Son dakika bilimsel haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bilimsel gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bilimsel haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 24.801 bilimsel haberi bulunmuştur.
Ayçiçeğinde farklı ekim yöntemleri test edildiTürkiye'nin önemli ayçiçeği üretim merkezlerinden Edirne'de, bitkinin kuraklığa karşı dayanıklılığını ve yağışlardan faydalanma durumunu ölçmek amacıyla birer ay arayla yapılan 3 farklı ekim metodu çalışmaları tamamlandı.
Genç fikirler ulaştırma projeleri için yarıştıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 Üniversiteler Arası Ar-Ge Fikir Yarışması”nın 2. dönem ödül töreninde konuştu. Bakan Uraloğlu, “Farklı üniversiteden, 205 gencimizin geliştirdiği 115 projeyle bu yarışmaya katılan, ödül alsın almasın emek veren her bir öğrencimizi canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.
Sağlık Bakanlığı: Kadınların doğum şekline yönelik dayatma yapmıyoruzSağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sağlık Bakanlığı, kadınların doğum şekline yönelik bir yönlendirme ya da dayatma yapmamakta; bilimsel veriler ışığında, normal doğumun faydalarına yönelik toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlayan çalışmalar yürütmektedir" denildi.
Ayasofya kubbesinde tarihi restorasyonAyasofya-i Kebir Camii Şerifi’nin ana kubbesinde tarihinin en kapsamlı güçlendirme ve restorasyon süreci başlıyor. Restorasyonda kubbe depreme karşı daha dayanıklı hâle getirilecek, yapının özgün hâli korunacak.
Yaktılar, gömüp sustular, 5 yıl ceza aldılar! ‘Öldürüp, para teklif ettiler’Kaçak madende çalışırken ölen Afgan işçi Vezir Muhammed’in cesedi yakılıp ormana gömüldü. Sanıklara sadece 5 yıl 8 ay ceza verildi. Vezir Muhammed’in eşi konuştu: ‘Kocamı öldürdüler, sonra yakıp gömdüler. Parayla susturmaya çalıştılar. Bu kararı verenlere hakkımı helal etmiyorum’.
Bilinenden 3000 yıl önce... Anadolu’da bakır işleme tarihi değiştiKocaeli Üniversitesi (KOÜ) Arkeometri Çalışma Grubu, Anadolu’da M.Ö. 5 bin yılları olarak bilinen bakırın eritme ve dökme işleminin Gre Fılla Höyüğü kazılarıyla bilinenden 3 bin yıl daha önce olduğunu tespit etti.
Nükleer silah yarışında ABD'den yeni hamle: İkinci Manhattan Projesi mi?New Mexico'daki Los Alamos Ulusal Laboratuvarı'ndaki hareketlilik, İran ile nükleer müzakereler yürüten ABD'nin nükleer cephaneliğini modernize etme çabalarının bir parçası olarak görülüyor. İşte 2. Dünya Savaşı'ndan beri aktif olan ve Manhattan Projesi'nin kalbi olan laboratuvardaki yeni hareketlilik...
Evlat edinildiğini çocukken anladı, hayatı değişti! 'Biyolojik ailemle görüşüyoruz'ODTÜ, Ege ve Hacettepe mezunu bir akademisyen. Aynı zamanda evlat edinilmiş bir çocuk, şimdi ise evlat edinme üzerine çalışan bir yetişkin: Gamze Bilir Seyhan. Onun hikâyesi sadece bir hayatı değil, toplumun bakış açısını da değiştirmeye aday. Seyhan, 11 yaşında evlat edinildiğini öğrendiği günden bu yana yaşadıklarını Milliyet.com.tr okuyucuları için paylaştı.
Bilimsel fikirleri ilaca çeviriyorlarKüresel ilaç firmaları geliştirdikleri tek ilaçla bir anda milyar dolarlık şirket haline gelebiliyor. Yerli ve uluslararası firmaların üretim merkezi olan Türkiye’de bilimsel araştırmalarda ortaya çıkan ilaç fikirleri Trustlife ile akademik çalışmalarla buluşuyor.
‘Düzenli kontroller hayati önem taşıyor’Torbalı’da kendi kliniğinde hizmet veren Diş Hekimi Emre İpor ile diş sağlığındaki en sık yapılan hataları, estetik diş hekimliğinin yükselişini ve doğru ağız bakımı alışkanlıklarını konuştuk.
