Porsiyonu 300 liradan satılıyor! 3 günde 24 ton tüketildi
Porsiyonu 300 liradan satılıyor! 3 günde 24 ton tüketildiDiyarbakır’ın coğrafi işaret tescilli ürünleri arasında yer alan ve porsiyonu 300 liradan satılan ‘ciğer kebabı’, Ramazan Bayramı’nın 3 gününde 24 ton tüketildi.
13.04.2024Gündem
Gündüz çocuklarına bakıyor! Gece ise tezgahının başında...
Gündüz çocuklarına bakıyor! Gece ise tezgahının başında...Lezzeti dünyaya yayılan Diyarbakır ciğer kebabına kadın eli değdi. 2 çocuk annesi Yasemin Ayverdi Gülseren, Mikro Kredi Projesi’nden aldığı 1000 TL kredi ile kentin ilk kadın ciğerci ustası oldu. Üç tekerlekli el arabası üzerine kebap ocağı kuran Gülseren, böylelikle ailesinin geçimini sağlıyor.
4.03.2019Ekonomi
Gündüz çocuklarına bakıyor! Gece ise tezgahının başında...
Gündüz çocuklarına bakıyor! Gece ise tezgahının başında...Lezzeti dünyaya yayılan Diyarbakır ciğer kebabına kadın eli değdi. 2 çocuk annesi Yasemin Ayverdi Gülseren, Mikro Kredi Projesi’nden aldığı 1000 TL kredi ile kentin ilk kadın ciğerci ustası oldu. Üç tekerlekli el arabası üzerine kebap ocağı kuran Gülseren, böylelikle ailesinin geçimini sağlıyor.
4.03.2019Ekonomi
Diyarbakır'ın en önemli yemeği: Ciğer kebabı
Diyarbakır'ın en önemli yemeği: Ciğer kebabıDiyarbakır'ın zengin yemek kültürünün başında gelen, kebabı günün her saati tüketilen ciğerin, iç yağına sarılarak pişirilen şekli "perde ciğeri" kış aylarında tercih edilen yemeklerin başında geliyor.
6.07.2021Et Yemekleri
Ramazan'da ciğer kebabını az tüketin
Ramazan'da ciğer kebabını az tüketinTuzlu ve baharatlı oluşu nedeniyle Ramazan'da fazla ciğer kebabı tüketilmemesi önerildi.
Geleneksel damak tadı: "Ciğer Kebabı"
Geleneksel damak tadı: "Ciğer Kebabı"Diyarbakır'ın en önemli damak tatlarından biri olan ciğer kebabı hem yöre insanı hem de kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerce sabah, öğle ve akşam yemeği olarak tercih ediliyor.
6.07.2021Et Yemekleri