GündemÜrdünlü bakanla Filistin görüşmesi

Ürdünlü bakanla Filistin görüşmesi

15.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ürdün Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Yurtdışında Yaşayan Ürdünlüler Bakanı Ayman Safadi, bugün Ankara’ya ziyarette bulunacak.

Ürdünlü bakanla Filistin görüşmesi

AYDIN HASAN / Ankara - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, Ürdünlü mevkidaşıyla görüşmesinde, ikili ilişkilerin yanı sıra Orta Doğu’da barış ve istikrarın sağlanması için atılacak ortak adımlar değerlendirilecek.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre; Fidan, bugünkü görüşmede iki ülke arasında düzenli temasların ve karşılıklı ziyaretlerin sürdürülmesinin önemine dikkat çekecek. Hem ikili düzeyde hem de bölgesel ve uluslararası platformlarda artan iş birliğinden duyulan memnuniyeti dile getirecek olan Fidan, İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırım politikaları, Lübnan’a saldırıları ve tüm bölgeyi savaşa sürükleme girişimlerinin sonlandırılması için Ürdün’ün desteğinin önemini vurgulayacak. İsrail’in Lübnan’da konuşlu BM Geçici Görev Gücü (UNIFIL) Karargahına yönelik saldırılarının vahameti üzerinde duracak olan Fidan, Türkiye’nin, Ürdün’ün Kudüs’teki kutsal mekanların hamisi rolüne ve bunun muhafazasına verdiği önemi yineleyecek.