Son dakika deniz canlıları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan deniz canlıları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan deniz canlıları haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 615 deniz canlıları haberi bulunmuştur.
Çılgın Karadenizliler kışın denize girme akımı başlattıSamsun'da farklı yaş ve meslek gruplarından oluşan yaklaşık 30 kişilik arkadaş grubu hemen hemen her gün denize giriyor. Karadeniz'in soğuk sularında kulaç atan arkadaş grubu hem spor yapıyor hem de geçen sene denizden çıktıktan sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden arkadaşlarını anıyor.
İzmir Körfezi'nde deniz yosunu tabakasıİzmir Körfezi'nde yer alan Çakalburnu Lagünü'nde deniz suyundaki azot ve fosfor miktarının artmasıyla çoğalan deniz yosunu (ulva) su üzerinde tabaka oluşturdu.
Balıkçı Kenan'ın acı günü: Kendim için aldığım mezara torunum giriyorTürkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı’nın 19 yaşındaki torunu Ahmet Arda Alkan dün geçirdiği motosiklet kazası sonucu hayatını kaybetti. Alkan’ın cenazesi çok sayıda seveninin katıldığı cenaze namazının ardından dualarla son yolculuğuna uğurlandı.
1 damla gözyaşı için büyük canilik! Kapış kapış gidiyor, sebebi 'mucize'leriymişDünyanın nadir bölgelerinde yaşayan bir deniz canlısı olan dugong kimileri için ekosistemi dengede tutan, korunması gereken bir canlıyken kimileri için yakalanıp gözyaşının alınması gerekiyor. Yapılan araştırmalar, bu canlıların neslinin bazı bölgelerde tükendiğini bazılarında ise tükenmek üzere olduğuna işaret ediyor. İşte dugongların neslinin tükenmesinin ardında yatan canilik.
Garip ama gerçek: İnsanlar duymasa da balıklar da ses çıkarıyorOkyanuslar, denizler ve göller, hayatla dolup taşan gizemli dünyalar olarak, bizlere birçok sürpriz sunar, çok farklı yaşam biçimlerini içlerinde barındırır. Ancak bu su altı dünyasında balıkların ve çeşitli deniz canlılarının sessiz sakin bir şekilde yüzdüğünü düşünmek pek de doğru değildir. Çünkü su altı sakinlerinin birbirleriyle iletişim kurma şekilleri oldukça ilginçtir. Pek çok balık da tıpkı kara hayvanları gibi ses çıkarabilir.
Çanakkale'de tespit edildi! Tam 16 bin metrekareÇanakkale’de 2016 yılında hayata geçirilen ‘Hayalet Av Araçları ve Sucul İstilacı Türler Farkındalık Projesi’ kapsamında, bu yıl 13 lokasyondaki 500 bin metrekare alan taranarak 16 bin metrekare hayalet ağ çıkarıldı.
Su altındaki farklı hayat: Deniz canlıları renkleri ve ışığı nasıl görüyorlar?Su altı dünyası, göz kamaştırıcı renkleri ve hareketli canlılarıyla adeta büyülü bir yer. Ancak biz insanlar, suyun altına daldığımızda her şeyi farklı bir açıdan görürüz. Su, ışığın kırılmasına yol açar ve farklı bir şekilde yansıtır, bu yüzden görüntüler soluklaşır, bulanıklaşır veya renkler değişir. Peki ya suyun altındaki canlılar? Onlar, su altında nasıl görüyorlar?
Balıkçı Kenan ile İBB arasındaki yol anlaşmazlığı! 'Yanlış belgelerle, haksız belgelerle yerimiz yıkıldı'İstanbul Beylikdüzü'ndeki Kenan Balcı'nın sahibi olduğu Balıkçı Kenan isimli restoranın otopark alanında, İBB'nin yol genişletme çalışmaları kapsamında kazı çalışması başlatıldı. İddiaya göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yol genişletme çalışması başlatmak için 2021 yılında istimlak edilen otopark alanı için İBB ile Kenan Balcı arasında fiyat anlaşmazlığı yaşandı ve konu mahkemeye taşındı. Balcı, "Kendi tapulu yerimize giremiyoruz. Bakın, şöyle bir üçgen yol genişletmesi var mı? İstimlak edeceğiz diye, kamulaştıracağız diye bizi mahkemeye verdiler. Bin 500 lira bedelle, yerimizin değeri 200-300 bin lira" diye konuştu.
Denizlerin sanatçıları: Balinalar! Şarkı söyleyerek kaynaşıyorlarDünyanın, yaşayan en büyük deniz canlıları olan balinaların birbirleriyle nasıl iletişim kurduğunu hiç düşündünüz mü? Balinalar birbirleriyle iletişim kurmak için şaşırtıcı yöntemler kullanırlar. Öyle ki birbirlerine kilometrelerce uzaklıktaki iki balina çeşitli sesler çıkararak birbirlerine mesajlar gönderebilir. Ayrıca bu sesler onlar için basit bir iletişimden öte sürüleriyle bir arada kalmalarını ve birbirlerini bulmalarını sağlayan hayati bir araçtır.
