GündemDilan ve Engin Polat davasında kritik gün! Gözler mahkemede

Dilan ve Engin Polat davasında kritik gün! Gözler mahkemede

06.09.2024 - 10:01 | Son Güncellenme:

Dilan Polat ve Engin Polat’ın yargılandığı ‘kara para aklama’ davasında Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tutukluluk halinin devamını istedi. Mahkeme bugün ara kararını açıkladı ve Engin Polat ile birlikte 3 sanık hakkında tahliye kararı verildi.

Dilan ve Engin Polat davasında kritik gün Gözler mahkemede

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet" suçlarından haklarında dava açılan Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 4’ü tutuklu 28 sanık davanın ikinci gününde tekrar hakim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ahmet Gün, tutuksuz sanık Dilan Polat, Sinem Sıla Doğu, Can Doğu ve diğer tutuksuz sanıklar katıldı. Tutuklu sanık Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ise SEGBIS (Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi) ile katıldı. Duruşmada 4’ü tutuklu 28 şüphelinin savunması alındı. Ardından müdafi avukatlarının esasa ilişkin savunmalarına yer verildi.

Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, sanıkların emanetlerde bulunan eşyasının ve delil değeri taşımayan materyalin iadesini, duruşmadan vareste tutulmak istenen sanıkların savunmalarının alınmış olması nedeniyle taleplerinin kabulüne karar verilmesini talep etti.

MAL VARLIKLARINA KONULAN TEDBİRİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Haberin Devamı

Savcı, mevcut delil durumu gereği sanıkların mal varlıkları hakkında konulan tedbirin devamına fakat bazı sanıkların emekli maaşlarına getirilen kısıtın kaldırımasına, belirlenen yerlere başvurmak ve yurt çıkış yasağı şeklinde adli kontrol bulunan sanıklar hakkındaki belirlenen yerlere başvuru şeklindeki adli kontrolün kaldırılmasına, yurt dışına çıkmama yönünden bulunan adli kontrol kararlarının ise devamına karar verilmesini istedi.

Dilan ve Engin Polat davasında kritik gün Gözler mahkemede

Tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün lehine tahliye gerektirecek ölçüde henüz bir değişikliğin bulunmaması, tutuklama kararındaki gerekçelerin halen mevcudiyetinin korumasının yanı sıra sanıkların üzerine atılı suçlara dair delillerin mevcudiyeti, suçların vasıf ve mahiyeti, tutuklu sanıkların kaçma şüphesi bulunması hususları göz önüne alınıp tutukluluklarının devamına karar verilmesi savcılıkça talep edildi.

Duruşmaya mahkemenin ara kararını açıklaması için bugün devam etti.

SILA DOĞU'DAN YENİŞ PAYLAŞIM

Davanın tutuksuz sanığı ve Dilan Polat’ın kardeşi Sıla Doğu, duruşma öncesinde bu kez araç içersinde kombinini gösterdiği bir paylaşım yaptı. Doğu, "Eylül'de Gel" isimli şarkıyı eklediği hikayesinde, “Güzel haberlere" notunu paylaştı.

Dilan ve Engin Polat davasında kritik gün Gözler mahkemede

ENGİN POLAT VE 3 SANIĞA TAHLİYE

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan ve 40 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 şüphelinin yargılandığı davada tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Kürşat Polat ve Ahmet Gün hakkında tahliye kararı verildi. (Leyla YILDIZ/İSTANBUL DHA)

Yazarlar