Son dakika Anzer balı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Anzer balı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Anzer balı haber sayfamızda...
Mayıs karı Anzer Balı'nın üretimine yarayacakRize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası'na Mayıs ayında yağan karın dünyaca ünlü Anzer Balı üretimine de olumlu yansıyacağı belirtildi.
Anzerli bal üreticilerine sahte Anzer balı uyarısıRize İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Anzerli bal üreticilerine sahte bal ile ilgili Anzer Yaylasında bilgilendirme toplantısı yaptı.
Anzer balının kilosu 2 bin 500 liraRize’nin İkizdere ilçesinde üretilen Anzer balında sağıma başlandı. Balın kilo fiyatı, bu yıl 2 bin ile 2 bin 500 lira arasında değişiyor.
Anzer balında sağım başladı; 1 ton ön sipariş varRize'nin İkizdere ilçesindeki Anzer Yaylası'nda üretilen dünyaca ünlü balın sağımına başlandı. Sınırlı miktarda üretilen balın satışı, öncelikle talep eden hastalara yapılacak. Şu ana kadar 1 ton ön sipariş alındı, satışlar ise kooperatifler üzerinden yapılacak. Balın kilo fiyatı, bu yıl 2 bin ile 2 bin 500 lira arasında değişecek.
Anzer Balı'nda bal sağımı gerçekleştirildiRize’nin İkizdere ilçesi Anzer Yaylası'nda üretilen dünyaca ünlü Anzer Balı’nın üreticiler tarafından bal sağımı gerçekleştirildi.
Ayder balı 'Coğrafi İşaret Tescili' aldıRize’ye özgü ürünlerden Ayder balı, Ayder Tarımsal Bal ve Turizm Kooperatifi’nin çalışmaları sonucu tescillenerek coğrafi işaretli ürünler arasında yerini aldı.
Anzer Balı’nda üretime kar rötarıRize’nin İkizdere ilçesine bağlı 2 bin 140 metre yükseklikteki Anzer Yaylası’nda kışın bu yıl sert geçmesi ve yaylaya geçtiğimiz yıllara oranla fazla kar yağması nedeniyle bal üretiminin bu yıl gecikmeli başlayacağı belirtildi.
Anzer Balı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Anzer Balının Faydaları Nelerdir?Anzer balı, sıklıkla araştırılan ballardan biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da yüksek önem teşkil eden ballar arasındadır. Bu bakımdan Anzer balı nedir öğrenebilir ve özellikleri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Anzer balı nedir, özellikleri nelerdir? Anzer balının faydaları nelerdir detaylarıyla derledik.
Anzer balının kilogramı 1200 lira olduRize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası'nda 2300-3000 rakımda üretilen ve pek çok hastalığa iyi geldiği için alıcısı bir yıl önceden sıraya giren Anzer balı bu sene kilogramı 1200 liradan satışa sunulacak.
Görevimiz doğallığın zirvesiSağlık ve lüksü bir araya getiren Nektar Bal City, şifa kaynağı balları muhteşem hediyeliklere dönüştürüyor çiçek ve çikolatanın yerine alternatif bir ürün sunuyor
Anzer balı 'coğrafi İşaret' tescili aldıRize'nin İkizdere ilçesinde, 2 bin 300 rakımlı Anzer Yaylası'nda üretilen dünyaca ünlü Anzer balı 'coğrafi işaret tescili' aldı.
Anzer Balının Faydaları Nelerdir? Anzer Balı Hangi Hastalığa İyi Gelir?Anzer balı son zamanlarda isminden oldukça söz ettiren bir besindir. Anzer balının faydalı olduğu ve tüketilmesi gerektiği bilinse bile tam olarak faydaları bilinmemektedir. Anzer balı neye iyi gelir? Anzer balının yararları nelerdir? Anzer balı hangi hastalıklara iyi gelir? Anzer balı nasıl tüketilir? İşte, tüm detaylar.
Bu yıl 2 ton Anzer balı satışa sunulduAnzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Civelek, tahlil sonuçları olumlu çıkan Anzer balının 2 ton olduğunu, bu balları etiketleyip mühürleyerek satışa sunduklarını söyledi.
