Gündem Terör örgütü PKK okulları vurdu: 2 can kaybı

Terör örgütü PKK okulları vurdu: 2 can kaybı

21.11.2022 - 16:00 | Son Güncellenme:

Terör örgütü YPG/PKK, Gaziantep’in Karkamış ilçesinde sivilleri hedef aldı. Okullara da isabet eden roketli saldırılarda 1'i öğretmen, 1'i çocuk 2 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan saldırıda yaşamını yitiren çocuğun CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın yeğeni olduğu öğrenildi.

Terör örgütü PKK okulları vurdu: 2 can kaybı

Gaziantep’in Karkamış ilçesine, Suriye’nin Ayn el-Arab bölgesindeki PKK/YPG’li teröristlerce düzenlenen, 2 kişinin hayatını kaybettiği, 2'si ağır 10 kişinin de yaralandığı havanlı ve roketli saldırı sonucu birçok ev, iş yeri ve araç hasar gördü.

Haberin Devamı

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Saldırıda Nigar Tiryakioğlu Anadolu Lisesi ile Kocatepe İlkokulu'nda da hasar oluştu. 1 öğretmenin şehit olduğu saldırının ardından ilçede eğitime bir hafta süreyle ara verildi.

Terör örgütü PKK okulları vurdu: 2 can kaybı
(Saldırıda hayatını kaybeden Ayşenur Alkan)

BÖLGE HALKI ŞARAPNEL PARÇALARINI TOPLADI

Patlamanın oluşturduğu basınçla okulların ve roket ile havanların düştüğü bölgelerdeki ev ve işyerleri ile araçların da camları kırıldı. Karkamış Sınır Kapısı yakınında bulunan TIR da saldırının hedefi oldu. Yakınına düşen roketin yangın çıkarmasıyla TIR, kullanılamaz hale geldi. Bölge halkı, ev ve iş yerlerinin önünden cam kırıklarını ve şarapnel parçalarını toplamaya başladı.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Bakan Soylu, sınır ötesinden 3 havan atışı yapıldığını belirterek, "Hepimize geçmiş olsun. Karkamış’tayız ve bugün buraya terör bölgesinden bir saldırı gerçekleşti. Dün akşam itibarıyla da saat 21.15’te antik alan dediğimiz bölgeye bir saldırı gerçekleşmişti. Boş bir alandı herhangi bir zayiat söz konusu olmamıştı. Ancak bugün 11.15 sıralarında o saatten bu saate kadar yaklaşık 10 adet atım gerçekleşti. Bugün bizim Sayın Milli Eğittim Bakanı’mız ile birlikte bir protokol programımız söz konusuydu. O esnada aldığımız haber çerçevesinde Sayın Vali’miz ile ve oradaki güvenlik görevlisi arkadaşlarımızla kurduğumuz temas sonucunda değerlendirmeleri alabilme imkanına sahip olduk. Okullarımıza da bir saldırımız oldu. Okulun hemen bahçe duvarının yanına bir düşüm söz konusu oldu. Oradan oluşan basınçla da öğretmen odasının camlarının kırılması konusu 22 yaşında Ayşenur Alkan öğrenimiz şehit oldu. Evlere isabet etmek suretiyle de saldırı devam etti. Bu saldırı sonucun da da maalesef 5 yaşında bir çocuğumuz şehit oldu. Tabii yine aynı evde Büşra Karataş 5 aylık hamileydi. O da karnından bir yara aldı. O da entübe şu anda. İlk anda öldü bilgisi geldi. Onu da 5 aylık bebeğiyle yaşatmaya çalışılıyor. İnşallah o bebek de hayata tutunur. 5 yaşındaki çocukların üzerine bomba yağdıranlar bedelini ödeyecektir. Bu büyük millet de aziz sorumluluğunu gelecek nesillere bırakmaz, hesabını soracaktır." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CHP'Lİ VEKİLİN YEĞENİ ÇIKTI

Haberin Devamı

Öte yandan saldırıda yaşamını yitiren 5 yaşındaki Hasan Karataş'ın CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın yeğeni olduğu öğrenildi. Polat, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Yüreğimiz yanıyor. Gaziantep'in Karkamış ilçesine hain terör örgütü tarafından düzenlenen roket saldırısında yeğenimiz Hasan Karataş hayatını kaybetti. Terör lanet olsun." dedi.

Terör örgütü PKK okulları vurdu: 2 can kaybı
(Saldırıda yaşamını yitiren 5 yaşındaki Hasan Karataş)