Geleneksel damak tadı: "Ciğer Kebabı"
Diyarbakır'ın en önemli damak tatlarından biri olan ciğer kebabı hem yöre insanı hem de kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerce sabah, öğle ve akşam yemeği olarak tercih ediliyor.
1

AAKentte sayıları her geçen gün artan kebap tezgahlarında hazırlanan ve sabahın ilk ışıklarıyla pişirilmeye başlanan kebaptan yükselen dumanlar damak tadını bilenlere adeta davetiye çıkarıyor.
2

Yaklaşık 40 kilo kuzu ciğeri kesilerek servise hazır hale getiriliyor.
3

Kentte sayıları her geçen gün artan kebap tezgahları ve ocakbaşı, sabahın erken saatlerinde açılıyor ve ilk müşterisine kahvaltıda "Ciğer Kebabı" lezzeti sunuyor.
4

Kebabın yanı sıra taslarda servis edilen ayran ve közde biber, kebap severlerin vazgeçilmezi oluyor.
5

41 yıldır ustalık yapan Mehmet Cengiz (sağda), sabahın ilk ışıklarıyla pişirilmeye başlanan "Ciğer Kebabı" yapımını AA muhabirine anlattı.
6
