Gündem Samuray kılıçlı saldırganın akıl sağlığı tam çıktı

Samuray kılıçlı saldırganın akıl sağlığı tam çıktı

16.02.2022 - 17:12 | Son Güncellenme:

İstanbul Ataşehir’de mimar Başak Cengiz'i yolda yürürken samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz hakkında Adli Tıp Kurumu’ndan beklenen rapor mahkemeye ulaştı. Dava dosyasına giren raporda sanık Boz’un akli dengesinin yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi.

Samuray kılıçlı saldırganın akıl sağlığı tam çıktı

Damla Güler / milliyet.com.tr
Bir inşaat firmasında çalışan 31 yaşındaki Başak Cengiz 11 Kasım 2021 tarihinde hiç tanımadığı 28 yaşındaki Can Göktuğ Boz’un samuray kılıçlı saldırısına uğramıştı. Ataşehir’de sokakta yürüyen Başak Cengiz’in arkasından yaklaşan Boz, hiçbir şey söylemeden arkasından yaklaşmış ve yerde hareketsiz kalana kadar bıçaklamaya devam etmişti. Olayın ardından yakalanarak tutuklanan Can Göktuğ Boz hakkında, “tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme”, “silahla tehdit” ve “yasak bıçaklar ve diğer aletleri vahim miktarda bulundurma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Haberin Devamı

“AKIL SAĞLIĞI YA DA ZAYIFLIĞI TESPİT EDİLEMEDİ”  

Sanık Can Göktuğ Boz’un yakalandıktan sonra evinden çıkan yazılar ve daha önceden psikolojik tedavi görmesi nedeniyle akıl sağlığının yerinde olmadığı iddia edilmişti. Davanın görüleceği Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi hazırladığı tensip zaptında, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapora da yer verdi. Kurumdan gelen raporda sanık Boz’un akıl sağlığının yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin tam olduğu belirtilirken, “Can Göktuğ Boz’un yapılan muayenesi, müşahedesi, tetkikleri ve adli dosyanın incelenmesi neticesinde kendisinde ceza sorumluluğunu etkileyecek veya ortadan kaldıracak mahiyet ve derecede herhangi bir akıl hastalığı veya akıl zayıflığı tespit edilemedi. Dava dosyasının tetkikinden de suç tarihinde suçunu takip eden günlerde de herhangi bir akli arıca içinde olduğuna delalet edecek tıbbi bulgu ve belgeye rastlanmadı” denildi.

Öte yandan mahkeme sanığın daha önce şizofreni tedavisi gördüğü hastaneye yazı yazarak tedavi evraklarının gönderilmesini talep etti.