Brusella tehlikesi: Sütün kaynama süresine dikkat
Brusella tehlikesi: Sütün kaynama süresine dikkatİl Sağlık Müdürlüğü 2019’un ilk 6 ayında 119 brusella vakasına rastlandığını açıkladı. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mücahit Gür ise hastalığa karşı süt tüketimine dikkat çekti. Gür, çiğ sütün en az 10 dakika kaynatılması gerektiği konusunda uyardı.
Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde görülen hastalık: Brusella
Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde görülen hastalık: BrusellaEskişehir’de merkez Bozdağ Mahallesi'nde aynı aileden 6 kişi iddialara göre yedikleri peynirden dolayı yakalandıkları 'brusella' hastalığı sebebi ile tedavi altına alınırken, halk arasında hastalıkla alakalı gerginlik baş gösterdi. Biz de brusella hastalığının hangi besinlerden bulaştığını, brusella hastalığının ülkemizde en çok hangi bölgelerde tehdit oluşturduğunu Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzman Doktor Fatma Nur Özdoğan’a sorduk. İşte uzmanından aldığımız cevaplar…
27.06.2019Genel Sağlık
Taze peynirin ne gibi zararları vardır?
Taze peynirin ne gibi zararları vardır?Hayvansal gıdaların tüketimi sırasında insanlara geçen birçok enfeksiyon bulunmaktadır. Taze peynirin ana maddesi ise süttür. Sütte var olan bakteriler peynir yapımında kullanılır. Tüketilmesi sonucu ile insanlara tehlikeli hastalıkların geçmesine neden olabilir.
28.04.2018Gündem