GündemSon dakika... Antalya'da Demre açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem

Son dakika... Antalya'da Demre açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem

10.03.2024 - 17:42 | Son Güncellenme:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı verilerine göre, Akdeniz'de 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nin verilerine göre, Akdeniz'de 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 16.55'te Antalya'nın Demre ilçesinin 19.08 kilometre açığında, 35.12 kilometre derinlikte kaydedilen deprem Demre ve Finike ilçelerinin yanı sıra çevre ilçeler ile kent merkezinde de hissedildi. Deprem ilk belirlemelere göre herhangi bir zarara neden olmadı. 

Haberin Devamı

BAKAN YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Antalya, Demre’de  4.7büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri derhal saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun…”

OLUMSUZ BİR İHBAR YOKTUR

Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Demre açıklarında denizde olan bir deprem. Denizde olduğu içine etkisi de daha az hissedildi. Herhangi bir olumsuz durum ne sahada ne 112ye ulaşmış değil. Demre turistik bir bölge. Çok yüksek katlı binalar değil. Denizde olduğu için yastık etkisi oluyor. Etkisi biraz daha az. O açıdan daha avantalı. Olumsuz herhangi bir ihbar almadık. Antalya tarafı hissetmedi. Demre ve Finike bölgesinde hissedildi. “

Haberin Devamı

Prof. Dr. Şükrü ERSOY, “Hissedilebilir bir deprem ama yıkıcı değil. Bir hasar vermesi beklenmez. Sadece hissedildiği için kaygı duyulur. İnsanların kaygı duyması çok normal bir durum.”

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü ERSOY, “Hissedilebilir bir deprem ama yıkıcı değil. Bir hasar vermesi beklenmez. Sadece hissedildiği için kaygı duyulur. İnsanların kaygı duyması çok normal bir durum.”

35 KİLOMETRE OLMASI NEDEN ÖNEMLİ?

Anadolu topraklarında beklediğimiz depremlerin derinliği maksimum 30 kilometredir. Bu kırılgan, gevrek bir kabuğun olduğunu gösterir. Ama 10’un altındaki derinliklerde deprem olduğu takdirde ya başka sebebi olması gerekir yâda ölçümlerde yanlışlık var demektir. Eğer bu Güneybatı Anadolu için bir söylemse bu doğrudur. Çünkü Güneybatı Anadolu’nun orda Akdeniz’in içerisinde Afrika dediğimiz levhanın Anadolu’nun ve Ege’nin altına belli bir hızda dağlığını biliyoruz. Nitekim Rodos’un önünde buna bağlı olarak 4 bin 500 metre derinliğinde bir çukur var. Bu çukur tesadüf değil. Dalga batma çukurdur. Rodos açıklarındaki depremler hem volkanları tetikleyebilir hem de tsunami yaratabilir. Dolayısı ile 3’lü tehlike var. Tarihsel süreçlerde bunları gördük.