GündemYKS BİRİNCİSİ 2022 KİM, hangi şehirden çıktı? YKS birincisi 2022 kaç puan aldı, netleri kaç?

YKS BİRİNCİSİ 2022 KİM, hangi şehirden çıktı? YKS birincisi 2022 kaç puan aldı, netleri kaç?

21.07.2022 - 11:38 | Son Güncellenme:

2022 Yılının üniversite sınavı YKS sonuçları açıklandı. YKS 2022 sınavına katılım sağlayan öğrenciler, birinci kim oldu merak etmeye başladı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) sonuçlarına göre şampiyonlar İstanbul, İzmir, Kayseri ve Kocaeli olmak üzere 4 şehirden çıktı. YKS birincisi 2022 kim oldu, netleri kaç soruları peş peşe geldi. İşte 2022 YKS birincisi...

YKS BİRİNCİSİ 2022 KİM, hangi şehirden çıktı YKS birincisi 2022 kaç puan aldı, netleri kaç

ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Halis Aygün, Twitter hesabından paylaştığı mesajda YKS 2022 sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Aygün, açıklamasında "18-19 Haziran 2022 eğitimde sınavları gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları (2022-YKS) http:// sonuc.osym.gov.tr internet sayfamızdan açıkladık. Sonuçların adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Üniverte adayları ise YKS 2022 birincisi kim araştırmaya başladı. İşte TYT, AYT, YDT birincileri ve netleri haberimizin devamında...

YKS BİRİNCİSİ 2022 KİM?

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde yaşayan ve özel bir lisede öğrenim gören Zeynep Dila Kuyucu, YKS’de Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Yabancı Dil Testi’nin (YDT) İngilizce oturumunda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Lise boyunca düzenli olarak ders çalıştığını söyleyen Kuyucu, ailesinin bu süreçte hep arkasında olduğunu dile getirdi. Bilgisayar mühendisliği bölümünde okumak isteyen Kuyucu, iyi bir sonuç beklemesine rağmen birincilik konusunda emin olmadığını söyledi.

İzmir Atatürk Lisesi’nden mezun Selin Aşıkiraz ise AYT Eşit Ağırlık’ta Türkiye birinciliğini elde etti. Sınava düzenli hazırlandığını kaydeden Aşıkiraz, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde öğrenim görmek istediğini belirterek, “Bu yıl yoğun geçti ama 11. sınıftayken karantinada çalışmaya başladım. Bu yıl da devam ettim. Dershaneye de gidiyordum” dedi.

Haberin Devamı

Kayseri Osman Ulubaş Fen Lisesi öğrencisi Yusuf Erdoğan da AYT Sözel’de birinci olurken, Kayseri İdeal Koleji öğrencisi Bahadır Selim Bakla da AYT Sayısal’da şampiyonluğu elde etti. YDT’nin Almanca, Arapça, Rusça ve Fransızca testlerindeki birincileri ise İstanbul’dan çıktı.

2022 YKS BİRİNCİLERİ HANGİ İLLERDEN ÇIKTI?

TYT: Kocaeli

AYT:
Sayısal: Kayseri
Eşit Ağırlık: İzmir
Sözel: Kayseri

YDT:
Almanca: İstanbul
Arapça: İstanbul
Fransızca: İstanbul
İngilizce: Kocaeli
Rusça: İstanbul