Bal Besin Değeri Nedir, Kaç Kalori İçerir? İçerisinde Bulunan Vitaminler Nelerdir?İnsan, hayatını sürdürebilmesi için besin, sıvı, mineral, vitamin, protein vb. birçok maddeye ihtiyaç duymaktır. İnsan hayatında önemli yeri olan besinlerden birisi de baldır. Bal, demir, glukoz, kalsiyum, B vitamin çeşitleri, fosfat, klorür, potasyum ve magnezyum gibi mineralleri içeren oldukça önemli bir kaynaktır. Mucizevi besinlerden olan ve eşsiz lezzeti olan balın tarihi 8000 yıl öncesine kadar dayanmaktadır. İşte, tüm detaylar.
Sağımı başlanan Anzer balında küçükbaş tehdidiRize'nin İkizdere ilçesinde, 2 bin 300 rakımlı Anzer Yaylası'nda üretilen dünyaca ünlü Anzer balında sağım başladı. Üreticiler, bir yandan sağım yaparken bir yandan da 40'ı endemik 300'e yakın çiçekten oluşan zengin Anzer Yaylası florasının bozulup, arıcılığın tehlikeye girmemesi için yaylada küçükbaş hayvancılığa kısıtlama gelmesini istiyor.
Türkiye'de en çok tercih edilen bal hangisi? Açıklıyoruz!Sofralarımızın vazgeçilmezi, faydalarıyla her daim adından söz ettiren balın hangi çeşidini tercih ediyorsunuz? Türkiye’nin bal konusunda sayılı ülkeler arasında yer aldığını söyleyen bal üreticisi Ahmet Bağran Aksoy açıkladı. İşte Türkiye'de en çok üretilen ve tüketilen bal...
Anzer balında 1,5 ton rekolteRize'nin İkizdere ilçesindeki Anzer Yaylası'nda üretilen, dünyaca ünlü Anzer balında bu yıl 1,5 ton rekolte elde edildi. Kilosu 1000 liraya satılan ballar için yurt içinden ve dışından 1 ton sipariş geldi.
Bu dondurmanın bir topu 100 Liraİstanbul Kadıköy'de koyun sütü ve Anzer balı ile yaptığı özel dondurmaya İran safranı ekleyen esnaf dondurmanın topunu 100 liraya, bir kilosunu ise 2 bin 500 liraya satıyor.
Bir topu 100 lira!İçinde İran safranı bulunan özel dondurma, fiyatıyla dudak uçuklatıyor. Şeker yerine Anzer balı kullanılarak yapılan dondurmanın bir topu 100 liradan satılıyor.
Kilosu bin liradan satılan Anzer balı şifa dağıtıyorRize'nin İkizdere ilçesinde, 2 bin 300 rakımlı Ballıköy'de üretilen Anzer balının bu yılki kilo fiyatının bin lira olduğu açıklandı. Ağustos ayının sonunda sağımı yapılacak Anzer balında şimdiden Türkiye ve dünyanın dört bir yanından 1500'ü aşkın kişi 2 ton dolayında bal siparişi verdi.
Kilosu bin liradan satılıyor! Öncelik onlara tanınıyorRize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası'nda 2300-3000 rakım arasında üretilen ve pek çok hastalığa iyi geldiği için alıcısı bir yıl önceden sıraya giren Anzer balının kilogramı bu yıl bin liradan satışa sunulacak.Anzer balı üretebilmek amacıyla her yıl haziran ayı içerisinde yüz aile, yaklaşık 2 bin 500 kovanla güneşlenme oranına göre yaylaya yerleştiriliyor.Hava şartları yıllık bal üretiminde belirleyici olurken, üretim kalitesi ve hava şartlarına uygunluğu dolayısıyla Kafkas ırkı arı tercih ediliyor.Ayıların zarar vermemesi için kovanlarını kafeslere yerleştirerek kilitleyen arıcılar, hava şartları ve çiçek açma çokluğuna göre ağustos ve eylül ayı içerisinde bal sağımı gerçekleştiriyor. Arının beslenebilmesi için belli miktarda bal ise kovan içerisinde bırakılıyor.
Anzer Balı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.