Gündem Televizyon programında söylediği sözler tepki çekmişti! Cihan Kolivar tutuklandı

Televizyon programında söylediği sözler tepki çekmişti! Cihan Kolivar tutuklandı

09.11.2022 - 10:51 | Son Güncellenme:

Katıldığı bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle dün gözaltına alınan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar sevk edildiği hakimlik tarafından, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan tutuklandı.

Bir televizyon programında Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmekle doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor” şeklinde konuşan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, “Türk milletini, devletini, devletin kurum ve organlarını alenen aşağılama” suçundan dün gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen Kolivar, Basın Suçları Soruşturma Bürosu’na ifade verdi. Kolivar ifadesinin ardından, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Savcılık odasından çıkarıldığı sırada gazetecilerin, “Bir şey söyleyecek misiniz?” sorusu üzerine Kolivar, “Neden burada olduğum belli anlamanız lazım benim burada olmamdan dolayı” dedi.

CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET SUÇUNDAN TUTUKLANDI

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’nce sorgulanan Kolivar,Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlarından tutuklandı. Soruşturma kapsamında Kolivar’ın geçmiş tarihli sosyal medya paylaşımlarının da incelendiği ve suç unsuru olan tweetlerinin de soruşturmaya dahil edildiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

"İTİRAZ EDECEĞİZ"

Tutuklama kararı sonrası açıklama yapan Kolivar’ın avukatı Bilge Çiftçi, Cihan Kolivar’ın ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek, “Kendisi de tweetlerin tamamen eleştiri kapsamında kaldığını dile getirdi. Tweetlerde bir kişiye yönelik sözler yok. Biz itirazlarımızı yapacağız” dedi.