Yemeğin yanında çiğ yiyince asıl faydasını alıyoruz! İç organları yıkayıp temizliyorGenellikle sulu yemek yaparken mutlaka tencereye eklenen soğan, pişirilerek tüketilir. Salata haricinde ise çiğ tüketime alışkın olduğumuz söylenemez. Ancak büyüklerden gelen alışkanlıklardan biri ise yemeğin yanında tüketilen çiğ soğandır. Bakın büyüklerin sofrasından eksik olmayan çiğ soğan iç organları nasıl etkiliyormuş.
Şaşırtan soğan mucizesi! Sivrisinekleri defediyor, toksinleri atıyorYemeklerin vazgeçilmezi olarak kullanılan soğanın tek özelliği yemeklere lezzet vermesi değil! Antibiyotik etkisi bulunan soğanı tüketmenin faydaları saymakla bitmezken, soğanı kesip başucuna ve ayak altlarına koymak da bambaşka etkilere sahip.