntülendi. Coşkun, "Kıyılara bu kadar yakın olmaları tehlike. Zehri insan öldürebilecek kadar olmasa da ciddi reaksiyonlar meydana getiriyor" dedi.
Deniz Kestanesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.