GündemTüfekli ‘aşk intiharı’ şovu

Tüfekli ‘aşk intiharı’ şovu

13.11.2008 - 23:18 | Son Güncellenme:

.

Tüfekli ‘aşk intiharı’ şovu

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, 7 ay önce boşandığı eşinin çalıştığı işyerini pompalı tüfek ile basarak, döven T.Y. dehşet saçtı. Eski eşinin bir anlık dalgınlığından faydalanarak, işyerinden kaçması üzerine T.Y., tüfeğini çenesinin altına dayarak, intihar teşebbüsünde bulundu. T.Y., polisin 4,5 saatlik çabası sonucu intihardan vazgeçirilerek, gözaltına alındı.
Olay, Halilbey Bulvarı'ndaki PVC pencere kapı sistemleri satışı yapan bir işyerinde, bugün saat 12.30 sıralarında meydana geldi. Aydın'da Marangoz olan ancak bir süredir çalışmadığı öğrenilen 28 yaşındaki T.Y., 7 ay önce boşandığı 25 yaşındaki eşi B.T. ile barışmak için işyerine gitti.
Yine bir iddiaya göre; B.T., boşandığı eşinin barışma teklifini bir türlü kabul etmedi. Daha sonra ise aralarında tartışma çıktı. T.Y., B.T.'yi tekme ve yumrukla darp etti. Daha sonra T.Y., 09 EV 982 plakalı otomobilindeki pompalı tüfeği alarak, B.T.'ye doğrultu. T.Y.'nin bir anlık dalgınlığından yararlanan B.T., kaçarak, durumu polise bildirdi. T.Y., bunun üzerine tüfeğini çenesine dayayarak, polislere, yaklaşmaları halinde kendisini vuracağını söyledi. Polisin, tüfeğini bırakarak teslim olmasını uyarılarına aldırış etmeyen T.Y., B.T.'yle konuşmak istediğini belirttive bu sırada havaya doğru 2 el ateş etti. Seken bazı kurşunlar nedeniyle işyerinin camları kırıldı.

GÜÇLÜKLE İKNA EDİLDİ
Yaklaşık 1 saat süreyle işyerinde bir ileri bir geri dolanan T.Y., daha sonra otomobiline gidip, müzik dinleyip, peşpeşe bir kaç sigara içti. Sigarası biten T.Y.'nin elinde tüfekle yolun karşı tarafındaki bir markete gitmesi üzerine büyük panik yaşandı. Çevredeki bazı kişiler ise aldırmayarak cep telefonlarıyla marketten sigarasını alarak otomobiline dönen T.Y.'yi görüntülemeye çalıştı. T.Y., polislerden Aydın'daki kardeşini çağırmalarını, aksi takdirde elindeki tüfeğini bırakmayacağını söyledi.
Polis ise kardeşine haber vereceklerini söylemesi üzerine biraz sakinleşen T.Y., polisin 4.5 saat süren çabaları sonucunda ikna edilerek tüfeğini Milas İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Karataş'a teslim etti. T.Y., gözaltına alındı. Polis, vücudunun çeşitli yerlerinde darp yaraları bulunan B.T.'yi de Milas 75'nci Yıl Devlet Hastanesi'ne kaldırarak ayakta tedavisini yaptırdı.
Olay nedeniyle Halilbey Bulvarı, uzun süre trafiğe kapalı kalırken, bir ambulansta tedbir amacıyla olay yerinde hazır bulunduruldu.
T.Y.'nin, işlemlerinin ardından yarın adliyeye sevk edileceği bildirildi.