GündemMeteoroloji saat verip uyarmıştı! İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu

Meteoroloji saat verip uyarmıştı! İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu

30.08.2024 - 16:38 | Son Güncellenme:

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da başlayan sağanak yağış etkili olmaya devam ediyor. Yağışların akşam saatlerine kadar devame tmesi bekleniyor. Öte yandan istanbul dahil 10 kent için de alarm verildi. 3 Eylül'e kadar devam edecek yağışlar için yeni uyarılar da peş peşe geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve güneydoğu kesimleri, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Kütahya çevreleri ile Van'ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kırklareli, İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey kesimleri, İskenderun Körfezi, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, güney kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji saat verip uyarmıştı İstanbulda sağanak yağış etkili oldu

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Kırklareli, İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey kesimleri, İskenderun Körfezi, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

10 KENTTE SARI ALARM

Meteoroloji, "Ağrı, Artvin, Çankırı, Çorum, Erzurum, Hatay, Kars, Kastamonu, Ardahan, Iğdır” için sarı alarm verdi.

Haberin Devamı

Meteoroloji saat verip uyarmıştı İstanbulda sağanak yağış etkili oldu

İSTANBUL’DA SAĞANAK BAŞLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sağanak yağışın etkili olacağı uyarıların ardından İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu. Taksim Meydanı'nda bir anda bastıran yağmur, turist ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağışa yakalanan bazı turist ve vatandaşlar şemsiyeleri ile yağmurdan korunurken kimisi de koşarak kaçmaya çalıştı.

ANADOLU YAKASI'NDA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLUYOR

İstanbul’da Anadolu Yakası’nda öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış etkisini arttırdı. Yağış nedeniyle sürücülerin ara arter yollarda kontrollü olarak seyrettiği gözlendi. Yağmur yağışı Anadolu Yakası’nda birçok semtten görüntülendi. Yağışların İstanbul’da yarına kadar yağışın devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji saat verip uyarmıştı İstanbulda sağanak yağış etkili oldu

RİZE'DE SAĞANAK YOLLARI GÖLE ÇEVİRDİ

Rize’de yaklaşık yarım saat süren şiddetli yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. Vatandaşlar saçakların altında yağmurun dinmesini beklerken, kimileri ise yağışa aldırış etmedi. Kısa sürede sularla kaplanan caddelerde uzun araç kuyrukları oluştu. Su birikintilerinden geçen sürücüler zor anlar yaşadı.

Yağmurdan hayvanlar da etkilendi. Şiddetli yağmura cadde ortasında yakalanan fare hareket edemedi. Fareyi gören vatandaşlar kısa süre şaşkınlık yaşadı. Esnafın menfezleri temizlemesi sonrası caddelerden sular çekildi.

Haberin Devamı

Kentte yağış etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji saat verip uyarmıştı İstanbulda sağanak yağış etkili oldu

HATAY İÇİN UYARI

Hatay'ın kuzey ilçelerinde (İskenderun, Dörtyol, Payas, Erzin) yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUZEYDOĞU KESİMLERDE YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR!

Bugün öğle saatlerinden sonra Ardahan, Kars, Artvin, Erzurum'un kuzeydoğusu, Ağrı'nın doğusu ile Iğdır'ın batısında yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KASTAMONU, ÇORUM VE ÇANKIRI'NIN KUZEYİ İÇİN ALARM

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğleden sonra Kastamonu ve Çorum çevreleri ile Çankırı'nın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

SAAT 11.00’DEN SONRASINA DİKKAT

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen,” Bugün 11.00 den sonra Kırklareli, İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey kesimleri, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri kuvvetli yağış, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı yapabilir.  Sıcaklık 1-2 derece düşüyor. Sabah dışarı çıkarken şemsiyenizi unutmayın.

Bugün Cuma İstanbul’un kuzey kesimleri yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Günün büyük bölümünde yağış görülmeyebilir ama arada yağacak yağmur zor anlar yaşatabilir. Tedbirli olunmalı.

Meteoroloji saat verip uyarmıştı İstanbulda sağanak yağış etkili oldu