Glütensiz sucuk da ürettiler: Dana eti, sarımsak ve baharat...Kayseri'de Pastırma Üreticisi Tolga Korkut, çölyak hastaları için glütensiz sucuk üretti. Kilosu 135 liradan satılan sucukla ilgili konuşan Korkut, "Çölyak hastaları, glütensiz sucuğu rahatlıkla tüketebilir. Yüzde 100 dana etiyle üretilen sucukta, aroma artırıcı gıda ve katkı maddesi yok" dedi.
Çölyak hastalığı nedir belirtileri nelerdir? Çölyak hastaları ne yer, nasıl beslenir?Çölyak hastalığı nedir, belirtileri nelerdir sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. MasterChef 2 Eylül 2020 programında yarışmacılar Çölyak hastaları için yemekler yapacak. Çölyak hastaları günlük hayatta kullandığımız un, bisküvi hamur işi gibi birçok ürünü tüketemiyor. Bu ürünleri tüketebilmeleri için ürünün içerisinde Gluten olmaması gerekiyor. Peki Çölyak hastalığı nedir belirtileri nelerdir?
Çölyak hastalarına altın önerilerİshal oldunuz, hızla kilo veriyorsunuz ve sürekli karnınız ağrıyor. Çölyak hastası olduğunuz aklınıza gelir mi? Hastalığın sıra dışı şikâyetlere ortaya çıktığında teşhisinin zaman alabildiğini söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. İbrahim Ertuğrul, çölyak hastalarına önemli uyarı ve önerilerde bulundu.
Çölyak hastalarına Meclis'ten iyi haber geldi!TBMM Çölyak Komisyonu Başkanı Tamer,"Çölyak hastalığında, 1 yıl süreli raporlar düzenleniyor. SGK bu raporun geçerlilik süresini iki yıla çıkaracak ve kişilerin durumu ve yaşına göre 46 ile 120 lira arasında arasında verilen ücretler de artırılacak"dedi.