Burnun direğini kıran kavanoz kokusu bitecek! Daha kolayı yok, fırın taktiği bir numaraMeyve ve sebzeleri kışın tüketmek için en pratik seçeneklerden biri konserve olarak saklamaktır. Pek çok yiyeceği cam kavanoza ekleyerek muhafaza edebiliyoruz. Ancak defalarca kullanılan kavanozlara koku sinebiliyor veya yemek kalıntıları oluşabiliyor. Bu durumu önlemek ve sterilize etmek için etkili basit yöntemler mevcut. İşte kavanozları temizlemenin taktiği.
Burnun direğini kıran konserve kokusuna son! 15 dakika kaynatınca bakın ne oluyorYazın taze sebze ve meyveleri kışın tüketmek için konserve yapmak hem çok pratik hem de kış için çok büyük kolaylık sağlıyor. Ancak konserve yapmak için kullanacağınız cam kavanozları çok iyi dezenfekte etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde hem konserveleriniz çöp olabilir hem de emekleriniz boşa gidebilir. Bu tatsız şeyler yaşanmasın diye haberimizde tam da size göre 4 yöntem var!