26.06.2018 - 10:32 | Son Güncellenme:
Bu yıl ilk kez uygulanacak olan YKS için heyecan dorukta. YGS ve LYS yerine uygulanacak olan sınav oturumları, aynı gün içerisinde gerçekleştirilecek. 3 oturum halinde yapılacak. İşte 2018 üniversite sınavına girecek adaylar için ayrıntılar...
YKS NE ZAMAN YAPILACAK?
3 oturum olarak gerçekleştirilecek olan YKS 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde yapılacak. ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre sınav oturumlarının yapılacağı tarihler ve sınav süreleri;
TYT: 30 Haziran Cumartesi - 135 dakika
AYT: 1 Temmuz Pazar -180 dakika
YDT: 1 Temmuz Pazar - 120 dakika
YKS’de uygulanacak olan baraj puanları; TYT için 150 puan, AYT için de 180 puandır. Sınavda baraj puanına ulaşamayan adaylar, üniversite tercihlerinde bulunamaz. Tercihler için, baraj puanlarına ulaşılması gerekir.
ÖSYM’DEN SAAT UYARISI!
ÖSYM tarafından sınava girecek adaylar için sınav saati uyarısı yapıldı. ÖSYM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; TYT ve AYT için adayların saat 10.00’dan sonra, YDT için de saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacakları belirtildi.
Sınava girecek adayların, gerekli kimlik ve güvenlik işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sınav başlangıç saatinden en az 1 saat önce hazır olarak bulunması gerekir. Sınav günü, yanında sınav giriş belgesi ve T.C. kimlik kartını bulundurmayan adayların sınav binasına girişine izin verilmeyecek.
UZMANLARDAN YKS TAVSİYELERİ!
Sınava az bir süre kala öğrenciler tarafından neler yapılması gerektiği ve nasıl çalışılması gerektiği merak ediliyor. Uzmanların öğrenciler için sınav tavsiyeleri;
- Yeni konular öğrenmekten ziyade öğrenilen konuların pekiştirilmesi gerekir. Farklı soru türlerine hazır olabilmek için, farklı kaynaklardan sorular çözülerek bakış açısının da farklılaştırılması yararlı olacaktır.
- Sınav öncesinde her gün bir deneme sınavı çözmek, zamanı kullanma becerisini geliştirir ve hangi konuların tekrar edilebileceğini gösterir.
- Uyku saatlerinin bir düzene sokulması gerekir. Yeterli düzeyde uyumamak hem öğrenme kalitesini düşürür hem de hayat kalitesini düşürür. İyi öğrenmenin sağlanabilmesi için, iyi uyku gereklidir.
- Bilgisayar ve cep telefonunun yanlış kullanımı, zararlı bir hale dönüşebilir. Bu nedenler sınav öncesinde, cep telefonu ve bilgisayarın bir süreliğine bırakılarak önceliklerin tespit edilmesi gerekir.