16.04.2018 - 14:13 | Son Güncellenme:
Hindistan Hakkında Genel Bilgiler
Hindistan 15 Ağustos 1947 yılında Mahatma Gandi önderliğinde pasif direniş ile bağımsızlığını kazanmıştır. Pasif direnişin amacı hiçbir şekilde silahlanma ve savaş olmadan zafer kazanmaktır. Gandhi 30 Ocak 1948 yılında suikasta uğrayarak öldürülmüştür. Anıt mezarı Delhi şehrinde bulunmaktadır. Ülke, 1950 yılında kabul edilen anayasa ile Hindistan Cumhuriyeti adını almıştır.
Hindistan bayrağında 3 renk ve ortada çakra bulunmaktadır. Bayraktaki turuncu renk cesareti ve fedakarlığı, beyaz renk barış ve dürüstlüğü, yeşil renk kahramanlık ve sadakati beyaz rengin içinde yer alan çakra ise Budizm inancını simgelemektedir. Hindistan’da sınıf ayrımı oldukça katıdır. Bazı sınıflara kimlik bile verilmemektedir.
Hindistan’da Konuşulan Diller
Ülkede Hintçe, İngilizce, Urduca (daha çok Müslümanlar ve Pakistanlılar konuşur) Marati, Malayalam, Tamilce, Bengalce, Pencapça konuşulan dillerin başında gelir.
Başkent Delhi’de Görülecek Yerler
Delhi’nin pazarları oldukça popülerdir. Alışveriş yapmak isterseniz mağazalar yerine her akşam kurulan Delhi pazarlarını tercih edebilirsiniz. Bu şehirde Gandhi’nin müze evini ziyaret edebilir ve anıt mezarını görebilirsiniz. Tam 193 senede inşa edilen ve dünyanın en uzun minarelerinden biri olan 72 metre yüksekliğindeki Kutup Minar’ı görebilirsiniz. Kutup Minar Hint-İslam mimarisinin ilk ve en önemli eseridir.
Ayrıca Eski Delhi’nin en büyük camisi olan Jama Camii’yi ziyaret edebilir, Cuma günü ise bu camide ibadet edebilirsiniz. Jama Camii Hindistan’daki en büyük cami avlusuna sahiptir.
Kızıl Kale 1857’ye kadar, 200 yıl süresince Babür hanedanlığına ev sahipliği yapmıştır. Günümüzde müzeye dönüştürülen bu yapıyı mutlaka görmelisiniz.
Hümayun Türbesi Babür İmparatoru Hümayun Şah’ın ölümünden 9 yıl sonra eşi Bega Begüm tarafından 1565 yılında yaptırılmıştır. Bu eser 1993 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmıştır. Hindistan’ın ilk bahçeli türbesi olarak bilinmektedir.
Hint kapısı Hindistan’ın en ünlü sembolüdür. I. Dünya savaşında ölen Hint askerleri ve Afgan askerlerin anısına yapılmıştır.
Mimari bir şaheser olan Lotus Tapınağı Bahai ibadet evi olarak bilinir. Dünya’da bulunan yedi Bahai tapınağının sonuncusudur. Kapıdaki bekçiler ziyaretçileri gruplar halinde ayırarak içeri alır. İçeride sessiz olunması konusunda uyarılar yapılmaktadır. Bunun nedeni binada her ayak sesinin yankı yapmasıdır.
Hindistan festivalleri ile de oldukça meşhurdur. Mart ayında Holi Bayramı, Kasım ayında Diwali ışık festivali kutlanmaktadır.