GündemYardımcısının kapısını kırdı

Yardımcısının kapısını kırdı

21.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Bursa’da Mahmut Celalettin Öktem İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Doğa Kaycı’nın (42) odasının kapısını kırdıran Müdür Ergin Kaya açığa alındı.

Yardımcısının kapısını kırdı

Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’na 6 Kasım 2023’te müdür yardımcısı olarak atanan Doğa Kaycı ile Okul Müdürü Ergin Kaya arasında tartışma yaşandı. Kaycı, Kaya’nın kendisine “Benim haberim olmadan bu okula nasıl atanırsın. Ben kendi istediğim kişiyle çalışırım” dediğini ve kendisine karanlık bir oda verip, mobbing uyguladığını söyleyerek Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayette bulundu. Şikayetin ardından Kaycı’nın odası değiştirildi. Ancak iddiaya göre Müdür Kaya, odanın içinde bulunan tuvaleti herkesin kullanacağını söyledi. Bunun üzerine Kaycı, odasının kapısını kilitledi. Kaya ise odanın kapısını önce çekiçle ardından da tekmeyle kırdırıp açtırdı.​

Haberin Devamı

Soruşturma başlatıldı

Kaya eşyaları dışarı çıkartıp odayı boşaltırken, Kaycı o anları cep telefonuyla görüntüledi. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Müdür Kaya’nın açığa alındığı duyuruldu. Kaya daha önce de “Şort giyen öğrenciye de karışırız, başını örtmeyen öğrenciye de karışırız” sözleriyle gündeme gelmişti.​

‘Yıldırmaya çalıştı’

Odasının kapısı kırılan Müdür Yardımcısı Doğa Kaycı olayı Milliyet’e anlattı. Kaycı “Okula geldiğim ilk günden itibaren psikolojik şiddete maruz bırakıldım. Benimle uğraşmasının birinci sebebi kadın olmam. İkincisi aynı görüşe sahip olmamamız. Benim WhatsApp profilimin şortlu olması. Kendisi yıldırabilmek adına odasına çağırıp ‘Kıyafetine dikkat et. Ben taktım mı pis takarım’ diyen biri” ifadelerini kullandı. / EREN KOCA - BURSA (DHA) 

Haberin Devamı

Uzmanlar ne diyor? ‘Dürtü ve öfke bozukluğu var’

Uzman Psikolog Yeşim Akıncı yaşanan olayı şöyle değerlendirdi: “Burada Müdür’ün yaptığı şiddet ve mobbingdir. Kişiliğinde dürtü ve öfke bozukluğu görülmektedir.”

Davranış Bilimi Uzmanı Yeliz Ceyran ise “Bu eylem, otoriteyi zorla kabul ettirme çabasının bir yansıması olarak da değerlendirilebilir. Müdürün bu anlık öfke patlaması, empati yapma ve mantıklı düşünme yetilerini devre dışı bıraktığını göstermektedir. Müdürün beden dili de oldukça saldırgan ve tehditkâr bir tavır sergilemektedir” dedi.