GündemTürkiye serinliyor! Meteoroloji yeni rapor yayımladı ve tek tek illeri uyardı

Türkiye serinliyor! Meteoroloji yeni rapor yayımladı ve tek tek illeri uyardı

24.08.2024 - 06:47 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu raporu yayımladı ve uyarıda bulundu. Türkiye serinliyor! Sağanak, rüzgar ve gök gürültülü sağanak yağış geliyor. Meteoroloji illeri tek tek sıraladı ve tedbirli olunması hususunda uyarılar yaptı. İşte il il hava durumu detayları...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yeni hava durumu haritası yayımladı. Sağanak, rüzgar ve gök gürültülü sağanak yağış geliyor. Meteoroloji illeri tek tek sıraladı ve tedbirli olunması hususunda uyarılar yaptı.

Haberin Devamı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Trakya'nın batısı, Ege'nin güneydoğusu, Akdeniz’in iç kesimleri ile İskenderun Körfezi çevreleri, (Eskişehir dışında) İç Anadolu ve Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Cumartesi beklenen yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İskenderun Körfezi çevreleri, Osmaniye ve Kahramanmaraş ile Kayseri'nin doğu, Sivas'ın güney çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Haberin Devamı

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi ve Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Türkiye serinliyor Meteoroloji yeni rapor yayımladı ve tek tek illeri uyardı

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Cumartesi beklenen yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İskenderun Körfezi çevreleri, Osmaniye ve Kahramanmaraş ile Kayseri'nin doğu, Sivas'ın güney çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Cumartesi rüzgarın Marmara'nın güneyinde ve Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Türkiye serinliyor Meteoroloji yeni rapor yayımladı ve tek tek illeri uyardı

4 İL İÇİN SARI KODLU UYARI YAPILDI

Meteoroloji 4 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. İşte o iller; Artvin, Giresun, Rize ve Trabzon

KONYA'DA SAĞANAK SELE NEDEN OLDU, KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Konya'nın Beyşehir ilçesinde öğleden sonra etkili olan sağanak yağış, Beyşehir karayolunun bir süre ulaşıma kapanmasına yol açtı.

Edinilen bilgiye göre, Huğlu Mahallesi'nde yerleşim merkezine ulaşımı sağlayan karayolu etkili olan sağanak yağış dolayısıyla bir süre ulaşıma kapalı kaldı. Yüksek kesimlerden toprakla birlikte güzergaha inen yağmur suları, sele neden oldu, yol üzerinde balçık oluşturdu. Araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, yol kapanınca Huğlu Mahallesi'ne ulaşım alternatif güzergahlardan sağlandı. Selin yaşandığı yol, iş makineleri ile bir süre yürütülen çalışmaların ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Haberin Devamı

Huğlu Mahallesi Muhtarı Cihangir Sandal, sel nedeniyle kapanan yerleşim merkezine ulaşımı sağlayan karayolunun yeniden trafiğe açıldığını belirterek, “Beyşehir'de yağmur yaklaşık bir saat sürdü. Sonrasında yağışla birlikte dağlardan inen yağmur suları yolumuzda yaklaşık 15 santim su seviyesi oluşturdu. Yol üzerinde balçık oluştu. Beyşehir Belediyemizin Huğlu'daki iş makinesiyle yürüttüğümüz çalışmalar sonrasında yolumuz yeniden ulaşıma açıldı. Bu güzergahta sürücülerimizin dikkat etmesini istirham ediyoruz. Rabbim afetinden korusun” dedi.

Öte yandan, yağış yağmur duasının yapıldığı Derebucak ilçesinde de etkili oldu. Yağmur bekleyen çiftçiler ile ilçe sakinlerinin yüzü güldü.

Türkiye serinliyor Meteoroloji yeni rapor yayımladı ve tek tek illeri uyardı

AKSARAY'DA SAĞANAK YAĞIŞ

Aksaray'da sabah saatlerinde 38 derece olan hava sıcaklığı akşam saatlerinde 24 dereceye kadar düştü. Akşam saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgar yerini sağanak yağışa bıraktı. Aniden etkili olan sağanak yağış olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Şehir genelinde etkili olan yağış nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. Trafiğin yoğun olduğu ana arterlerde araçlar sağanak yağış nedeniyle ilerlemekte güçlük çekerken, Aksaray Belediyesi ekipleri her türlü olumsuzluğa karşı teyakkuza geçti. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü gece saatlerinde sağanak yağışın aralıklarla etkili olacağını tahmin ederken, vatandaşları olumsuzluklara karşı tedbir almaları konusunda uyardı.

