'Cehennem Kapısı'ndan giren sağ çıkamadı! Ne lanet ne de gizem, sebebi bu fay hattıYaklaşık 2 bin yıllık geçmişe sahip Denizli Pamukkale'deki Hierapolis Antik Kenti'ndeki mağara yıllarca büyük bir sırra ev sahipliği yaptı. Mitolojide 'ölüler ülkesine geçiş kapısı' olarak kendine yer bulan 'Cehennem Kapısı'ndan geçen hiçbir canlının sağ çıkamamasının nedeni de İtalyan bilim insanları çözdü. Prof. Dr. Murat Utkucu ise fay hatlarına dikkat çekerek tarihi gerçeği açıkladı.
Gizemi çözülen 'Hades'in Cehennem Kapısı, ziyarete açıldıDenizli'de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'nin yanı başındaki Hierapolis Antik Kenti'nde yapılan kazılarda, 2013'te ortaya çıkarılan ve antik dünyada 'ölüler ülkesine geçiş kapısı' kabul edilen Cehennem Kapısı, ziyarete açıldı. 'Yer altı tanrısı' 'Hades' ve cehennemin 3 başlı bekçi köpeği 'Kerberos'un heykelinin de bulunduğu Cehennem Kapısı'nda, antik dönemdeki adak törenlerinde mağaraya gönderilen hayvanların karbondioksit etkisiyle öldüğü belirlendi.
Son dakika... 'Cehennem Kapısı' kapatılıyor!Kazakistan'ı alt üst eden protestolarla dünyanın gözünü çevirdiği Orta Asya'dan bir başka sürpriz haber geldi, Cehennem Kapısı'nda yarım asırdır yükselen alevler söndürülecek.
Dünya mirası Cehennem Kapısı'nın sırrı çözüldüDenizli'de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'nin yanı başındaki Hierapolis Antik Kenti'ndeki kazılarda, 2013 yılında ortaya çıkarılan ve antik dünyada 'Ölüler ülkesine geçiş kapısı' olarak kabul edilen Cehennem Kapısı'nın gizemi, modern bilim sayesinde çözüldü.
Pamukkale'deki 'Cehennem Kapısı'nın gizemi çözüldüPamukkale'deki travertenler, Türkiye'nin en gözde turizm noktaları arasında yer alıyor. Bu benzersiz yapı, 400 bin yıl boyunca zengin minerallere sahip doğal kaynak suyunun köpürmesi sonucu geride bıraktığı kireçtaşı kayalıkların yavaş yavaş birikmesiyle oluştu.
Cehennem Kapısı'nda cesetler bulundu!Dünyaca ünlü vadide hafta sonundan bu yana süren aramalardan kara haber geldi, lav koridorlarındaki selde sıkışıp kalanların cesetlerine ulaşıldı.
Pamukkale'deki 'cehennem kapısı' ziyarete açılıyorKültür mirası Pamukkale'nin en önemli merkezlerinden Hierapolis, ziyaretçilerine, birçok hastalığa şifa olduğu değerlendirilen antik termal havuzdaki tarihi sütunların arasında yüzme deneyimi yaşatıyor. Antik kent ayrıca, Hristiyanlığı yaymak için kente gelen İsa Peygamber'in 12 havarisinden biri Aziz Philippus'un anısına yapılan "Martyrion" ve Aziz Philippus'un mezarı gibi pek çok tarihi ve doğal güzelliğe ev sahipliği yapıyor.Milattan önce 2. yüzyılda Bergama Kralı 2. Eumenes tarafından kurulan ve "kutsal şehir" anlamına gelen Hierapolis'te İtalyan arkeologlarca 1957 yılında başlayan kazılarda birçok önemli tarihi alan literatüre girdi ve ziyaretçilere açıldı.Prof. Francesco D'Andria başkanlığındaki İtalyan kazı ekibi, 2013'te antik dünyada "ölüler ülkesine geçiş kapısı" olarak kabul edilen Plütonium'u (Cehennem Kapısı) ve Pamukkale traverten havuzlarının oluşmasını sağlayan termal suların orijinal kaynaklarından birini buldu.
Pamukkale'deki 'cehennem kapısı' ziyarete açılıyorUNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale Hierapolis Antik Kenti'nde 2013'te gün yüzüne çıkarılan ve antik kaynaklarda "ölüler ülkesine geçiş kapısı" olarak adlandırılan "Plütonyum" (cehennem kapısı), eylülde ziyarete açılacak.
Pamukkale'deki 'cehennem kapısı' ziyarete açılıyorUNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale Hierapolis Antik Kenti'nde 2013'te gün yüzüne çıkarılan ve antik kaynaklarda "ölüler ülkesine geçiş kapısı" olarak adlandırılan "Plütonyum" (cehennem kapısı), eylülde ziyarete açılacak.
Yurt dışındayken uğramanın aklımıza gelmediği 15 efsane güzel yerDünyanın muhteşem yerlerinden birçoğu popüler turizm merkezleri değil. Ancak aşağıda göreceğiniz gibi bu mükemmel adalar, tertemiz sular, çiçek tarlaları, ziyarete değer güzellikte. Hepsi peri masallarına aitmiş gibi görünüyor… Gezegenimizde çoğu turistin henüz duymadığı 15 gizli yeri derledik. İlk kâşiflerin arasında olma şansını kaçırmayın!