Son dakika bilimsel haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bilimsel gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bilimsel haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 24.414 bilimsel haberi bulunmuştur.
Ölülerle iletişim kurmak için icat etti! Ruh Telefonu'nun her detayı neden gizli tutuldu?Tarih boyunca, insanlar her zaman ölülerin arkasında bıraktıkları sırları çözmeye çalışmış, yaşamın ötesinde bir varlığın olup olmadığını anlamak için çeşitli yollar denemiştir. Ancak tarihin en ilgi çekici ve merak uyandıran çabalarından biri, 20’nci yüzyılın başlarında ortaya kondu. Dünyanın en ünlü mucitlerinden biri olan Thomas Edison tarafından başlatılan projenin her bir detayı neden gizli tutulmuştu?
Dünyanın en minik savaşçıları: Su AyılarıHayal edin, bir canlı var ki ve ona dünyanın en sert koşullarını sunuyorsunuz. Oksijen yok, sıcaklık eksi yüzlerce bir dereceye sahip, hatta uzayda bile bırakıyorsunuz. Ama o canlı yine hayatta kalmaya devam ediyor hem de hiç zorlanmıyor. Evet, su ayılarından bahsediyoruz. Bilimsel adıyla tardigrad olan bu canlıların, mikroskobik boyutlarına rağmen inanılmaz dirençleriyle bilim dünyasının gözdesi haline gelmiş durumdalar. Peki, su ayıları nedir ve neden bu kadar önemliler?
Mucize mantar Türkiye'de yetişiyor! Kanser hücrelerini öldürdüğü ortaya çıktıTrakya Üniversitesi'nden (TÜ) Doç. Dr. Gülşah Gedik, halk arasında 'sığır dili' ya da 'geyik mantarı' bilinen Hydnum Repandum mantarının, karaciğer kanserinden etkilenen hücreleri belirli dozda öldürdüğünü tespit ettiklerini belirtti.
Mucize mantar! Türkiye'de yetişiyor: Kanser hücrelerini öldürdüğü ortaya çıktıTrakya Üniversitesi'nden (TÜ) Doç. Dr. Gülşah Gedik, halk arasında 'sığır dili' ya da 'geyik mantarı' bilinen Hydnum Repandum mantarının, karaciğer kanserinden etkilenen hücreleri belirli dozda öldürdüğünü tespit ettiklerini belirtti.
Ege'de dikkat çekilen 2 fay hattı! 'Bağımsız depremler üretecek kapasitede'Aydın'ın Kuşadası Belediyesi, 'Depremi Felakete Dönüştüren Sebepler' ve 'Ege Bölgesi Depremselliği ve Kuşadası' başlıklı panele ev sahipliği yaptı. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Kuşadası Körfezi'ndeki fayların özelliği çok güçlü olmamalarına rağmen sık deprem üretmeleri. Sisam Adası'nın kuzeyinde, deniz içinde doğu-batı doğrultusunda uzanan fayın da Kuşadası'na değil, batıya doğru deprem üreteceğini düşünüyorum" dedi.
Kadına şiddete bilimsel çözümEge Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EKAM), kadına yönelik şiddetle mücadele için bilimsel çözümler üretiyor.
TÜRGEV 4. Ulusal Öğrenci Kongresi başladıTürkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Platform Çalışmaları 4’üncü Ulusal Öğrenci Kongresi'nde 'Hafıza ve Mekan' temasıyla Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde başladı.
Selçuk Bayraktar'dan 'Yüksek Teknoloji Enstitüsü' açıklaması: Dünyada iddialı olacakBaykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin stratejik denge değiştiren bir teknolojide dünya lideri olduğunu belirterek, "Savunma sanayide ciddi iddia ortaya koyduk, ciddi bir ivme yakaladı Türkiye. Diğer alanlara da bunu yaymaya çalışıyor." dedi.
‘Türkiye, Türkiye’den daha büyüktür’Erdoğan, “Çağın gerisinde kalan değil, çağa liderlik eden Türkiye hedefine emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye, Türkiye’den daha büyüktür. Millet olarak ufkumuzu 782 bin kilometrekareyle sınırlandıramayız” ifadelerini kullandı
‘13 yaş sınır olmalı’Meclis İnsan Hakları bünyesinde kurulu Çocuk Hakları Alt Komisyonu dijital mecralarda çocukları bekleyen tehlike ve riskler konusunda Çocuk İçin İçerik Derneği (ÇİÇEK) yetkililerini dinledi.
Bakan Kacır: '91 bin bilim insanı ve gence destek sunduk'Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gelecek dönemde çığır açıcı teknolojilerde yetkinliklerini geliştirmeye devam edeceklerini belirterek, "Nükleer reaktörlerden kuantum teknolojilerine, stratejik malzemelerden iklim teknolojilerine ve kritik ham maddelerden sentetik biyolojiye attığımız pek çok adımla ülkemizi bilim ve teknolojide dünyada hak ettiği konuma taşıyacağız." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Türkiye’den daha büyüktürTÜBİTAK ve TÜBA Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye başta olmak üzere son dönemde bölgemizde yaşanan her hadise hatırlatıyor ki, Türkiye Türkiye’den daha büyüktür. Millet olarak ufkumuzu 782 bin km kare ile sınırlandıramayız. Türk milleti mukadderatından kaçamaz saklanamaz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Türkiye’den daha büyüktürTÜBİTAK ve TÜBA Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye başta olmak üzere son dönemde bölgemizde yaşanan her hadise hatırlatıyor ki, Türkiye Türkiye’den daha büyüktür. Millet olarak ufkumuzu 782 bin km kare ile sınırlandıramayız. Türk milleti mukadderatından kaçamaz saklanamaz." dedi.
Yeni yılda ev temizliği sorununu, Dyson V15s Detect Submarine™ ile çözünYüzeysel temizlik, temiz ve derli toplu görünen bir ev görünümü sağlarken, yaşam alanlarımızın derinlemesine temizliği aslında fazlasıyla önemli. Yeni yılda evinize daha fazla hijyen katmak ve bunu daha kolay yoldan yapmak isterseniz ıslak ve kuru temizleme özellikli Dyson V15s Detect Submarine™ imdadınıza yetişiyor. Üstelik ayaklı ünite hediyesiyle evinize şıklık katıyor.
Zamanı gösteren en eski saat: Güneş saatiZamanı ölçmek, insanoğlunun binlerce yıl önce çözmeye çalıştığı en büyük bilmecelerden biriydi. Güneşin gökyüzündeki hareketini izleyen insanlar, onun düzenli bir şekilde doğup battığını fark ettiklerinde zamanı ölçmek için basit ama dahice bir araç geliştirdiler ve güneş saati ortaya çıkmış oldu. Güneş saati, modern saatlerin atası olarak kabul edilir ve sadece zamanı göstermenin ötesinde, insanlık tarihindeki bilimsel düşüncenin ilk adımlarından birisi olarak da kabul edilir. Peki, güneşe bakarak saati nasıl anlayabiliriz?
Adalet Bakanı Tunç: Hukuk fakültelerinde müfredat değişikliğine yönelik çalışma yapılmalıAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, "Belgede hukuk dili konusuna da ayrıca yer verdik. Bu kapsamda, hukuk fakültelerinde hukuk Türkçesi, metodoloji, argümantasyon, hukuk antropolojisi gibi dersleri zorunlu kılacak müfredat değişikliği yapılması, hukuk dilinde berraklık ve anlaşılırlığı artırmak için hukuk fakültelerinde sınavların, test olması yerine, yazılı sınav uygulamasının tercih edilmesine yönelik çalışmalar yapılması lazım" dedi.
Bakan Tunç: Dil, bir milletin hem aynası hem de hafızasıdırAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Dil, bir milletin hem aynası hem de hafızasıdır. Kelimelerin içindeki tarih, onların zaman içindeki yolculuğuna şahitlik eden birer belge niteliğindedir” ifadelerini kullandı.
Bilimsel ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.