Acıdan yenmeyen yemeği balla kesin! İsraftan kurtaran yöntem, 1 kaşığı yetiyor
Acıdan yenmeyen yemeği balla kesin! İsraftan kurtaran yöntem, 1 kaşığı yetiyorYemeğe lezzet katan baharatlar, bazı durumlarda tat değişimine neden olabilir. Aşırı dozda eklenen bazı baharatlar tadının tamamen acı olmasını sağlayabilir. Bu durumda pek çok kişi yemeklerinin ziyan olacağını düşünse de, acı tadı dengelemenin çeşitli yolları mevcut. İşte yemeğin acısını alan yöntem.
7.11.2024Püf Noktası
Ağzınız acıdan yandığında su içmeyin! Kapsaisini çözemiyor, nişastalı gıda şart
Ağzınız acıdan yandığında su içmeyin! Kapsaisini çözemiyor, nişastalı gıda şartAşırı sıcak veya acı yiyecekler yerken dozu ayarlayamadığınızda dilimiz yanabilir. Ağzımız yandığında aradığımız ilk şey genellikle su olur. Ancak su, acıyı daha fazla hissetmemize neden olur. Peki, acı besinler tükettikten sonra su yerine ne tüketilmeli?
17.09.2024Püf Noktası