Ölümcül sonuçlar doğurabilen zehirli hayvanlar zehrini nasıl üretiyor?Doğada bazı hayvanlar, kendilerini korumak ya da avlanmak için zehir üretir ve kullanırlar. Bu hayvanlar arasında yılanlar, akrepler, örümcekler ve bazı deniz canlıları gibi pek çok tür bulunur. Zehir, doğrudan veya dolaylı temasla vücuda girdiğinde ciddi zararlar verebilir ve bazı durumlarda ölümcül olabilir. Zehir, aslında doğanın hayatta kalma stratejilerinden biridir. Peki ama canlılar nasıl zehir üretirler?
Ünlü casus balina Hvaldimir öldüRusya'nın kamera yerleştirip Norveç'e gönderdiği hayvan, beş yıldır izleniyordu. Ölü bulunan balinanın bedeninde yara izleri olduğu belirtiliyor.
Ay'sız bir hayat nasıl olurdu?Geceleri gökyüzüne baktığında Ay'ı görüyorsun, değil mi? Ay'ı gece gökyüzünde göremediğini düşündüğünü hayal et. Başta belki Ay kaybolmuş gibi görünebilir. Ancak aslında bu durum, Dünya için büyük sorunlar yaratabilir!
Anne sütünde bile var, vücuda zarar veriyor! 'Plastiksiz Temmuz'Bilindiği gibi son dönemlerin en büyük çevre ve sağlık sorunlarının başında mikroplastikler geliyor. Gözle görülmediği için henüz herkesin farkında olmadığı bu tehlikenin boyutları o kadar arttı ki Pasifik adasında bir ‘mikroplastik adası’ dahi bulunuyor. Mikroplastikler hayatımızın her alanında, evimizin içinde, çocuklarımızın günlük yaşantısındaki her adımında yer aldığı gibi maalesef buna bağlı olarak vücudumuzun her bölümüne de işlemiş durumda. Ta ki bir kadının en kıymetli vücut sıvısı olan anne sütünde bile artık mikroplastiklere rastlanıyor. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Doç. Dr. Pınar Yalçın Bahat, merak edilenleri yanıtladı.
ABD'nin batmayan planı! Baş aşağı çalıştı, 8 milyon dolar istenince hurdaya çıktıPek çok gemi kazası ve denizcilik hikayesi merak gizemli okyanusların beşeri yapılarla etkileşimini ortaya koyuyor. Bazen ‘Tehlikeli sularda yüzüyorsunuz’ derken, bazen de gizemli dünyasının kapılarını insanoğluna açıyor. Ancak ne olursa olsun zorlu sularda ‘asla batmayacak’ denen gemiler dahi batıyor. Biri hariç!
Milli yüzücünün zor anları! 12. saatte kendini tekneye zor attı: 'İnanılmaz bir acıydı'İzmir doğumlu, açık su maraton yüzücüsü ve antrenör olan Bengisu Avcı, açık deniz geçişlerindeki başarılarıyla Türkiye’yi gururlandırıyor. Her açık deniz yüzücüsünün hayali olan Okyanus 7’lisinin 5. parkurunda Portekiz Man o'War denizanasına temas edince büyük acı duyan Bengisu, parkuru tamamlayamadı. 12. saatte tekneye çıkmak zorunda kalan milli yüzücü, yaşadığı zor anları anlattı.
Kepçeyle koruma altındaki deniz çayırlarını söktürdülerBalıkesir'in Erdek ilçesinde kepçe kiralayarak evlerinin önündeki plajın kıyı kesiminde temizlik yaptıran 7 ev sahibi hakkında, korunan türler arasında yer alan deniz çayırlarını söktürdükleri iddiasıyla soruşturma başlatıldı.
Titanik'te ölenler nereye gitti? Devasa enkaz alanında tek bir insan kalıntısı bile yokTitanik enkazı, 112 yıldır Atlantik’in metrelerce derininde yok olmayı bekliyor. Enkaz alanında özenle inşa edilmiş gemiye ait eşyalar, yolcuların ayakkabıları ve gözlükleri yıllara meydan okurcasına kumlara saçılmış durumda. Ancak Titanik’te hayatını kaybedenlere dair hiç iz yok. Peki, bu insanların cesetleri nerede?
Müze değil mezarlık! Gezen çocuklardan 'korkunç' yorumuDoktora tezi kapsamında denizden yakalanıp, kimyasal su içerisinde sergilenen'tamamı deforme olmuş deniz canlılarının tahliyesine karar verilirken müze adı altındaki serginin gezdirildiği çocukların 'korkunç, ürpertici' yorumları dikkati çekti.
Palamut çingene palamadu, lüfer çinekop boyunda! Kurtarmanın tek yolu 'kota'Türkiye'de denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından gemiler denize açılmıştı. Ancak şu günlerde balık tezgahlarına gidenlerin balık boylarından şikayet etmesi, gözleri aşırı avlanmaya çevirdi. "Palamut çingene palamadu, lüfer çinekop boyunda. Hamsi sayısında bile azalma var" diyen uzmanlara göre ise tek kurtuluş kota uygulamasında.
Gelibolu’da denize 300 ıstakoz bırakıldıSürdürülebilir deniz yaşamını ve denizlerdeki çeşitliliğin korunmasını destekleyen Dardanel ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) yerli ıstakoz popülasyonunu artırmak amacıyla hayata geçirdiği “İyilik Yap, Denize At” projesi, ikinci yılında da Gelibolu’da gerçekleşti.
Deniz Canlıları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.