17 yıldır tek işi gücü çay! Kimsenin bilmediklerini biliyor: 'Demlikte değil, markette başlar'Sabah akşam altı hiç sönmeyen çaydanlıklar Türkiye'nin her noktasında mis gibi bir çay kokusu almanızı sağlayabilir. Ancak tadına baktığınızda her çayın aynı lezzette olmadığını anlarsınız. Mis gibi çay kokusu alıp, tadına baktığınızda hayal kırıklığına uğramamanız için 17 yıllık çaycı Erdin Mert'in tavsiyelerine göz atmanızı öneririz!
Çayı yanlış demlerseniz bakın neler oluyor!Ülkemizde su ile birlikte en çok tüketilen içecek olan çayı, doğru bir biçimde demlediğinizden emin misiniz? Çayı yanlış demlerseniz birçok sağlık sorunu ile karşılaşmanız mümkün. Peki, çay demlerken dikkat edilmesi gerekenler neler? İşte çay demlerken kaçınmanız gereken şeyler…
İçimizi ısıtan vazgeçilmez lezzet: ÇayÇay; Karadeniz’de üretilip evlerimize, işyerlerimize, hayatımızın her alanına değin ulaşan eşsiz bir lezzet. Türkiye’de belki de en çok tüketilen içecek olan çay; yaz kış demeden kahvaltıdan atıştırmalığa, soğukta içinizi ısıtmaktan sohbetlere eşlik etmeye her alanda yanı başımızda. Peki çay nasıl üretilip bize kadar ulaşıyor? Ve her şeyden önemlisi paketten çıkardıktan sonra demleme işlemi nasıl gerçekleşiyor? Bu yazımızda bu soruların cevabını ve güzel bir çay demlemenin yolunu öğreneceğiz.
Çay içen insanlar çok daha yaratıcıÇay saatlerinizi keyfe dönüştürecek harika bir haberimiz var. Yapılan yeni bir araştırma çay içen insanların içmeyenlere oranla çok daha yaratıcığı olduğunu ortaya koyuyor.
Çay demlerken bunlara dikkatDicle Üniversitesi (DÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Bükün, yüksek ısıya maruz kalan çayın insan sağlığı üzerinde kansere varabilecek kadar ciddi zararlara yol açtığını belirterek, vatandaşlara çay demlerken dikkat etmeleri gereken uyarılarda bulundu.