Rafine şekere alternatif bulundu! Tadında gram fark yok, sağlığa yapılan en iyi yatırım
Rafine şekere alternatif bulundu! Tadında gram fark yok, sağlığa yapılan en iyi yatırımAşırı rafine şeker tüketimi kan şekeri üzerinde dengesizleşmeye neden olur. Vücutta düzensizlik ve enfeksiyon riski oluşturabilen şekerle ilgili yapılan araştırmalar, şeker tüketiminin insanlarda oluşan depresyon riskini artırdığını ortaya koydu. Peki şekerin bir alternatifi yok mu?
15.10.2024Yemek
Åžekere hayır, bal ve akçaaÄŸaç ÅŸurubuna evet! Daha doÄŸalı yok, yavaÅŸ yavaÅŸ iÅŸliyor
Åžekere hayır, bal ve akçaaÄŸaç ÅŸurubuna evet! Daha doÄŸalı yok, yavaÅŸ yavaÅŸ iÅŸliyorÅžekerin ölçülü tüketilmesi gerektiÄŸini bildiÄŸimiz halde yiyecek ve içecekleri tatlandırmak için tüketim dozunu aÅŸabiliyoruz. Bu durum diyabet, kalp hastalıkları, kronik iltihaplanmalar ve kan ÅŸekeri problemlerine yol açabilir. Ancak ÅŸekeri saÄŸlıklı alternatiflerle birlikte almak mümkün olabilir. Ä°ÅŸte uzmanların yorumu.
Hayatınızdan ÅŸekeri çıkarırsanız ne olur? 'Saçların uzamasını engelliyor'
Hayatınızdan ÅŸekeri çıkarırsanız ne olur? 'Saçların uzamasını engelliyor'SaÄŸlıklı beslenmeye baÅŸladığımızda genellikle öğünlerimizden çıkarmak istediÄŸimiz ilk ÅŸey ÅŸekerdir. Ancak meyve ve sebzelerde bulunanlar gibi saÄŸlığınıza ve görünümünüze fayda saÄŸlayabilecek gerçekten iyi ÅŸekerler de vardır. Åžekerin tamamını hayatınızdan çıkarmak pek de saÄŸlıklı olmayabilir.
Vücuttaki iltihaplanmaya sebep olabilecek 5 besin
Vücuttaki iltihaplanmaya sebep olabilecek 5 besinGünlük olarak tükettiÄŸimiz bazı besinler vücutta iltihaplanmaya sebep olarak hastalıkları da beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın vücutta iltihaplanmaya sebep olabilecek 5 besini sıraladı.
SaÄŸlıklı ve zararlı olan ÅŸeker türleri
SaÄŸlıklı ve zararlı olan ÅŸeker türleriUzman Diyetisyen Eda Balcı, ÅŸeker türlerinin doÄŸal ve rafine olarak iki gruba ayrıldığını belirterek, saÄŸlıklı ve zararlı olan ÅŸekerli ürünlere dair önemli ipuçları aktardı. Esmer ÅŸeker daha mı saÄŸlıklı? Rafine ÅŸeker tüketirken nelere dikkat etmeliyiz? Ä°ÅŸte detaylar... Â
Bu ÅŸuruba dikkat! Birçok hastalığa davetiye çıkarıyor
Bu ÅŸuruba dikkat! Birçok hastalığa davetiye çıkarıyorYüksek ÅŸeker oranı içeren ve özellikle meÅŸrubat üretiminde çok kullanılan bir madde olan melasın dikkatli tüketilmesi gerektiÄŸini söyleyen Diyetisyen Eda Balcı konu hakkında bilgi verdi.
6.07.2021Bilgi