Gündem Savcı cinayetinde yeni detay! Üzerinden çıkan sır senet

Savcı cinayetinde yeni detay! Üzerinden çıkan sır senet

06.09.2018 - 09:18 | Son Güncellenme:

Niğde'de emekli savcı Serhat Yağmur'un öldürülmesine ilişkin soruşturma devam ederken, yeni detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

Savcı cinayetinde yeni detay Üzerinden çıkan sır senet

Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre zanlı Adnan Akçin'in üzerinden iki senet çıktı. 130 bin dolar ve 140 bin liralık senetlerde savcı Yağmur alacaklı olarak görünüyor. Savcıya borçlu olduğunu kabul etmeyen Akçin ise ifadesinde 'Bu ödemeleri daha önce yaptım, herhangi bir borcum yoktu' dedi. Olay anını ise 'Boğuşmaya başladık, elimi tuttu, o sırada silah patladı' diyerek anlattı. Savcının vurulduğu silahın kendi beylik silahı olduğu, 2014 yılında zanlıya sattığı ortaya çıktı. Ayrıca savcı Yağmur'un 2016'da Konya'da görev yaptığı dönemde FETÖ soruşturmaları kapsamında açığa alındığı; daha sonra da meslekten istifa ettiği belirlendi.

Haberin Devamı

İKİ SENET

Eski savcı Serhat Yağmur, Niğde'de gece yarısı buluştuğu Adnan Akçin tarafından kafasına kurşun sıkılarak öldürülmüş ve cesedi çöplüğe atılmıştı. Failin yardım istediği bir arkadaşı tarafından polise ihbar edilmesinin ardından yakalanan Akçin tutuklandı. Alacak-verecek ilişkisi yüzünden işlendiği değerlendirilen cinayete dair soruşturma derinleştirildi. Yapılan ilk incelemede yakalanan zanlı Adnan Akçin'in üzerinde iki senet bulundu. 130 bin dolar ve 140 bin liralık bu iki senet zanlının eski savcı Yağmur'a borçlu olduğunu gösteriyor. Ancak zanlı ifadelerinde bu senetlerin ödemesini daha önce yaptığını, savcıya herhangi bir borcu olmadığını söyledi. İfadesinde olay anını da anlatan zanlı Akçin, 'Boğuşma oldu, elimde silah vardı. Elimi tutmaya çalışınca silah patladı. Öldürme kastım yoktu' dedi.

Haberin Devamı


FETÖ'DEN İHRAÇ EDİLMİŞ

Öte yandan soruşturmada, maktûl savcı Yağmrur hakkında yeni bir detaya daha ulaşıldı. 2012-2016 arasında Niğde'de görev yapan savcının 2016'da Konya'da atandığı dönemde FETÖ'den açığa alındığı ve daha sonra da istifa ettiği belirlendi. Soruşturmayı yürüten Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı zanlı ile maktûl arasındaki ilişkinin detaylarını çözmeye çalışıyor.