Vücutta vitamine tavan yaptıran tüyo! Kimse bilmiyor, portakalı bile kabuğuyla yiyinSebzelerin renkleri ile faydaları arasında bir ilişki vardır. Kırmızı sebzeler antioksidan özellikleriyle tanınırken, yeşil sebzeler göz sağlığına yardımcı olmalarıyla ünlüdür, sarı sebzeler ise genellikle iyi bir protein kaynağı olarak kabul edilir. Peki tüm bu yiyecekleri, besin değerinden en üst düzeyde faydalanmak için nasıl yemeliyiz?
Kuru fasulye ile pilavı yan yana getirmeyin! Vücutta bunlar oluyorTürk mutfağında bazı yemeklerin birlikte tüketilmesi yılların alışkanlığı. Genellikle yemek planlamaları yaparken ilk olarak akla kuru fasulye-pilav, köfte-ayran, karnıyarık-pilav gibi ikililer geliyor. Ancak bazı gıdaları birlikte tüketmenin bazı olumsuz sonuçları var. Lezzetleri birlikte çok güzel olsa da sağlıklı beslenme önerileri açısından biraz değişiklikler veya eklemeler yapılmasına da ihtiyaç duyulabilir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Turanlı, dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı.
Besin değeri yüksek gıdalarBeslenme Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. İsmet Tamer yazı sağlıklı geçirebilmek için hem ferahlatan hem de besin değeri yüksek besinleri açıkladı.