Tavada iyice kavurup yağını çıkarın! Kıvrandıran bel ağrısına kafa tutan yöntemVücudunuzdaki hangi bölge olursa olsun eklem ağrıları gerçekten çekilmezdir. Bu ağrılar çeşitli sebeplere bağlı olarak gelişebildiği gibi yine çeşitli yöntemlerle de kontrol altına alınıp yok edilebilir. Doktorunuzun verdiği tavsiyeye ek olarak eklem ağrınıza doğal bir çözüm arıyorsanız mutfakta size göz kırpan avokadoyu kullanmanın tam zamanı olabilir.
Bel Ağrısına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Şiddetli Bel Ağrısı Neden Olur?Bel ağrısı günümüzde sıklıkla karşılaşılan bir sağlık problemidir. Kişilerin sosyal ve iş hayatını olumsuz derecede etkileyen şiddetli bel ağrısı bazı sağlık problemlerinin habercisi olabilir. Hamilelerde de görülebilir. Zorlama, sürekli masa başında oturanlarda duruş bozukluğu ve bel zorlanması sonucu kişilerin bel kaslarına, eklemlerine ve bağlarına hasar veren bir ağrı çeşididir. Evde yapılabilecek basit egzersizler ile ağrıyı azaltmak mümkün olabilir. Bel ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? diyorsanız şiddetli bel ağrısı neden olur? İçeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
Uzmanından bel ağrısını azaltacak ipuçlarıKoronavirüsle eğitimin ve işin eve taşınması kas iskelet sisteminde de birçok hastalığı beraberinde getirdi. Evden çalışanların yüzde 40’ının sahada çalışanlara göre daha fazla bel ağrısı çektiği gözlemlenmektedir. Fizyoterapist Ahmet Rasim Özdemir, bel ağrıları hakkında bilgi verdi.
Bel ağrısından kurtulmanın yollarıAraştırmalar, son yıllarda bel ağrısının arttığına işaret ediyor. Artışın en önemli nedeni ise hareketsiz yaşam. Bel ağrısının şiddetli olduğu ve uzun sürdüğü zaman hayat kalitesini düşürdüğünü söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Rıza Azeri 10 maddede bel ağrılarından kurtulmanın yolları hakkında bilgi verdi.
'U' tipi yaşam bel ağrısı nedir? Neden olur?Şehir yaşamı insanları her geçen gün biraz daha hareketsizleştiriyor. Çok katlı binalarda yaşayan ve çalışan insanlar düzenli olarak asansör kullanmak durumda kalıyor. Evden çıktığında asansöre binen bir kişi, işe giderken uzun saatler trafiğe maruz kalıyor ve ofisine çıkmak için yine asansör kullanıyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Çakar, bel ağrıları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
Rutinleşip dinmeyen bel ağrısı yaşıyorsanız bunları yapın!Bel ağrısı, dünyada baş ağrısından sonra en sık görülen ağrı tipi. Bel ağrısı denince de akla gelen ilk şey bel fıtığı oluyor. Ancak bu ağrılar başka pek çok nedenden kaynaklanabilir. Eğer siz de uzun zamandır dinmeyen bel ağrıları ile mücadele ediyorsanız bu haberi mutlaka okuyun. "Bel ağrısı nasıl tedavilir?" sorusunun cevabını Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr. Hakan Seçkin verdi
Evde çalışırken bel ve boyun ağrısından korunmak için yapın!Evde çalışma ortamınızı uygun şartlarda düzenlemezseniz ve bazı hatalı alışkanlıklarınıza devam ederseniz iş yerinde bilgisayar başında uzun süreler çalışmaya bağlı olarak gelişen sırt, boyun ve bel ağrılarını daha çok, hatta daha şiddetli yaşamanız mümkün. Peki bel ve boyun sağlığımız için ev ortamında nasıl bir çalışma düzeni sağlamalı, hangi hatalı alışkanlıklarımıza son vermeliyiz? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı, Spor Hekimi Prof.Dr. Tolga Aydoğ evde çalışırken dikkat etmeniz gereken 10 kuralı anlattı
Çalışanlarda bel sağlığını korumanın 7 anahtar noktasıBel ağrısı, genel inanışın aksine sadece ağır işlerle uğraşan mesleklerde değil, ofis çalışanlarında da sıklıkla görülmektedir. Özellikle kadınlarda görülme olasılığı, erkeklere göre çok daha yüksektir. Bu ağrılara, genellikle düzgün spor alışkanlığı olmayan çalışanlarda, daha sık rastlanmaktadır.
Bel ağrısı neden oluşur ve tedavisi nedir?Bel ağrısı günümüzde çok yaygın görülmekte olan bir hastalık çeşididir. Bel ağrısı duyulduğunda akla ilk gelen bel fıtığı terimi olsa da, baş ağrısından sonra en çok şikayet edilen 2. hastalıktır. Bel ağrısını ağır bir eşya kaldırma, beli zorlama ve eklemlere zarar verme olarak tanımlayabiliriz. Ağrının şiddetlenme boyutu, tempolu bir şekilde çalışarak uzun süre ayakta durmak, öne eğilmek ve yürüme gibi aktivitelerle arttığını söyleyebiliriz.