GündemSon dakika: AK Parti'den Özgür Özel'in erken seçim çağrısına yanıt

Son dakika: AK Parti'den Özgür Özel'in erken seçim çağrısına yanıt

03.09.2024 - 16:04 | Son Güncellenme:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'erken seçim' sözlerine yanıt verdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları: Kongre süreci ile ilgili MKYK'mıza teşkilat başkanımız Erkan Bey tarafından kapsamlı bir sunum yapıldı. Bu takvimin Mart sonuna kadar yetiştirilmesi bekleniyor. Mart sonunda büyük kongre ile ilgili takvim netleşecek.

Haberin Devamı

DELEGE SEÇİMLERİ BAŞLIYOR

21 Eylül itibariyle delege seçimleri takvimi söz konusu olacak. 12 Ekim'de belde kongreleri olacak. İlçe kongreleri de 12'de olacak. 93 kadar sürmesi söz konusu. 28 Aralık'ta il kongreleri başlayacak. Mart sonuna kadar yetişmesi ve büyük kongre gerçekleşecek.

YENİ MODELLER ÇALIŞILIYOR

Yeni dönemde yeni bir takım teşkilat yöntemleri, teşkilatçılığın topluma mesaj bakımından yeni modeller de çalışılıyor. Bunlar MYK'mızda değerlendirilecek. Gereken kararlar verilecek. Gençlerin ve kadınların zaman ve mekan kısıtlaması olan ama bir şekilde partimize destek vermek isteyen kardeşlerimizin katılımlarıyla ilgili yeni trendlere uygun modeller nasıl oluşturabiliriz, bunlar üzerinde de hazırlıklarımız, çalışmalarımız var.

Haberin Devamı

İSTİFA HABERLERİNİN HEPSİ YALAN

Ekonomiyle ilgili gündemi yakından takip ediyoruz. OVP 5 Eylül'de açıklanacak. Cumhurbaşkanımızın desteğiyle program ilerliyor, hedeflere ulaşıyor. Ekonomi yönetimimize dönük 'istifa edildiği' haberlerin hepsinin yalan olduğunu size ifade etmek isterim. Bunlar spekülasyon amaçlı gerçekleşiyor. Elde edilen pozitif sonuçlardan rahatsız olanların propaganda içerisinde olduğu görülüyor.

EYLÜL AYINDA VATANDAŞLA BULUŞMA

MYK’da yeni dönemdeki siyasi faaliyetler kapsamlı şekilde ele alınacak. Eylül ayı içinde genel başkan yardımcılarımız, MYK üyelerimiz, MKYK üyelerimiz illerde vatandaşlarla buluşacaklar.

DÜNYANIN EN YÜKSEK ÇAĞRILARINDAN BİRİSİ

Diyarbakır anneleri 6. yılına girdi. Vicdan çağrısı yapan annelere bir kez daha sevgilerimizi iletiyoruz. Bu ülkede herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu bilinci ile bu çocukların gelecek kurması arzumuzdur. Bu hakları savunduğunu söyleyenlerin yaptığı terör örgütlerin aparatı haline getirmeye çalışmaktır. Diyarbakır annelerinin eylemi, çocuklarını terörden kurtarmak isteyen annelerin eylemi olarak dünyanın en yüksek çağrılarından biri olmuştur.

CUMHURİYET GÖZ BEBEĞİMİZDİR

Biz milletimizin hafızasında yaralı bilinç yaratmaya çalışan tavrın karşısındayız. Uzun bir devlet geleneğine sahibiz. Göz bebeğimiz olan Türkiye Cumhuriyetimiz ile geleceğe yürüyoruz. İç bünyeyi sağlam tutmak önemli. Siyaseten birbirimizin rakibiyiz ama hasmı değiliz. Netanyahu hükümetinin saldırganlığında iç bünyenin sağlam tutulması önemli. Adlarımız farklı olabilir, aidiyetlerimiz farklı olabilir ama hepimizin soy adı Türkiye Cumhuriyeti'dir.

Haberin Devamı

TÜM SALDIRILARA KARŞIYIZ

Herhangi bir virüs üretmeye çalışanlara karşı bu hassasiyetimizi en üst seviyede tutacağız. Atatürkçülük yapmaya çalışıyorum deyip milletin değerlerine saldıranlar Atatürk'e karşı saldırıyorlar aslında. İlk cumhurbaşkanımız ve devletimizin kurucusu Atatürk'ten Erdoğan'a kadar büyük mücadeleler verilmiştir. Atatürk'e ve Erdoğan'a karşı tavırlar mahkum edilmesi gereken tavırlardır. Nefret söylemi unsurudur ve iç cepheyi dağıtmaya dönük hareketlerdir. Yöneticiler arasında rekabet olabilir ama onlara oy veren vatandaşlara hakaret etme hakkı yoktur. Hangi siyasi parti tabanındaki vatandaşımız olursa olsun tüm saldırılara karşıyız. Bize oy versin vermesin vatandaşın iradesi saygıdeğerdir.

Haberin Devamı

CHP'YE TEPKİ: BU HAKARETİN ALKIŞLANMASIDIR

Son zamanlarda sırf başörtülü olduğu için bir hakim hakkında reddi hakim talebinde bulunulması, başörtülü kadınların bir takım tesislere girişinin engellenmeye çalışılması, genç bir kadının başörtüsü sebebiyle kongreden uzaklaştırılmaya çalışılması gibi uygulamalar, nefret söyleminin sonucunda meydana geliyor. Bütün bu yaklaşımlara karşı olduğumuzu ifade etmek isterim. Burada siyasi partilere düşen görev şudur; bir siyasi partinin tabanına, cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmiş bir kişinin CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, hakaretin alkışlanmasıdır.

