Gündem‘Silivri’de oturuyoruz zaten’

‘Silivri’de oturuyoruz zaten’

03.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Nedim Şener, ‘gizliliği ihlal’ ve ‘basın yoluyla hakaret’ suçlamasıyla yargılandığı davada duruşma boyunca ayakta durdu

‘Silivri’de oturuyoruz zaten’

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Nedim Şener, Milliyet Gazetesi’nde 3 Nisan 2010’da “Rüşvet paraları ceplerden taşıyor” başlığıyla yayımlanan haberinde gizliliği ihlal ve basın yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla iki ayrı davada dün hakim karşısına çıktı. Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Şener duruşmaya Silivri Cezaevi’nden getirildi. Tutuksuz sanık Milliyet Gazetesi eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hasan Çakkalkurt da duruşmada hazır bulundu. İlk olarak Çakkalkurt’un savunması alındı. Çakkalkurt, “Milliyet Gazetesi’nin yayın politikası ve benim habercilik anlayışım göz önüne alındığında gizliliği ihlal ve hakaret söz konusu olamaz. O günlerde güncel olan bir konuyu haber yaptık” dedi. Bu sırada ayakta bulunan sanık avukatları oturmak için izin istedi. Buna izin veren Hakim Metin Turan ayakta duran Nedim Şener’e de oturabileceğini söyledi.
Bunun üzerine Şener, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunmasına atıfta bulunarak, “Biz Silivri’de oturuyoruz zaten” diyerek duruşma boyunca ayakta durdu. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. Aynı mahkemede görülen ve Şener’in eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’yla ilgili soruşturma kapsamında bir tanığın ifadesini haberleştirerek gizliliği ihlal ettiği iddiasıyla açılan davada görüldü. Şener bu davada da suçlamaları kabul etmedi ve beraatini talep etti.

KEŞFETYENİ
Kazandığı ilk parayla aldığı şoke etti! 'Bebeklikten ödem var'
Kazandığı ilk parayla aldığı şoke etti! 'Bebeklikten ödem var'

Cadde | 14.04.2025 - 07:03

Ünlü sanatçı Sibel Can, yeni tarzıyla dikkat çekiyor. Ramazan ayından sonra tekrar sahnelere dönen Sibel Can, kazandığı ilk parayla ne aldığını açıkladı.

Yazarlar