GündemTerör örgütüne kış baskısı

Terör örgütüne kış baskısı

16.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK’ya karşı yeni harekat konseptini kış şartlarında da etkin bir biçimde sürdürmek için hazırlık yapıyor. Irak’ta ‘yasaklı örgüt’ ilan edilmesi nedeniyle barınması giderek güçleşen PKK’nın dağlık bölgelerde kış üslenmesine geçmesini engellemek içinde tedbir alınıyor.

Terör örgütüne kış baskısı

AYDIN HASAN - Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyinde bu yıl Mart ayından itibaren hayata geçirdiği ‘Öngörülemez, alışılmadık, süratli ve sürekli’ mücadele konsepti ile terör örgütünü hareket edemez hale getirdi.

Haberin Devamı

Örgüt üzerinde kurulan baskının kış aylarında da devam ettirilmesi için TSK, bu yıl sayıları artırılan üs bölgelerinde hazırlık yaptı. Aynı zamanda terör örgütünün dağlık bölgelerde kış tertiplenmesine geçmesine engellemek için de operasyonlar ile gözetim faaliyetleri yoğunlaştırıldı.

KOMUTAN DENETLEDİ

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, perşembe günü Hakkari ve Pençe Harekatları bölgesinde inceleme ve denetlemede bulundu. Orgeneral Bayraktaroğlu, Hakkari Çukurca’daki 2’nci Ordu Komutanlığı Taktik Komuta Yeri ile 2’nci Hudut Tugay Komutanlığı ve Pençe Harekatları bölgesindeki üs bölgelerinde devam eden faaliyetler hakkında bilgi aldı. Bayraktaroğlu, rakımın 1723 metre olduğu üs bölgesinde askerlerle bir araya geldi. Bayraktaroğlu’nun Ankara’ya dönmesinden sonra da, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanlığını ziyaret ederek inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu’ndan faaliyetlere ilişkin bilgi alan Yaşar Güler, yapılacak çalışmalara yönelik talimat verdi.

360 DERECE KORUMA

Üs bölgleri, teknolojik düzeyi yüksek Trük savunma sanayii ürenleri ile de korunuyor. Üs bölgelerine, ASELSAN tarafından özgün olarak geliştirilmiş olan Seyyar Havan Tespit Radar Sistemi SERHAT DUAL konuşlandırılmış durumda. SERHAT, görüş hattında bulunan havan, top ve roket mermilerinin tespit ve takibini yaparak, mermilerin tahmini çıkış ve düşüş yerlerini hesaplayan, 360 derece yanca kapsamaya sahip bir radar sistemi, Balistik yeteneklere ek olarak, eş zamanlı mini/mikro İHA tespit, takip ve sınıflandırma yeteneği de sahip.

Terör örgütüne kış baskısı

ABD GENELKURMAY BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, 13-15 Eylül 2024 tarihleri arasında üye ülkelerin iştirakiyle Çekya - Prag’da düzenlenen NATO Askerî Komite Toplantısına katıldı. Gürak, toplantı marjında İspanya Genelkurmay Başkanı Oramiral Teodoro López Calderon, Hollanda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Onno Eichelsheim, Amerika Birleşik Devletleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Charles Q. Browm Jr. ve Polonya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Wieslaw Kukula ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Terör örgütüne kış baskısı