Gündem‘Yeni bir ruha ihtiyacımız var’

‘Yeni bir ruha ihtiyacımız var’

28.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İktidarın ülkeyi 21 yıldır yönettiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin karamsar bir ortamda olduğunu, hayat pahalılığını, gençlerdeki umutsuzluğu biliyorum. Herkesin sıkıntısı var. Ama artık değişimin zamanı geldi” ifadelerini kullandı...

‘Yeni bir ruha ihtiyacımız var’

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Balıkesir Kuvay-ı Milliye Meydanı’nda vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu’na DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eşlik etti. Kılıçdaroğlu, konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BİRLİKTE YENECEĞİZ: Kuvay-ı Milliye Meydanı’ndayız ve birlikteyiz. Ülkenin makus talihini bu meydanda birlikte yeneceğiz. Tıpkı atalarımızın yendiği gibi. Daha önce bu meydanda bir konuşma yapmıştım, Balıkesir’e İstiklal Madalyası verilmesi gerektiğini söylemiştim. Sakın unuttuğumu sanmayın. Bay Kemal sözünden dönmez.

DEĞİŞİMİN ZAMANI GELDİ: Türkiye’nin karamsar bir ortamda olduğunu biliyorum. Hayat pahalılığını biliyorum, gençlerdeki umutsuzluğu biliyorum. Herkesin sıkıntısı var. 21 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Artısı, eksisi… Ama artık değişimin zamanı geldi. Yeni bir ruha, yeni bir anlayışa ihtiyacımız var. Bunu sade bir vatandaş olarak ifade ediyorum. Çok kutuplaştık, ayrı yerlere savrulduk. Artık kucaklaşalım, birleşelim. Türkiye’nin içinde bulunduğu bu karamsar atmosferi aşma zamanı.

Haberin Devamı

BU ACIYI BİLİYORUM: Evlerde sıkıntı var, biliyorum. Annelerin sıkıntılarını biliyorum. ‘Acaba çocuğumun beslenme çantalarına ne koyayım’ diye düşündüğünü biliyorum. Ben, bu acıyı biliyorum. Burası Balıkesir, Kuvay-ı Milliye’nin merkezidir. Aynı zamanda tarımın, turizmin merkezidir. Bu kadar zengin bir coğrafyada çiftçi zarar eder mi? Çiftçinin zarar etmesine imkan verilir mi? Buğday, arpa, yulaf, et dışarıdan geliyor. Yahu kardeşim, sen yurt dışındaki çiftçiyi destekleyeceğine kendi çiftçini desteklesen daha iyi olmaz mı?

HER KÖYE MÜHENDİS: Her evde huzurun, her evde bereketin olduğu, caddesinde, parklarında özgürce gezilebildiği bir Türkiye’yi arzulamıyor muyuz? Üniversiteler de bilgi üretecek. Öğrencilerimiz mezun olacak ve işleri hazır olacak. Söz verdim, ‘100 bin öğretmen atamasını Cumhuriyet’in 100. yılında yapacağız’ diye. Niçin? Bütün köy okullarını açacağız. Aynı zamanda her köyde ziraat teknisyeni ve ziraat mühendisi de olacak. Ücretlerini de devlet ödeyecek. Kırsalda çalışan gençlerin ve bütün kadınların sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek ve emeklilik hakkı kazanmış olacak. 

BENİM SÖZÜM SÖZDÜR: Benim sözüm sözdür; emekliye Ramazan Bayramı’nda ve Kurban Bayramı’nda asgari ücret kadar ikramiye vereceğiz. Bunu söyledim ya yine ‘Efendim parayı nereden bulacaksın’ diye koro halinde şikayet. Beşli çetelerden alacağım.

Haberin Devamı

PAPAZI TESLİM ETTİLER: 418 milyar dolarlık bir soygun olmasaydı şu soruya rahatlıkla cevap verebilirlerdi. Diyorlardı ya ‘Bu can bu bedende kaldıkça o papazı vermem’ diye. Ne oldu? Para yok, kasa boş, papazı götürüp teslim ettiler. Güçlü olursanız meydan okuyabilirsiniz. Yine söylediler; ‘Bak beni kızdırma, senin malvarlığını araştırırım’ dedi. Tek bir cümle dahi kullanılmadı. Oysa Bay Kemal ne derdi? ‘Araştırmazsanız namertsiniz’ derdi. 

TORPİLİ BİTİRECEĞİZ: Evlatlarımız üniversiteyi bitiriyorlar ve işsiz. Bunların sayısı milyonları buluyor. Baba, evladının yüzüne bakamıyor. Bu tabloyu düzeltmemiz lazım. KPSS’ye giriyor, yüksek puan alıyor, sözlüde eliyorlar. Kaldıracağım sözlüyü, tamamen kaldıracağım. Torpili bitireceğiz torpili. Garibanın dayısı yok. Peki ne olacak? Sahipsiz mi olacak? Hayır efendim, onun sahibi Bay Kemal olacak. 

‘TEMİZ ALIN ÇALMAYANINDIR’

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “14 Mayıs akşamı ya şampanya patlatıp sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb’ine hamdedenler olacak” ifadelerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Twitter’dan “Bakalım Ayasofya Camii propagandası ne zaman başlayacak. Bunlar için her şey reklam. Hiçbir kutsalları yok. Temiz alın çalmayanın, çırpmayanın, harama el sürmeyenin, halkını aç bırakmayanındır. Nokta!” dedi. Gençlere de seslenen Kılıçdaroğlu, “Tek bir oyla ortadoğu bataklığının kodları ile konuşan siyasetçileri emekli edeceksin” dedi.

‘YANDAŞ İÇİN DEĞİL VATANDAŞ İÇİN ÇALIŞIRIM’

GÜLDEN ÇOKTAN/TEKİRDAĞ- Kılıçdaroğlu, Balıkesir’in ardından Tekirdağ’a geçerek Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu. “Gençler, Türkiye’ye aydınlığı ve demokrasiyi getirecek olan sizlersiniz” diyen Kılıçdaroğlu, “Köy okullarını yeniden açacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yılında yüz bin öğretmenin atamasını gerçekleştireceğiz. Özellikle kız çocuklarının eğitimi toplumun eğitimi demektir. Yüz bin öğretmen gidecek, bu okullarda pırıl pırıl evlatlarımızı Mustafa Kemal’in hedefiyle yetiştirecek” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, “Sen beşli çeteye çalışırsın. Sen uyuşturucu baronlarına çalışırsın. Bay Kemal emekçiye, işçiye, memura çalışır. Bay Kemal yandaş için değil, vatandaş için çalışır” dedi.

Haberin Devamı

‘ATATÜRK HAVALİMANI’ VİDEOSU

Kılıçdaroğlu, ‘Atatürk Havalimanı’ başlıklı video yayınladı. Kılıçdaroğlu, özetle “Atatürk Havalimanı’nı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline getireceğiz. Bize, istikbalin göklerde olduğunu öğreten Atamızın adını taşıyan bu merkez, havacılık ve uzay sanayimizin dinamosu olacak. Peki, bunu kimlerle yapacağız? Merkezin kurulması ve geliştirilmesi için başarıları dünyaca tanınan ve başta Amerika’daki SNC şirketinin sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen ile yapacağız. Lütfen gençler, Google’a bu isimleri yazın. Ne cevherlerimiz var bu dünyada görün” dedi.