GündemSu böreği nasıl yapılır? Su böreği tarifi

Su böreği nasıl yapılır? Su böreği tarifi

03.12.2018 - 11:04 | Son Güncellenme:

Su böreği tarifi en çok aranan tarifler arasında yer alıyor. Kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan su böreğinin malzemeleri nelerdir? Osmanlı mutfağının ünlü hamur işlerinden biri olan su böreği nasıl yapılır?

Su böreği nasıl yapılır Su böreği tarifi

Su böreği nasıl yapılır? Çok sevilen lezzetler arasında olan su böreğini evde yapmak isteyenlere en güzel tarif haberimizde. Su böreğini yaparken dikkat edilmesi gerek püf noktalar şu şekilde...

Haberin Devamı

SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler

6 yumurta
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
Ele yapışmayan sıkı bir hamur için alabildiğince un

İçi için:

Salamura köy peyniri veya herhangi bir peynir
Yarım kilo tereyağı
Maydanoz

Haşlamak için

Su ve tuz

Yapılışı

Yumurtalara suyu ekledikten sonra karıştırırız.

Karışınca unu ve tuzu ilave ederek sıkı bir hamur yoğururuz.

Bu hamurdan yumurtadan biraz büyük bezeler yaparız.12 tane beze çıkar.

Bezelerin üzerini hafif nemli bir tülbentle örter, Yarım saat dinlendiririz.

Diğer tarafta rendelemiş olduğumuz peyniri ve ince kıydığımız maydanozu birbiriyle harmanlarız.

Başka bir tavaya yağı koyar eritiriz. Yağ ve peynir hazır olur.

Dinlenmiş olan bezeleri un yardımıyla açarız.

4 tanesini açınca genişçe bir tencerede kaynamakta olan suyun içerisine öncelikle tuz atarız. Tuz olmazsa yufka parçalanır.
Sudan çıkmaz.

Sonra açtığımız yufkaları iki elimizle tutarak yavaşça suyun içine serer gibi bırakırız.

Tahta kaşıkla kenarlardan yufkanın üzerine su atarız ki yufka birbirine yapışmasın.

Islanan yufkayı hemen yanımızda bulunan soğuk su dolu kabın içine alırız.

Sonra elimizle fazla suyunu sızdırarak yağlamış olduğumuz tepsiye buruşuk bir şekilde yerleştiririz.

Soğuk su ılıklaşacağından 3 yufkada bir suyu değiştiririz. Soğuk olmalı.

4. yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra arasına peynirli karışımdan yayar, üzerine tereyağını gezdiririz. Her 4 yufkada aynı işlemi yaparız (2 defa). Tereyağını da bu işlemleri yapmak için göz kararı 3’e böleriz.

En üst kısmada 4 yufkayı aynı şekilde serdikten sonra üzerini tereyağıyla yağlarız.

Pişerken kabarmaması için pişirmeden önce dilim dilim keseriz.

200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yarım saat pişiririz.

Haberin Devamı

PÜF NOKTALAR

Yoğurduğunuz hamurun sıkı bir hamur olması gerekiyor. Cıvık olmamasına dikkat etmelisiniz. Duruma göre un ilave edebilirsiniz.

Hamurlarınızı haşlarken tek tek haşlamalısınız. Her 4 sırada 1 kere iç harcı koymalı ve en üst kısmı güzelce yağlamalısınız.

Bezelerinizi dinlendirirken kurumaması için üzerine nemli bez örtmeye dikkat etmelisiniz.

Tencerede kaynayan suyun içerisine tuz atmalısınız. Aksi halde yufkalarınız parçalanacaktır.

Kaynayan suda haşladığınız yufkaları daha sonra tekrar batıracağınız suyun soğuk olması gerekmektedir. 3 yufkadan sonra suyunuz ılıklaşacağı için suyu değiştirmelisiniz.

Böreğinizi akşamdan yapıp sabah pişirebilirsiniz. Ancak serin bir yerde muhafaza etmelisiniz.

Dilerseniz hazır yufkadan da su böreği yapabilirsiniz. Yalancı su böreği olarakta bilinen hazır yufkadan su böreği de oldukça lezzetli olacaktır.

Yazarlar