Şekere hayır, bal ve akçaağaç şurubuna evet! Daha doğalı yok, yavaş yavaş işliyorŞekerin ölçülü tüketilmesi gerektiğini bildiğimiz halde yiyecek ve içecekleri tatlandırmak için tüketim dozunu aşabiliyoruz. Bu durum diyabet, kalp hastalıkları, kronik iltihaplanmalar ve kan şekeri problemlerine yol açabilir. Ancak şekeri sağlıklı alternatiflerle birlikte almak mümkün olabilir. İşte uzmanların yorumu.
'Tatlısız yapamam' diyenlere kilo aldırmayan seçenekler! Şeker yoksa bal varEğer bir diyet sürecinin içindeyseniz ya da tatlıyı genelde fazla kaçıran biriyseniz şeker konusunu dikkate almanızda fayda var. 'Tatlısız yapamam ama diyetteyim, çok kilo alıyorum' diyenler daha sağlıklı alternatif şekerleri tatlılarında tercih etmeliler. Nasıl mı?
İçinde 24 farklı antioksidan var, bala rakip! Akçağaç şurubu tüketirsek ne olur?Baldan daha az kalorili akçaağaç şurubu daha yüksek mineral ve antioksidan konsantrasyonuna sahip. İçeriğinde 24 farklı antioksidan bulunduğunu belierten Prof. Dr. Vedat Göral, "Akçaağaç şurubu bala göre biraz daha sağlıklı bir seçim. Glisemik indeksi düşüktür, inflamatuar hastalıklarla savaşır, kanseri engelleyici özelliklere sahiptir, cilt sağlığını korur, hazım ve sindirim için faydalı" diyerek önemli bilgiler paylaştı.
Akçaağaç Şurubu İçmenin Faydaları Nelerdir?Zengin doğal mineral ve vitamin kaynakları ile günümüzde birçok farklı şurup çeşidi bulunmaktadır. Bunlar içerisinde özellikle son dönemlerde Akçaağaç şurubu öne çıkmış durumda. Peki, Akçaağaç şurubu içmenin faydaları nelerdir? Neye iyi gelir? İşte bu şurup üzerine merak edilen bilgiler.
Her sabah kahvaltınıza akçaağaç şurubu eklerseniz vücudunuza ne olur? Akçaağaç şurubu tüm dünyada popüler bir tatlandırıcı olarak bilinir. Birçok insan kahvaltıda veya hamur işlerinde rafine şeker yerine akçaağaç şurubu kullanır. Bu popüler kahvaltı tatlandırıcısının sağlık ve güzellik açısından birçok faydası vardır. Özellikle birden fazla sağlıklı bileşik içerir ve bunlardan biri quebecol olarak bilinir. Bir şişe akçaağaç şurubunun tatlılıktan daha fazlası olduğunu öğrenince çok şaşıracaksınız. Peki akçaağaç şurubu veya akçaağaç suyu tüketmenin vücuda faydası nelerdir? İşte detaylar...
Vanilya özütü yerine kullanabileceğiniz 3 lezzetVanilyanın kendisi yani vanilya özütü keklere, kurabiyelere ve tatlı hamurişlerine çok yakışır, hemen hemen her tarifin içinde yer alır. Fakat son birkaç yılda popülerliği arttığı için fiyatı oldukça yüksektir. Neyse ki vanilya özütü yerine kullanabileceğiniz pek çok lezzet vardır. Biz de sizin için vanilya özütü yerini doldurabilen 3 lezzeti paylaştık. İşte o lezzetler...
Her damlası mucize: Akçaağaç şurubuAdı Kanada ile özdeşleşen, Türkiye'de Akçaağaç Şurubu, birçok hastalık için şifa kaynağı.. İşte akçaağaç şurubunun bilinmeyen faydaları…
Hayatında ilk defa ekmek yediAntalya’da yaşayan doğuştan "Akçaağaç Şurubu" hastası olan 3 yaşındaki Baran Ayas babasından nakledilen karaciğerle sağlığına kavuştu. Aminoasiti metabolize eden enzim eksikliği nedeniyle proteinli gıdalarla beslenmesi yasak olan Baran, hayatında ilk kez ekmek yedi.