Ayva için bir parça gazete kağıdı yeter! Aylarca taptaze kalacak, asla çürümüyorAyva, lif, vitamin ve mineral açısından zengin bir meyve olarak hem taze hem de pişmiş şekilde tüketilebilir. Özellikle soğuk havaların vazgeçilmezi ayva tatlısına kim hayır diyebilir ki. Ancak ayvanın hem lezzetini hem de besin değerlerini uzun süre koruyabilmesi, doğru saklama yöntemlerinin uygulanmasına bağlıdır. Aksi durumda, ayvanın hızla bozulabilir veya tadının değişebilir. Bu sebeple, ayvayı saklanma süreci, meyvenin dokusunu, tadını ve besin değerini korumak için büyük önem taşır. Peki, ayvanın saklama ömrünü nasıl uzatabiliriz? Ayvayı en iyi şekilde nasıl saklayabiliriz?
Ayva yerken üzerine bir de limon sıkın! Ne kuruluk kalıyor ne boğaza takılıyorEn sağlıklı kış meyveleri arasında yer alan ayva, eski uygarlıklardan bu yana yetiştirilmeye devam ediyor. Günümüzde sevilerek tüketilen bu meyvenin kendine has yapısı tüketmekte ise zorluklar yaratıyor. İşte ayvanın şifasından faydalanmak için nasıl tüketilmesi gerektiğine dair ipucu.
Ayvayı alışveriş listenize eklemeniz için 9 sağlıklı nedenKış mevsiminin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan ayva, içerdiği vitamin ve mineraller ile sağlık için de muhteşem faydalara sahip. Üstelik vücuttaki her noktaya ulaşarak tepeden tırnağa adeta yenileyen ayvanın 100 gramı sadece 57 kalori içeriyor! Spor yapanlar için de sağladığı enerji bakımından çok önemli bir tamamlayıcı olan ayvanın faydalarını, Diyetisyen Kübra Alıcı Afacan anlattı. İşte size altın sarısı rengiyle gönülleri fetheden ayvayı tüketmeniz için 9 neden...