GündemTahinli kurabiye nasıl hazırlanır?

Tahinli kurabiye nasıl hazırlanır?

17.04.2018 - 09:10 | Son Güncellenme:

Ülkece yemek yemeği, hamur işlerini severiz. Gelenek ve göreneklerimiz de her zaman bizi bu yönde teşvik eder. Lezzetli ikramların damak tadımızı şenlendirmesi herkes tarafından beklenmektedir. Biz de bu durumu taçlandırmak açısıyla size birkaç ufak bir tarif vermek istedik.

Tahinli kurabiye nasıl hazırlanır

Tahinli kurabiye
Çok farklı çeşitlerde tahinli kurabiye tarifi bulunmaktadır. Cevizli, kakoulu, pekmezli, tereyağsız ve bunun gibi düzinelerce sayabiliriz. Bu çeşitli tariflerinden birkaçını sizler ile paylaşalım.

Tahinli cevizli kurabiye tarifi
Malzemeler:


• 1 su bardağı tahin
• 2 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
• 1 paket vanilya

Hazırlanışı:
Sıvı yağ, şeker, tahin, cevizi bir kaba koyunuz ve karıştırınız. Unu eleyerek yavaş yavaş ekleyeniz. Akabinde hamuru yoğurmaya başlayınız. Hamurunuz cıvık oldu ise un ekleyebilirsiniz. Hamuru ceviz büyüklüğü kadar yuvarlayıp tepsiye sıralayınız. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişiriniz.
Afiyet olsun.

Tahinli kakaolu kurabiye
Malzemeler:

• Yarım su bardağı tahin
• 1 buçuk yemek kaşığı kakao
• 2 su bardağı pudra şekeri
• 1 adet yumurta akı
• 1 adet kabartma tozu
• Yarım su bardağı eritilmiş margarin
• 3 su bardağı un
• 2 yemek kaşığı pudra şekeri (üzeri için)

Hazırlanışı:
Unu bir kaba ekleyiniz. Üzerine kakao, kabartma tozu ve pudra şekerini ilave ediniz. Ayrı bir kaba tahin ve tereyağını ekleyiniz. Bu iki malzemeyi karıştırınız. Karıştırdığınız bu malzemeleri unun bulunduğu kaba ekleyiniz. Üzerine yumurta akını ekleyerek hamuru yoğurunuz. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğü kadar parçalarak kopartarak tepsiye sıralayınız. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriniz.

Tahinli pekmezli kurabiye

Malzemeler:
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
• Yarım çay bardağı pekmez
• 1 çay bardağı tahin
• 1 yumurta sarısı
• 1 çay bardağı toz şeker
• 4 -4 buçuk çay bardağı un
• 1 adet yumurta akı (üzerine)
• 3 yemek kaşığı susam (üzerine)

Hazırlanışı:
Bir kabın içerisine sıvı yağ, tereyağı, pekmez, tahin, bir yumurta sarısı, toz şekeri ekleyiniz. Bu malzemeleri harmanlayınız. Daha sonra unu eleyerek malzemelere ilave diniz. Hamuru ele yapışmayacak şekilde yoğurunuz. Ceviz büyükülüğünde parçalar kopartınız ve biraz şekil vererek tepsiye sıralayınız. Yumurta akını kurabiye hamurlarının üzerine sürünüz, susama bulayınız ve tepsiye sıralayınız. Son olarakta önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriniz.