Son dakika beyin pili haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan beyin pili gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan beyin pili haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 113 beyin pili haberi bulunmuştur.
İyi huylu prostat büyümesinde rezum tedavisiRezum yani su buharı tedavisi, iyi huylu prostat büyümesi sorunu yaşayan erkeklere ameliyathane ortamında ama ameliyatsız ve anestezisiz şekilde uygulanan yöntemlerden bir tanesidir.
12 yaşında Parkinson'a yakalandı; 21 yıl sonra beyin pili ameliyatı olduHenüz 12 yaşındayken Parkinson'a yakalanan Enes Kaycı, hastalığı nedeniyle 21 yıldır hayatla mücadele içindeydi. Titreme, denge problemi ve vücut kasılmaları nedeniyle mesleği olan öğretmenliği yarıda bırakan Kaycı, 33 yaşında beyin pili ameliyatı oldu.
Dinlenirken eliniz titriyorsa dikkat! Parkinson'un 5 önemli belirtisiHalk arasında 'titreme' hastalığı olarak da bilinen Parkinson, beyin hücrelerinin tahribatıyla yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen ilerleyici bir sinir sistemi hastalığı. Genellikle 60’lı yaşlarda ortaya çıkmakla birlikte daha erken yaşlarda da görülebilen hastalık, günümüzde ortalama yaşam süresinin uzamasıyla giderek yaygınlaşıyor. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Pulat Akın Sabancı, Parkinson hastalığı hakkında en çok merak edilen 5 detayı açıkladı.
Sarhoş değil, PARKİNSON!İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Park Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Özge Yılmaz Küsbeci, yaşın ilerlemesine bağlı daha sık görülen, ellerde titreme, yürüme bozukluğu ve kollarda sertlik görülen bir hastalık olan parkinson hakkında bilgi verdi.
Hasta da doktor da Azerbaycanlı! Çareyi Türkiye'de bulduAzerbaycanlı Gulara Fatullayeva, yıllardır ellerindeki titremeye ve hareketlerindeki yavaşlamaya çare bulamadı. Aldığı hiçbir ilacın işe yaramadığını gören çaresiz kadın, son çare olarak soluğu Türkiye'de aldı. "10 senedir gitmediğim hastane, başvurmadığım bölüm ve hekim kalmadı" diyen Fatullayeva'nın hayatı baştan aşağı değişti.
Medical Park, parkinson dostu!Parkinson Hastaları Derneği’nin başlattığı proje kapsamında İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Park Hastanesi, hastalarına uyguladığı bütüncül tedavi nedeniyle ‘Parkinson Dostu Hastane’ unvanı aldı.
Parkinson sinsice başlıyor!Beyinde, dopamin maddesini yapan hücre gruplarının zamanla işlevlerini kaybetmesi sonucu oluşan Parkinson, sinir sisteminin ve beynin birçok fonksiyonunda bozulma meydana getiriyor. Türkiye’de 100.000 civarında Parkinson hastası olduğu biliyor. Bu hastalığa dikkat çekmek için ‘11 Nisan Dünya Parkinson Günü’ olarak kabul ediliyor. Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Ali Savaş, erken dönemde yapılan tedavinin hayati önem taşıdığını belirtti.
Bradikinezi Nedir, Neden Olur? Bradikinezi Tedavisi Nasıl Yapılır?Bradikinezi ilk olarak James Parkinson tarafından Parkinson hastalığının bir belirtisi olarak tanımlanmıştır. Ancak bu belirti yalnızca Parkinson hastalığında meydana gelen bir durum değildir. Bradikinezi nedir, neden olur? Bradikinezi tedavisi nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.
Yeni bilimsel çalışmalar ispatladı! Beyin pili depresyonu...Parkinson ve hareket bozukluklarına karşı başarıyla uygulanan beyin pillerinin diğer hastalıkların tedavisinde kullanılabilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Doç. Dr. Ali Zırh, "Bu kapsamda sara, ağır depresyon, Alzheimer, obezite gibi hastalıklarda beyin pilinin etkili olup olmadığı araştırılıyor. Beyin pilinin bu hastalıklardaki yararlılığı ve güvenilirliği bilimsel çalışmalarla ispatlandığında elbette ki tüm dünyayla birlikte hatta belki de daha önce Türkiye'de de uygulamaya başlayacağız" dedi.
Dinlenme anında görülen titremelere dikkatTitreme (tremor) insanlarda pek çok durumda görülebilir. Bu olay en sık olarak el titremesi şeklinde görülmekle birlikte vücudun bir yarısında kol ve bacakta, bazı hallerde de tüm vücutta gözlenebilir. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Zırh, konu hakkında bilgi verdi.
Parkinson hastası bağlaması ile hayata tutunuyorİstanbul'da yaşayan 54 yaşındaki Hasan Pamuk, 24 yıldır Parkinson hastalığı ile mücadele ediyor. Titremeleri günden güne artan ve bu nedenle evden çıkmakta dahi zorlanan Pamuk'un kendi deyimiyle tek ilacı besteleri ve bağlaması. Maddi imkansızlıklar nedeniyle beyin pili ameliyatı olamayan Pamuk, sağlığına kavuşabilmek için yardım bekliyor.
Parkinson Hastalığının Belirtileri Nelerdir? Parkinson Hastalığı Nedenleri Ve TedavisiParkinson hastalığı halk arasında yaşlı hastalığı olarak bilinmektedir. Özellikle belirli yaştan itibaren parkinson hastalığı riski artmaktadır. Parkinson hastalığı erkeklerde kadınlara göre daha fazla görülmektedir. Parkinson hastalığı önemli hastalıklardan birisidir. Kişinin gündelik yaşamını önemli ölçüde etkilemektedir. Peki, parkinson hastalığının belirtileri nelerdir? Parkinson hastalığı nedenleri nelerdir? İşte parkinson hastalığı ile ilgili her şey.
Beyin pili ameliyatında hem şarkı söyledi hem eşiyle görüntülü konuştuRomanya'da yaşayan 56 yaşındaki mühendis Gıcu Sahaıdec, 13 yıl önce Parkinson hastalığıyla tanıştı. Hastalığın bulgularının ilerlemesi sonucu titreme, tutukluk, hareketlerde yavaşlama, yürüme ve konuşma güçlüğü yaşayan Rumen mühendis, Türkiye’de Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh tarafından beyin pili ameliyatına alındı. Narkozsuz (uyanık beyin ameliyatı ile) gerçekleştirilen operasyonda Gıcu Sahaıdec, önce Let Me Try (Bırak Tekrar Deneyeyim) adlı şarkıyı söyledi. Ardından Romanya’daki eşiyle görüntülü konuştu.
Ameliyat esnasında hem şarkı söyledi hem eşiyle görüntülü konuştuRomanya'da yaşayan 56 yaşındaki mühendis Gıcu Sahaıdec, 13 yıl önce Parkinson hastalığıyla tanıştı. Hastalığın bulgularının ilerlemesi sonucu titreme, tutukluk, hareketlerde yavaşlama, yürüme ve konuşma güçlüğü yaşayan Rumen mühendis, Türkiye’de Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh tarafından beyin pili ameliyatına alındı. Narkozsuz (uyanık beyin ameliyatı ile) gerçekleştirilen operasyonda Gıcu Sahaıdec, önce şarkı söyledi, ardından Romanya’daki eşiyle görüntülü konuştu.
Yer: İstanbul! Konuşa konuşa beyin ameliyatıRomanya'da yaşayan 56 yaşındaki mühendis Gıcu Sahaıdec, 13 yıl önce Parkinson hastalığıyla tanıştı. Hastalığın bulgularının ilerlemesi sonucu titreme, tutukluk, hareketlerde yavaşlama, yürüme ve konuşma güçlüğü yaşayan Rumen mühendis, Türkiye’de Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh tarafından beyin pili ameliyatına alındı. Narkozsuz (uyanık beyin ameliyatı ile) gerçekleştirilen operasyonda Gıcu Sahaıdec, önce şarkı söyledi, ardından Romanya’daki eşiyle görüntülü konuştu.
Parkinson nedir, ne değildir? İşte bilinmesi gerekenlerDoğrudan yaşla ilgili bir hastalık olan Parkinson’un 60 yaşındaki her 100 kişiden 1’inde ortaya çıktığını belirten uzmanlar, hastalığın kadınlara oranla erkeklerde 1.5 kat daha yüksek oranda çıktığını kaydediyor. Kuyu suyu kullanımı ve tarım ilaçlarının risk faktörleri arasında bulunduğunu belirten uzmanlara göre kalp damar sağlığını koruyan beslenme, düzenli egzersiz, bisiklet veya yüzme sporu yapılmalı. Uzmanlar, kötü uykunun hastanın ertesi gün şikayetlerini belirgin artırdığı uyarısında bulunuyor
Pilli bebek, Pelin’in 16 yılda 6 kez beyin pili değişti!Henüz 11 yaşındayken soğuk algınlığı ve sinüzite bağlı olarak beyninde apse gelişen Pelin Köroğlu (28), 2003 yılında iki kez beyin ameliyatı geçirdi. Apsesi temizlendi ama beynindeki hasar nedeniyle sol tarafında şiddetli titreme ve kasılmalar başladı. Sol eliyle bardak dahi tutamayan, uyurken kolunu bacaklarının arasına sıkıştırmak zorunda kalan Pelin’e ilaçlar da fayda etmeyince 2 yıl sonra beyin pili takıldı. O günden bu yana tam 6 kez pili değiştirilen Pelin Köroğlu, dördüncü pilini hatıra olarak saklıyor. Türkiye’de beyin pili takılan ilk çocuk hasta olan Pelin’e, ailesi ve arkadaşları da ‘pilli bebek’ diye hitap ediyor.
