Rafine şekere alternatif bulundu! Tadında gram fark yok, sağlığa yapılan en iyi yatırımAşırı rafine şeker tüketimi kan şekeri üzerinde dengesizleşmeye neden olur. Vücutta düzensizlik ve enfeksiyon riski oluşturabilen şekerle ilgili yapılan araştırmalar, şeker tüketiminin insanlarda oluşan depresyon riskini artırdığını ortaya koydu. Peki şekerin bir alternatifi yok mu?
Şekere hayır, bal ve akçaağaç şurubuna evet! Daha doğalı yok, yavaş yavaş işliyorŞekerin ölçülü tüketilmesi gerektiğini bildiğimiz halde yiyecek ve içecekleri tatlandırmak için tüketim dozunu aşabiliyoruz. Bu durum diyabet, kalp hastalıkları, kronik iltihaplanmalar ve kan şekeri problemlerine yol açabilir. Ancak şekeri sağlıklı alternatiflerle birlikte almak mümkün olabilir. İşte uzmanların yorumu.
Hayatınızdan şekeri çıkarırsanız ne olur? 'Saçların uzamasını engelliyor'Sağlıklı beslenmeye başladığımızda genellikle öğünlerimizden çıkarmak istediğimiz ilk şey şekerdir. Ancak meyve ve sebzelerde bulunanlar gibi sağlığınıza ve görünümünüze fayda sağlayabilecek gerçekten iyi şekerler de vardır. Şekerin tamamını hayatınızdan çıkarmak pek de sağlıklı olmayabilir.
Vücuttaki iltihaplanmaya sebep olabilecek 5 besinGünlük olarak tükettiğimiz bazı besinler vücutta iltihaplanmaya sebep olarak hastalıkları da beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın vücutta iltihaplanmaya sebep olabilecek 5 besini sıraladı.
Sağlıklı ve zararlı olan şeker türleriUzman Diyetisyen Eda Balcı, şeker türlerinin doğal ve rafine olarak iki gruba ayrıldığını belirterek, sağlıklı ve zararlı olan şekerli ürünlere dair önemli ipuçları aktardı. Esmer şeker daha mı sağlıklı? Rafine şeker tüketirken nelere dikkat etmeliyiz? İşte detaylar...
Bu şuruba dikkat! Birçok hastalığa davetiye çıkarıyorYüksek şeker oranı içeren ve özellikle meşrubat üretiminde çok kullanılan bir madde olan melasın dikkatli tüketilmesi gerektiğini söyleyen Diyetisyen Eda Balcı konu hakkında bilgi verdi.