Son dakika BioNTech aşısı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan BioNTech aşısı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan BioNTech aşısı haber sayfamızda...
Türk profesörden 'yüz güldüren' Nobel ödülü! Başvurmadan kazandıCinsel tatmin yaşamak burun tıkanıklığına iyi gelir mi? İlk görüşte aşk yaşayan çiftlerin kalbi gerçekten aynı anda mı atıyor? Harvard Üniversitesi'nin ev sahipliğinde dağıtılan Ig Nobel Ödülleri tam 32 yıldır bu eğlenceli ve yaratıcı sorulara yanıt arayan bilimsel çalışmaları ödüllendiriyor. Üstelik bu ödülü çok yakın bir zamanda kazananlar arasında bir Türk bilim insanı da var.
Hatırlatma dozu kimler olmalı?Geçen mart ayında Omicron varyantının etkisinin sahaya yeni yansıdığı dönemde paylaştığı aşı önerisi tablosunu güncelleyen Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK), çoğu önerisini aynen korudu.
Japonya’da koronavirüs salgınında yeni varyant!Japonya Sağlık Bakanlığı, Covid-19'un Omicron mutasyonunun BA.1 ve BA.2 adlı alt varyantlarının çapraz mutasyonu olan 'XE' tipinin ülkede ilk kez doğrulandığını açıkladı.
Tayvan'da, Kovid-19 aşısı nedeniyle ölen kadının ailesine tazminatTayvan Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen uzmanlar, ülkede korona virüs (Kovid-19) aşısına bağlı sebeplerden bir kadının hayatını kaybettiğini ve bu nedenle kadının ailesine 200 bin dolar tazminat ödeneceğini duyurdu.
BioNTech’ten Omicron'a özel aşıPfizer ve BioNTech, Omicron’a özgü geliştirdikleri yeni aşı için klinik çalışmaların 18-55 yaş grubundaki gönüllü kişilerle birlikte başladığını duyurdu.
İki doz Biontech sonrası TurkovacSağlık Bakanı Fahrettin Koca, iki doz Biontech aşısı olanlara Turkovac aşısı uygulanarak antikor değişiminin gözleneceğini belirterek, "mRNA aşısı üzerine inaktif aşı çalışması dünyada ilk olacak" dedi.
Çekya’da stadyumlara aşı merkezi kurulduÇekya’nın ünlü futbol kulüpleri Slavia Prag ve Sparta Prag’ın stadyumlarında korona virüsle mücadele kapsamında aşı merkezleri açıldı.
Omicron'a yakalanan Prof. Dr. Kurugöl: AVM, restoran ve konserlere girişte aşı şartıOmicron'a yakalanan ve evde karantinada bulunan Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl (65), virüsün etkilerinin hafif hissettiğini belirterek, "Aşı yaptırmamış olmasaydım ya yoğun bakımda olurdum ya da şu an daha kötü şeyler yaşıyordum" dedi. Vakaların daha da artacağını söyleyen Prof. Dr. Zafer Kurugöl, AVM, restoran ve konserlere girişte mutlaka aşı şartı getirilmesi gerektiğini söyledi.
ABD'de korkunç rekor! Bir günde 1 milyon 83 bin vakaABD’de son 24 saatte, 1 milyon 83 bin 948 yeni Covid-19 vakası tespit edilerek, yeni bir rekora imza atıldı. Ülkede yine son 24 saatte bin 693 kişi hayatını kaybetti.
'Vakaların yüzde 52,3'ü İstanbul'da'Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 vakalarında artışa neden olan Omicron varyantına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Beşinci doz aşılama başladı2 doz Sinovac, 2 doz Biontech aşısı olmuş ve son doz aşısının üzerinden 3 ay geçmiş bireyler için hatırlatma dozu randevuları açıldı.
Son dakika... Beşinci doz aşılama başladıGelen son dakika haberine göre; 2 doz Sinovac, 2 doz Biontech aşısı olmuş ve son doz aşısının üzerinden 3 ay geçmiş bireyler için hatırlatma dozu randevuları açıldı.