İEÜ’lü gençlere hibe desteğiİzmir Ekonomi Üniversitesi’nden 34 öğrenci, TÜBİTAK’ın 2209-A programı kapsamında 300 bin TL’ye yakın hibe kazandı. Gençler, farklı alanlarda Ar-Ge projeleri yürütecek.
Bakan Tekin: Değişikliklere adapte olmazsak geleceğin eğitimini yakalayamayızMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim müfredatının sık değişmesi gerektiğini belirterek, ''İnsanlar kullandıkları cep telefonlarını 2-3 yılda bir değiştirirken, biz eğitimde bu değişiklikleri yapmazsak, bu değişikliklere adapte olmazsak çağı ıskalarız, anı ıskalarız, dolayısıyla geleceğin eğitimini yakalayamayız." dedi.
Şahika Ercümen kimdir? Şahika Ercümen mesleği nedir, aslen nereli? İşte hayatı ve kariyeri...Şahika Ercümen hayatı ve kariyeri merak edilen isimler arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı Sosyal ve Gençlik Politikaları Kurulu'na atanan Şahika Ercümen, serbest dalışcı ve sualtı hokeyi oyuncusu olarak bilinmektedir. 2017 yılında Survivor Ünlüler takımında mücadele etmiştir. İşte Şahika Ercümen hayatı ve kariyerine ilişkin merak edilenler...
Baş ağrısı sandı, dilinin yüzde 80'ini kaybetti! Kimsenin anlamadığı gizli işaretHenüz 35 yaşındaydı. Baş ağrısıyla başlayan şikâyetleri, hızla çenesine sonra kulağına yayıldı. Dili morardı, konuşmakta zorlanmaya başladı. Doktorlar önce sorunu çene ekleminde sandı ama gerçek bambaşkaydı. Genç kadın 60'lı yaşlardaki erkeklerde görülen hastalıktan nasıl muzdarip olabilmişti? İşte dilinin yüzde 80'inin alınmasına sebep olan hastalığın ardındaki gerçek.
Amerika'da 150 bin dolara satılıyor, Kayseri'de 200 liraya mal etti! Liseli Hüseyin'in büyük başarısıKayseri'de 12'nci sınıf öğrencisi Hüseyin Eren Akbaba, felçli dedesinden ilham alarak yaptığı EOG tabanlı proje tasarımı ABD'de düzenlenecek 'Genius Olimpiyatları'na finalist oldu. Akbaba, yarışmaya Türkiye'den katılan tek devlet okulu öğrencisi olurken; Amerika'da 150 dolara satılan cihazın 200 liraya mal olduğunu söyledi.
150 bin dolara satılıyor, Kayseri'de 200 liraya mal etti! Felçli dedesinden ihlam aldıKayseri'de 12'nci sınıf öğrencisi Hüseyin Eren Akbaba, felçli dedesinden ilham alarak yaptığı EOG tabanlı proje tasarımı ABD'de düzenlenecek 'Genius Olimpiyatları'na finalist oldu. Akbaba, yarışmaya Türkiye'den katılan tek devlet okulu öğrencisi olurken; Amerika'da 150 dolara satılan cihazın 200 liraya mal olduğunu söyledi. İşte detaylar...
Bitkiler tuvale yansıdıKocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Çınar Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği iş birliğinde hazırlanan ‘Doğa-Renk-Fırça’ isimli sergi, Seka Sanat İhtisas Merkezi’nde ziyarete açıldı.
Bitkiler tuvale yansıdı; 'Doğa-Renk-Fırça' sergisi açıldıKocaeli'de Büyükşehir Belediyesi ile Çınar Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği iş birliğinde düzenlenen 'Doğa-Renk-Fırça' isimli sergi, ziyarete açıldı. Bilimsel bitki illüstrasyon kursu eğitmeni Mafirat Eraslan ve öğrencilerinin farklı tekniklerle hazırladığı 128 eserin yer aldığı sergi, 31 kursiyerin doğa ve sanatla iç içe yürüttüğü çalışmaların ürünü olarak sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi, 13 Nisan saat 18.00’e kadar görülebilecek.
Bilimsel ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.