GündemYavru köpeği yere vurarak öldürmüştü! 2 bin lira para cezasına çarptırıldı

Yavru köpeği yere vurarak öldürmüştü! 2 bin lira para cezasına çarptırıldı

01.03.2022 - 15:01 | Son Güncellenme:

İstanbul Sarıyer'de çalıştığı iş yerinde kendisini rahatsız ettiği gerekçesiyle “Dora” isimli üç aylık köpeği yere vurarak öldüren Ozan Öztürk, “mala verme” suçundan 2 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Yavru köpeği yere vurarak öldürmüştü 2 bin lira para cezasına çarptırıldı

Damla GÜLER / İSTANBUL - İstanbul Sarıyer’de çalışan Ozan Öztürk, 21 Nisan 2020 tarihinde iş yerinde olan Dora isimli yavru köpeği kendisini rahatsız ettiği gerekçesiyle havaya kaldırıp yere fırlattı. Yavru köpek çarpmanın etkisiyle olay yerinde hayatını kaybetti. Güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan görüntülerin ardından yavru köpeğin sahipleri, Öztürk hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından Ozan Öztürk hakkında, “haksız yere sahipli bir hayvanı öldürmek suretiyle mala zarar verme” suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Ozan Öztürk ile köpeğin sahibi Cihan Kaya katılmadı. Tarafları avukatlarının temsil ettiği duruşmada mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme sanık Ozan Öztürk’ü, “mala zarar verme” suçundan 2 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Hükmün açıklanmasını geri bırakmayan mahkeme, verilen cezanın kesin olduğunu belirtti.

“BİR ANDA BU EYLEMİ YAPTIM”

Sanık Ozan Öztürk daha önce mahkemede yaptığı ilk savunmasında, “Her şey kamera kayıtlarında görülmektedir. Söyleyecek fazla bir şey yok. Şikayetçi ile aramda bir husumet bulunmamaktadır. Olay günü köpek beni ısırınca bir anda bu eylemi yaptım. Daha sonra arkadaşımla köpeği veterinere götürdüm” demişti.