31.08.2014 - 13:36 | Son Güncellenme:
Dönemin Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 2009 yılında Türkiye'nin 36'ncı tabiat parkı ilan edilen Ulugöl'de piknikçilerin çöplerini çevreye ve suya atması kirliliğe neden oldu. Gölköy ilçesine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan gölde su seviyesinin de düşmesi sonucu oluşan kötü koku, çevredekileri rahatsız ediyor.
Ailesiyle Ulugöl'e piknik yapmaya giden Cemil Köşbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulugöl'ü internet ortamındaki fotoğraftan bildiğini ancak çıplak gözle gördüğünde adeta şoka uğradığını söyledi.
Ulugöl'ü çöpler içerisinde gördükten sonra parktan piknik yapmadan ayrılacağını anlatan Köybaşı, "Burasının Trabzon'daki Uzungöl'e rakip olacağı ve Ordu'nun cazibe merkezi olacağı söyleniyordu. Bugün çöpler içerisinde görünce çok üzüldük. Kendini bilmez bazı insanlar bütün çöplerini çevreye ve gölün içerisine atmışlar. Yetkililer de bu duruma duyarsız kalınca Ulugöl olmuş çöp göl. Üzülmemek elde değil" dedi.
Sinem Türkeli de Ulugöl'ü çok güzel manzarasıyla bildiklerini belirterek, "Buraya geldiğimizde böyle bir manzara bulamadık. Bu tabloyu görünce internetteki fotoğrafların montaj olup olmadığı konusunda şüphelerimiz oldu. Biz burayı hep fotoğraflardaki gibi hatırlamak isteriz. Her taraf çöp. Lütfen yetkililer buraya sahip çıksın" diye konuştu.
Ulugöl'e fotoğraf çektirmek için giden gelin ve damatlar ise çöp karşısında fotoğraf çektirmeden Ulugöl'den ayrılmak zorunda kaldı. Öte yandan Ulugöl'ün çevresine piknikçiler için yapılan oturma bankları, tuvalet ve bazı tesislere de zarar verildiği gözlendi.
Ulugöl
Doğal yapısı itibarıyla yüksek peyzaj değerleri taşıyan park, yapraklı türlerin yoğunlukta olması, özellikle güz mevsiminde yaprakların sararmasıyla oluşan renk armonisi ile yöre halkının beğenisini topluyor. Günübirlik piknik ihtiyacını da karşılayan park, içerisinde biri büyük, diğer ikisi sazlıkla kaplı küçük yapıda üç heyelan set gölü barındırıyor. Orman ve göl ekosisteminin hakim olduğu alandaki gölün etrafı gür kayın ormanlarıyla kaplı. Alan, "81 İle 81 Tabiat Parkı Projesi" kapsamında 2009 yılında 36'ncı tabiat parkı olarak hizmete açılmıştı.