GündemSON DAKİKA! Adana'da peş peşe korkutan depremler! AFAD duyurdu

SON DAKİKA! Adana'da peş peşe korkutan depremler! AFAD duyurdu

07.08.2024 - 07:54 | Son Güncellenme:

Adana'da bir dakika ara ile peş peşe korkutan depremler. Saat 05.32 sularında 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve hemen ardından 4.5 ve 4.0 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi. Çevre illerde de hissedilen depremi AFAD duyurdu. Deprem kısa süreli paniğe neden oldu.

ADANA'nın Kozan ilçesinde Richter ölçeğine göre, 1'er dakika arayla, 4.6, 4.5 ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre saat 05.32'de 4.6, 05.33'de 4.5 ve 05.34'de 4.0 büyüklüğünde; 7.0 kilometre derinlikte art arda 3 deprem meydana geldi. Kozan ve merkez Seyhan ilçelerinde de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, AFAD ekipleri saha tarama çalışmaları başlattı. 

Haberin Devamı

"AN İTİBARİ İLE OLUMSUZ BİR DURUM YOK"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Adana'daki peş peşe depremlerin ardından açıklamada bulundu. Bakan Yerlikaya "An itibari ile olumsuz bir durum yok" dedi.

Adana Kozan merkezli
4️⃣.6️⃣ (saat: 05.32)
4️⃣.5️⃣ (saat:05.33) ve
4️⃣.0️⃣ (saat: 05.34) büyüklüğünde arka arkaya 3 deprem meydana gelmiştir. Civar illerden de hissedillen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur.

Gelişmeleri takip ediyoruz.

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.

AFAD depremi sosyal medyadan böyle duyurdu;

Haberin Devamı

ADANA BEŞİK GİBİ! PEŞ PEŞE DEPREMLER

Adana'da 4.6 büyüklüğündeki depremin ardından 4.5, 4.0 ve 3.7 büyüklüğünde artçı depremler oldu. Peş peşe olan depremler kentte büyük paniğe neden oldu.

 

AFAD: OLUMSUZ BİR DURUM BULUNMAMAKTADIR

Peş peşe depremler sonrası AFAD'dan yapılan açıklamada, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır denildi.

Haberin Devamı

VATANDAŞLAR KORKUYLA SOKAĞA ÇIKTI

Depreme uykuda yakalanan vatandaşlar kendilerini sokağa atıp korktuklarını söyledi.

SON DAKİKA Adanada peş peşe korkutan depremler AFAD duyurdu

DEPREM ANI KAMERADA

Deprem anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde; depremlerle beraber pencere ve kolonlardan gelen sesler duyuldu. Sarsıntının 10 saniyeden kısa sürdüğü kaydedildi. Bazı ev ve iş yerlerinin duvarlarında çatlaklar oluştu. AFAD ekipleri, hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

SON DAKİKA Adanada peş peşe korkutan depremler AFAD duyurdu