Gündüz çocuklarına bakıyor! Gece ise tezgahının başında...Lezzeti dünyaya yayılan Diyarbakır ciğer kebabına kadın eli değdi. 2 çocuk annesi Yasemin Ayverdi Gülseren, Mikro Kredi Projesi’nden aldığı 1000 TL kredi ile kentin ilk kadın ciğerci ustası oldu. Üç tekerlekli el arabası üzerine kebap ocağı kuran Gülseren, böylelikle ailesinin geçimini sağlıyor.
Gündüz çocuklarına bakıyor! Gece ise tezgahının başında...Lezzeti dünyaya yayılan Diyarbakır ciğer kebabına kadın eli değdi. 2 çocuk annesi Yasemin Ayverdi Gülseren, Mikro Kredi Projesi’nden aldığı 1000 TL kredi ile kentin ilk kadın ciğerci ustası oldu. Üç tekerlekli el arabası üzerine kebap ocağı kuran Gülseren, böylelikle ailesinin geçimini sağlıyor.
Diyarbakır'ın en önemli yemeği: Ciğer kebabıDiyarbakır'ın zengin yemek kültürünün başında gelen, kebabı günün her saati tüketilen ciğerin, iç yağına sarılarak pişirilen şekli "perde ciğeri" kış aylarında tercih edilen yemeklerin başında geliyor.
Geleneksel damak tadı: "Ciğer Kebabı"Diyarbakır'ın en önemli damak tatlarından biri olan ciğer kebabı hem yöre insanı hem de kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerce sabah, öğle ve akşam yemeği olarak tercih ediliyor.