Haberin Devamı

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve az bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden sonra Trakya'nın batısının yer yer çok bulutlu, Kırklareli ile Tekirdağ'ın iç, Edirne'nin güney kesimlerinin kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara'nın güneyinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

EDİRNE 21°C, 36°C
Parçalı ve az bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu, güney kesimleri kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Haberin Devamı

İSTANBUL 23°C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu

KIRKLARELİ 21°C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu, kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ 23°C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu

EGE
Parçalı ve az bulutlu, bölgenin güneydoğusunun yer yer çok bulutlu, Denizli ve Afyonkarahisar ile Uşak'ın doğu ve güney çevreleri ve Muğla'nın iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Cumartesi Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR 16°C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR 25°C, 36°C
Az bulutlu

MANİSA 24°C, 38°C
Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA 19°C, 36°C
Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu, bölgenin iç kesimleri ile İskenderun Körfezi çevrelerinin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 26°C, 35°C
Parçalı ve az bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA 27°C, 38°C
Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri Cumartesi öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY 25°C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu, Cumartesi zamanla çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, kıyı kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA 18°C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA İÇİN GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji tarafından Ankara ve çevresindeki iller için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahmine göre, Ankara'nın kuzey ilçeleri, Çankırı ve Çorum çevreleri ile Kastamonu'nun güney, Yozgat'ın kuzey ilçelerinde akşam saatlerine kadar yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

YAĞIŞ BEKLENEN İLLER

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumuna ilişkin paylaşım yaptı. Şen, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

'Cuma. Rüzgarın Akdeniz'de güneyden hafif, Marmara’nın güney batısı ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönden kuvvetli esmesi bekleniyor. Bugün İstanbul 32, Antalya iç kesimler yağmurlu 32, İzmir 36, Ankara öğleden sonra yerel olmak üzere kuzeyi kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlı 32C'

Prof. Dr. Orhan Şen bir sonraki paylaşımında da şu açıklamayı yaptı:

'Bugün cuma, öğlenden sonra Afyon Denizli, Antalya ve Muğlanın iç kesimleri, Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzey, Konya’nın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere Kastamonu Niğde Karaman Aksaray Burdur İspartada yağış var. Sıcaklıkta değişim yok'

İÇ ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu ve Cumartesi öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu, Eskişehir dışında kalan yerlerin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Cumartesi Kayseri'nin doğu, Sivas'ın güney çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA 19°C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu, saatlerinde yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ÇANKIRI 17°C, 34°C
Parçalı ve az bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR 17°C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu

KONYA 21°C, 29°C
Parçalı ve az bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Türkiye serinliyor Meteoroloji yeni rapor yayımladı ve tek tek illeri uyardı

BATI KARADENİZ
Parçalı, yer yer çok bulutlu, doğusu, Cumartesi bölge geneli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 14°C, 29°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, Cumartesi yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KASTAMONU 13°C, 30°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, Cumartesi yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİNOP 23°C, 32°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimleri, Cumartesi il geneli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK 20°C, 28°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, Cumartesi yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri Cumartesi yer yer kuvvetli olmak üzere, bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA 20°C, 31°C
Parçalı ve çok bulutlu, Cumartesi yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ARTVİN 19°C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri yer yer kuvvetli olmak üzere, Cumartesi yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAMSUN 24°C, 31°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, Cumartesi yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON 25°C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu, doğusu yer yer kuvvetli olmak üzere, Cumartesi yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden sonra Erzincan ve Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM 14°C, 31°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

KARS 12°C, 31°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

MALATYA 20°C, 36°C
Az bulutlu

VAN 14°C, 30°C
Az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 19°C, 40°C
Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP 21°C, 36°C
Az bulutlu ve açık

SİİRT 25°C, 39°C
Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA 25°C, 38°C
Az bulutlu ve açık

DENİZLERDE HAVA
Doğu Karadeniz ve Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, doğusu kuzeybatıdan 3 ila 5; Doğu Karadeniz'de batı ve güneybatıdan, batısı kuzeybatıdan 3 ila 5 yer yer 6, gece saatlerinden itibaren doğusu 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz’in doğusu yer yer 3,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta

MARMARA
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, gece saatlerinden itibaren 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Görüş: İyi.

EGE
Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, güneyi 4 ila 6 yer yer 7; Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 yer yer 7, güneyi 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, Orta Ege yer yer 3,0 m, Görüş: İyi.

AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Cumartesi sabah saatlerinden itibaren İskenderun Körfezi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, gece saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 3 ila 5; Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan, gece saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 2 ila 4 yer yer 5 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75 m, Görüş: İyi.