01.05.2018 - 14:19 | Son Güncellenme:
Mersin'in Silifke ilçesine 22 kilometre uzak olan bu doğal güzellik hem tarihi hem de turistik bir değere sahiptir.
Cennet Mağarası; erozyon etkisiyle oluşan mağara, 70 metre derinliğine, 452 basamak merdivene sahip. Mağarada bulunan daha çok bir tapınak izlenimi veren kilise yabancı ziyaretçilerin ilgisini hayli çekmektedir.
Cehennem Mağarası; Cennet mağarasının kuzeyinde yer alan mağaranın içerisine girmek mümkün değildir. Mağaranın derinliği tam olarak 123 metredir.
Şehir merkezinin sadece 10 kilometre uzağında yer alan bu doğal güzelliğimiz yerli halk dışında yabancıların da rağbet ettiği mekânlar arasında yer alıyor.
Bu doğal harika UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer almakla birlikte beyaz görüntünün yarattığı manzara dolayısıyla görülmeye değer bir mekân. Belli bir dönem dikkatsizlikten kaynaklı olarak bu doğal oluşum çok ciddi tehlikeye girdiyse de gerekli önlemlerin alınması bu tehlikeyi savuşturdu. Denizli Belediyesi'nin bölgenin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki yerini kaybetmemesi için birçok önlem almasını gerektirdi. Bu önlemlerden bazıları; bölgeye şahsi araçlarla ulaşılamaması, otellerin bölgeden uzaklaştırılması ve ayakkabı ile girişin yasaklanması ve belli alanların ziyarete kapatılması.
Ülkemizin doğal güzelliklerinden bir başkası olan Peribacaları süregelen yıllar içinde çok farklı amaçlar için kullanılmıştır. İçleri ev kilise olarak kullanılmış ve duvarlar frenkslerle süslenmiştir.
Mersin'in Tarsus ilçesinde yer alan Eshab-ı Kehf Mağarası hem Müslümanlar için hem de Hristiyanlar için kutsal olarak görülüyor. Kur’an-ı Kerim’de de bahsi geçen Yedi Uyurlar'a ait birçok mağara bulunmaktadır( 33 tane ). Bunlardan biri de Tarsus'da bulunuyor. Diğerleri Afşin, Efes ve Lice'de yer alan mağaranın hangisi gerçek tabi ki de bilinmemektedir.
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren bir diğer doğal güzelliğimiz de Nemrut Dağıdır. 1. Antiochos'un tanrılara ve atalarına saygı göstergesi olarak yaptırdığı mezar, Helenistik Dönemin en önemli kalıntıları arasında yer alıyor.
Ülkemizin en büyük doğal mağarası olan Karain Mağarası'nın denizden yüksekliği 430-450 metredir. Antalya'da bulunan Karain Mağarası'nda 1946'dan beri kazılar devam etmektedir. Doğal kireçtaşı mağarası olan Karain Mağarası eski çağlarda iskân alanı olarak kullanıldığı baz alınıyor.