Alman şehrinin kaderini değiştirdiler! 'Matbaanın icadından beri görülmedi'İngiliz Guardian'ın haberine göre, Pfizer/BioNTech aşısı, bilim insanlarının aşıyı ilk geliştirdiği Alman kenti üzerinde beklenmedik bir yan etkiye sahip: Mainz şehri, şirketin küresel başarısından elde edilen vergi gelirleri sayesinde 30 yıldan beri ilk kez borçsuz olmayı umuyor. Alman siyasetçiler ise, bu etkinin diğer kentler üzerinde baskı yaratabilecek olmasından endişeli.
Prof. Dr. Kurugöl: Omicron'da klasik virüse kıyasla 8,4 kat daha fazla antikor ihtiyacı varEge Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, Omicron varyantından korunabilmek için klasik virüse kıyasla 8,4 kat daha fazla antikora ihtiyaç olduğunu belirtti. Prof. Dr. Kurugöl, "Bu büyük mutasyon, birçok şeyi olumsuz etkiledi. Üç temel konuda değişiklik oldu. Bulaşıcılık, hastalık şiddeti ve aşılara karşı direnç değişti" dedi.
Güney Afrika'nın Omicron tecrübesinden neler öğrenebiliriz?Vaka sayısı göz önüne alındığında, hastaneye kaldırılanların sayısı beklendiği kadar hızlı artmıyor. Şu anda daha az hasta, oksijene ve solunum cihazına ihtiyaç duyuyor. Hastalar, daha kısa süre hastanede kalıyor. Ancak Güney Afrikalı bilim insanları, bu verilerin, varyantın daha hafif olduğunu kanıtlamak için yeterli olmadığını söylüyor.
Prof. Dr. Demirdal: Turkovac aşısının yan etkileri hafif seyrediyorİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Turkovac Faz- 3 Çalışması Araştırmacısı Prof. Dr. Tuna Demirdal, gönüllüler üzerinde süren çalışmalar kapsamında ilk bulgularda aşının yan etkisinin hafif seyrettiğinin saptandığını belirtti. Endişe edilecek bir yan etki gözlenmediğini söyleyen Prof. Dr. Demirdal, "Her aşıda olabilecek basit yan etkilerle karşılaşıldı" dedi.
Kalp cerrahisinde çığır açan yöntem! Açık operasyondan daha avantajlıKalp ve damar cerrahisinde devrim niteliğinde olan ve halk arasında kapalı yöntem olarak bilinen minimal invaziv yani küçük kesiler halinde yapılan cerrahi operasyon, her geçen gün daha çok tercih ediliyor. Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Ertan Sağbaş, minimal invazivin ve robotik cerrahinin hem doktorlar hem de hastalar için önemli avantajlar sağladığını ifade ederek, “Açık operasyona oranla daha çok detayı görebilme imkanına sahip oluyoruz” dedi.
Pfizer: Yıllarca Covid aşısı yaptırmak gerekecekDr. Albert Bourla, Omicron varyantı çıkmadan önce BBC'ye yaptığı açıklamada, Pfizer'ın ilk olarak Güney Afrika'da ortaya çıkan Beta ve Hindistan kaynaklı Delta varyantlarına karşı güncellenmiş aşılar ürettiklerini ancak bunlara gerek kalmadığını belirtti.
Koronavirüste 'omicron' endişesi! Yeni mutasyonun farkı ne?Dünya 2019 yılından beri koronavirüs salgınıyla uğraşıyor. Aşıların bulunmasıyla umutlar artsa da mutasyonlar peşimizi bırakmıyor. Dünyayı alarma geçiren yeni mutasyonun ismi ise omicron. Bu virüs ilk olarak Güney Afrika ülkelerinde görüldü. Peki yeni mutasyon hayatımızı nasıl etkileyecek? Virolog Semih Tareen yeni mutasyonla ilgili olarak, "Bu virüsün kendi kendine yok olma ihtimali yok. Aramızda daimi olarak kalacak 5. koronavirüs olacak." dedi ve aşılanmanın önemini vurguladı.
‘Aşılıyken Kovid olan 6 ay beklesin’Çift doz Kovid-19 aşısı üzerinden 6 ay geçen 18 yaş ve üzeri vatandaşlar için 3. doz aşı randevuları açılmış durumda. Uzmanlar, iki doz aşı olduktan sonra Kovid-19 geçiren kişilerin hatırlatma dozu olmak için 6 ay bekleyebileceğini söyledi
Biontech Aşısı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.