Parkinson hastalarına “beyin pili” umuduParkinson; el-ayaklarda titreme, yürümede yavaşlama, kaslarda sertleşmeyle kendisini gösteren ve sinsice ilerleyen bir hastalık. Yaşam kalitesini düşürüyor, hastalarda ve hatta hasta yakınlarında moral kaybına sebep oluyor. Parkinson Cerrahisi ve Beyin Pili uygulamaları ise hastalığın olumsuz etkilerini önemli ölçüde azaltıyor.
Kanal kanal televizyonları gezen 'sahte Profesör’e ceza yağdıKendisini “beyin cerrahı” olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran sahte profesör Cüneyt Turan 14 yıl 9 ay hapis ve 63 milyon 355 bin lira adli para cezasına mahkum edildi. Cezaevinde olan Cüneyt Turan’ın 2011 yılında Eyüp Adliyesi’nde sahte doktorluktan, 2012 yılında ise Gebze adliyesinde dolandırıcılık suçundan yargılanıp hapse mahkum edildiği ortaya çıktı.
Parkinson’la savaşı beyin pili ile son bulduOsmaniye’de yaşayan 65 yaşındaki emekli öğretmen Muhammet Yalçın, hayatının son 10 yılını kabusa çeviren Parkinson hastalığından beyin pili ile kurtuldu.
Ameliyat olmayı beklerken göğsünden dışarıya fırladı!İzmir'de parkinson hastalığı nedeniyle beyin pili ameliyatı olan Osman Kayadibi bir süre sonra sorunlar yaşamaya başladı. 2'nci ameliyatından sonra da bazı şikayetleri olan Kayadibi’nin oğlu Kadir Kayadibi ameliyatta hata olduğu gerekçesiyle operasyonu gerçekleştiren doktoru şikâyet etti.Bu sırada 3'üncü kez ameliyat için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırılan hastanın oğlunun şikayet dilekçesi hastaneye ulaşınca operasyona alınmak için hazırlanan Kayadibi taburcu edildi. Hastane taburcu nedeni olarak 'hasta ve hekim arasındaki güvenin zedelenmesi'ni gerekçe gösterdi.
Ameliyat olmayı beklerken göğsünden dışarıya fırladı!İzmir'de parkinson hastalığı nedeniyle beyin pili ameliyatı olan Osman Kayadibi bir süre sonra sorunlar yaşamaya başladı. 2'nci ameliyatından sonra da bazı şikayetleri olan Kayadibi’nin oğlu Kadir Kayadibi ameliyatta hata olduğu gerekçesiyle operasyonu gerçekleştiren doktoru şikâyet etti. Bu sırada 3'üncü kez ameliyat için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırılan hastanın oğlunun şikayet dilekçesi hastaneye ulaşınca operasyona alınmak için hazırlanan Kayadibi taburcu edildi. Hastane taburcu nedeni olarak 'hasta ve hekim arasındaki güvenin zedelenmesi'ni gerekçe gösterdi.
Ameliyat olmayı beklerken göğsünden dışarıya fırladı!İzmir'de parkinson hastalığı nedeniyle beyin pili ameliyatı olan Osman Kayadibi bir süre sonra sorunlar yaşamaya başladı. 2'nci ameliyatından sonra da bazı şikayetleri olan Kayadibi’nin oğlu Kadir Kayadibi ameliyatta hata olduğu gerekçesiyle operasyonu gerçekleştiren doktoru şikâyet etti. Bu sırada 3'üncü kez ameliyat için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırılan hastanın oğlunun şikayet dilekçesi hastaneye ulaşınca operasyona alınmak için hazırlanan Kayadibi taburcu edildi. Hastane taburcu nedeni olarak 'hasta ve hekim arasındaki güvenin zedelenmesi'ni gerekçe gösterdi.
Parkinson tedavisinde beyin pilinin faydalarıParkinson’da ilk tedavi seçeneği hala ilaçlar olsa da gelişen teknoloji sayesinde artık başka seçenekler de mevcut. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Gülşah Öztürk, beyin pili yönteminin hastanın yaşam kalitesini önemli ölçüde yükselttiğine vurgu yapıyor.
Beyin Pili ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.