Bağışıklığı artıran gıdalar hakkında inanmayı bırakmanız gereken 7 efsane
Bağışıklığı artıran gıdalar hakkında inanmayı bırakmanız gereken 7 efsaneTam 1 yıldır tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs pandemisinde adından en çok söz ettiren şey, bağışıklık oldu. Hatta bağışıklığı güçlendirme konusunda etrafımızda duyduğunuz tüketmeniz gereken besinler, takviyeler konusunda epey kafamız karıştı. Peki, gerçekten bağışıklığı artırdığı söylenen pek çok şey anlatıldığı gibi faydalı mı? C vitamini, çinko, kara mürver, beta glukan, ekinezya… Bağışıklık sistemini güçlendirici beslenme alışkanlıklarıyla ilgili en popüler efsaneleri sizin için derledik. İşte uzman görüşleriyle çürütülen 7 efsane…-MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
17.04.2021Genel Sağlık
'Süper yiyecek' diyorlar! İçerdiği pinen ile akciğerleri temizliyor
'Süper yiyecek' diyorlar! İçerdiği pinen ile akciğerleri temizliyor'Süper besinler’ olarak adlandırılan meyve ve sebzelere bir yenisi daha eklendi. Halk arasında 'ejder meyvesi' olarak bilinen pitaya meyvesi içerdiği protein, lif, karbonhidrat, C ve B vitaminleriyle doğal gıda desteği görevi görüyor. Pandemi sürecinde özellikle bağışıklığı güçlendirmesi nedeniyle pek çok ülkede tüketimi artan pitayanın özelliklerini anlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Ahmet Kaya, "Pitayada bulunan pinen, ilaçlarda mukoza söktürücü olarak yer alıyor ve akciğer temizliğinde büyük rol oynuyor. Bu özel meyve metabolizmayı hızlandırarak metabolik yaşı geri sardırıcı etki yaratıyor" şeklinde konuştu. İşte pitayanın faydaları...
Bağışıklığı bomba gibi yapan bol vitaminli kök sebze çorbası
Bağışıklığı bomba gibi yapan bol vitaminli kök sebze çorbasıYerin altında adeta gizli bir hazine gibi yetişen kök sebzeler çok özeldir. Havaların soğumaya başladığı ve vücudumuzun hem kışa hem de corona virüse karşı gardını iyice güçlendirmeye çalıştığı şu sonbahar günlerinde bu sebzelerden yapacağınız çorba bağışıklığınızı bomba gibi yapacak. Vitamin ve mineral dolu kök sebze çorbasını yapmanın püf noktaları sizlerle...