CHP'DEKİ HİZİPLER KAVGASI BU ÇERÇEVEDE ÖRTBAS EDİLİYOR

CHP genel gaşkan yardımcılığı yapmış şimdi de milletvekilliği yapan birisinin Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı çirkin dil karşısında buna verilecek tepkinin aslında CHP içindeki disiplin mekanizmasının işletilmesi olur. Bu işler sözlükle halledilecek işler değil. Neden o kelimenin seçildiği, ne yapılmak istendiği görülmüştür. Bu mesele ilkeler meselesidir. Görülüyor ki CHP içindeki hizipler kavgası bu çerçevede örtbas edilmeye çalışılmaktadır.

Haberin Devamı

SORU CEVAP

ÖZGÜR ÖZEL'İN ERKEN SEÇİM VE ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

2024 yılının en kötü esprisi yarışması olsa bu 1. olurdu. Cumhurbaşkanımızı herhangi bir seçimde yenebileceğini düşünmesi, bir siyasi değerlendirme olarak ele alınamaz. Kötü bir espriden öteye geçemez. Biz seçim falan istemiyoruz diyorlardı. Gözüken o ki bu plan tutmadı. Belediyelerde ortaya koyulan bir hizmet yok. Hizmetlerin aksamasıyla, felaketlerdeki çaresizliklerle ve atamalarla gündeme geliyorlar. Her gün CHP ile ilgili gündeme gelen konu şu. Aktörler arasında kimin liderlik yarışında öne geçtiği, kimin kimi ziyaret ettiği.

Kesinlikle erken seçim yok. Bizim için önümüzdeki 3.5 yıl Türkiye Yüzyılı için atılacak adımlar için önemli. Önümüzdeki 3.5 yıl Türkiye'nin istikrarlı ilerleyişini koruyarak Türkiye'nin güvenli olma vasfını koruyarak eser siyasetinde daha ileriye adımlar atarak yolumuza devam edeceğiz. Şu anda sadece erken seçimle ilgili konuşulacak konu, CHP'nin içinde bir erken seçim var. O şekilde değerlendirmek lazım.

HARP OKULUNDA 'MUSTAFA KEMAL'İN ASKERİYİZ' SLOGANI

Ülkemizin tarihinde ve dünya tarihinde ilk defa kuvvetlerimizde 3 kız öğrenci birinci oldu. Bu mottomuzun altını dolduran sonuçlardan birisi oldu. TSK göz bebeğimizdir. TSK'nın her zaman için vatan görevini yüksek şuurla yapması esastır. Geçmişte ordunun üzerinden askeri vesayet üretilmesinin en çok TSK'ya zarar verdiği görülmüştür. Gençlerin mezuniyetlerinde sevinci vatandaşlarımızın takdir etmesi önemlidir. Bu görüntüler üzerinden birilerinin açıklamalarına bakarak geçmişte yaşanan bir takım kötü tecrübelerin hatırlanması konusunda da demokratik hakkının kullananların eleştirileri de takdirle ve saygıyla karşılanmalıdır. Bir takım siyasetçi, aydın, emekli asker bu görüntülerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir mesaj verildi, hükümete mesaj verildi gibisinden üslupla konuşmaları, asıl bunların yaptıkları o eski vesayet anlayışının diriltilmeye çalışılması meselesidir. Bu teğmenlere hakaret edilmesi de kabul edilemez. Çerçeve budur. Bizim vesayet konusunda hassasiyetimiz son derece yüksek. Hukuk dışı vatanseverlik olmaz. Birileri ben vatanseverlik adına hukuk dışına çıkıyorum diyorsa, bu geçmişte yapıldı. TSK adına meşru hükümetin faaliyetleri kısıtlanmaya da çalışıldı. Bunları yaşamış olarak tecrübemiz ortada, dikkatimiz yüksektir. Demokratik denetleme mekanizmaları en güçlü şekilde çalıştırılmaktadır. Yanlış uygulamaya müsaade edilmez. Hükümete kılıç çekildi dediklerinde, onların kafasındakinin vesayet unsurlarını diriltmek olduğunu net görüyoruz. 

TÜRKİYE'NİN BRICS'E ÜYELİĞİ HABERLERİ

BRICS'e üye olmak istediğimizi zaten Sayın Cumhurbaşkanımız ifade etmişti. Bu talebimiz açıktır, süreç işlemektedir. Somut bir gelişme yoktur bu konuda. Olursa paylaşırız.

CHP'Lİ NAMIK TAN'IN 'MAVİ VATAN' AÇIKLAMASI

Biz bu tartışmayı bitirmiştik ama kendisi sanırım devam ettirmek istiyor. Sayın Namık Tan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu ve CHP Sözcüsü Deniz Yücel'i yalanlamış o açıklamasında.

ERDOĞAN-ESAD GÖRÜŞMESİ TAKVİMİ

Burada 3 aşamalı mekanizmadan bahsettim. Dosyalar istihbarat tarafından olgunlaştırılacak. Daha sonra bakanlıklar düzeyinde bir araya gelinecek, ardından liderlere arz edilecek ve bir görüşme takvimi ortaya çıkacak.